נשיקות קקאו

shlomlondon

New member
נשיקות קקאו

הנה מתכון שהוא ללא קמח, ללא חלב, עם ביצים וקקאו, ניסיתי את זה לסדר וזה נחטף בשניות, זה גם יפהפה וגם מתוק - לטעמי בדיוק במידה הנכונה, לא מתוק מדי וגם מאזן את המרירות של הקקאו. (המתכון לקוח ממגזין OLIVE של ה BBC) בתאבון. מצרכים: 4 חלבונים 225 גרם סוכר - עדיף סוכר דק - אבל לא הכרחי 1 כפית קורנפלור (לא קמח תירס) 1 כף קקאו (קצפת להגשה) - אני ויתרתי עליה 1 כף עץ 1 כף מתכת הוראות: לחמם תנור ל150 מעלות לשטח נייר אפיה בתבנית גדולה לצרף את החלבונים והסוכר לקערה גדולה, חסינת חום, להציב אותה מעל קערה עם מים רותחים ולערבב, אסור שתחתית הקערה תיגע במים הרותחים אחרת תהיה לנו חביתה. אז בעדינות לוודא שתחתית הקערה מעל המים, ולערבב עם כף עץ, עד שהסוכר נמס תוכו בתערובת, ושהיא חמה למגע. להרחיק ממקור החום. להקציף כ15 דקות את התערובת - עד שהיא מבריקה, לבנה וקשיחה להוסיף את כפית הקורנפלור - ולערבב טוב. לנפות את כף הקקאו לתוך התערובת לערבב עם כף מתכת 2-3 ערבובים, לא יותר אנחנו רוצות שהנשיקות יהיו "שיש" - כל מנעד הצבעים בין חום ללבן. ליצוק עם כף המתכת ערימות של נשיקות - מהתערובת לתבנית - אני יצקתי תשע במתכון רשום שש - לשיקול דעתכן. ליצור אותן עם כמה שיותר פסגות - כך תוכלי ליצור מרקם שונה בכל נשיקה - מפריך ועד צמיג. להוריד קת חום התנור ל120, לאפות שעה ורבע. לאחר שעה ורבע לסגור את התנור ולהשאיר את הנשיקות בפנים עד שבן מתקררות. אפשר להגיש אותן כך, או עם קצפת או גלידה, וגם תותים נראה לי אחלה.

עינית

New member
הקורנפלור הוא קמח תירס לבן

נראה כמו קמח לבן, לעומת קמח תירס שנראה גרגרים דקים כמו סולת, בצבע צהוב, ומשמש למופלטה, ממליגה ושאר שמחות. קמח המרמלייט המותר והמסובסד לצליאקים הוא גם קורנפלור.

למעלה