נשיקה שאזכור לעד

נשיקה שאזכור לעד

השנה 1960 ואני מפקד היאחזות כרם שלום, על גבול מצרים. דרגות סגן משנה מונחות על כתפי, על שתיהן! ילד בן עשרים, מלך המדבר!
קו הגבול הבינלאומי מסומן בחביות. הוא תוחם מצידו הישראלי מדבר מנומר נקודות ירק, שהיו בעיקר שיחי רותם, מיני אשל מדברי נמוך, איקליפטוסים שפופים שתעו בדרך, קיקיונים וצמחיית מדבר צרובת שמש. מן העבר המצרי, מעבר לשביל הפטרולים של האו"ם, הייתה שממה מכוסחת עד השורשים. הבדואים של המדבר, גמליהם וחמוריהם הפכו את השטח, מלוא כל העין, למישור צהוב וריק, הכל נאכל, הזין את המדורות או שימש לגידור הצאן. משאזלו המקורות מן הצומח בעבר המצרי, נשלחו הנשים בהמוניהן, אל העבר הישראלי, לקושש הכל, לערום ערימות אשר נגררו בשעות הלילה, על ידי הגברים או הנשים, את זאת איני יודע, אל העבר המצרי. משהיינו מבחינים בפגיעה זו בריבונות הישראלית, היינו עולים על הקומנדקר ויוצאים למרדף. המון ילדות ונשים, עטויות בשחור, פרצו במנוסה מלווה ביללות מזרחיות, מרשימות למדי. כמעט מעולם לא הצלחנו להגיע אל קו הגבול לפניהן, ולא נאלצנו לאסור מלחמה על בדואית מצווחת זו או אחרת. כשהיינו מגיעים לקו החביות היו הבדואיות מתיישרות ב"לימין שור", (מעבר לגבול, כמובן) ופוצחות בשירת זלזול צורמנית. באחד מהמרדפים ההרואיים האלה ראיתי בדואית צעירה עוקפת דיונה קטנה. עקפתי את הדיונה מעברה השני וחסמתי את דרכה. עמדנו דקה זה מול זו, עיניה השחורות פעורות. עשיתי את הדבר הראשון שעלה בדעתי, שלפתי את המימייה שלי, פתחתי אותה והגשתי לה. היא אחזה במימייה, לגמה מעט וכשראתה אותי מסמן לה ביד שתמשיך לכיוון הגבול החזירה לי את המימייה והתחילה לרוץ. לאחר צעדים אחדים עצרה, הסתובבה אלי, קירבה את ידה אל שפתיה ושילחה אלי נשיקה באוויר. נשיקה שאזכור לעד.

דג מלוח2

New member
משהו אחר שאזכור לעד.

בזמן מלחמת יום כיפור.שירתתי בחיל הנדסה.הגדוד שלנו העביר טנקים את התעלה וגם בנה גשרים.היינו נצורים בחצר מוות.כל משך היממה המטירו עלינו ממרגמות.קטיושות ונשק קל.הפגיעות בנו היו די מדויקות.היה ברור שיש קת''ק (קצין תצפית ) המכוון את היורים.
באחד הימים,בשעות אחה''צ,בזמן הפוגה זמנית,פרשתי אני וחבר
לעשות את צרכינו ליד עץ תמר שצמח מחוץ למחנה.שם היינו נוהגים
לעשות את זה.בזמן שהורדנו את החגור והיפשלנו המכנסיים,נשמט
לחבר שאיתי העוזי מהכתף,פגע באדמה הקשה וניפלטה יריה....
שמענו זעקת כאב חדה ושניה אחת אח''כ נפל חייל מיצרי ממרומי העץ
הוא היה לבוש בגדי הסוואה והייתה לו משקפת משובחת.המיצרי
נפצע קל.לקחנו אותו לתאגד ושם קיבל טיפול.

תודה שחרזדה....והמשך פחות הרואי

התלבטתי ארוכות אם להביא את המשכו של סיפור הנשיקה. לבסוף החלטתי, שלאור מעל חמישים השנים שעברו מאז ומתוקף העובדה שבעצם הייתי ילד בן קרוב לעשרים, עם דרגות סגן מישנה על הכתפיים. אני יכול לספר כאן גם את ההמשך, וזאת בלי שיצלבו אותי.
לימים אחדים פסקו ביקוריהן של המלקטות הבדואיות, אבל לא עבר זמן רב והן הופיעו שוב. חדלתי להוציא את הקומנדקר הבודד שלנו למרדפי מידבר, אבל הסיורים בשטח המשובץ בערימות של ענפי עצים ושיחים שניגררו בלילה אל הצד המיצרי לא נתנו לי מנוח.
"לא אפגע בנשים האומללות האלה" אמרתי לעצמי, אבל מה עם הגברים הגוררים את כל זה בלילה וחומסים את אוצרותיה של המדינה שלי? יצאתי, אם כן יום אחד אל בין הערמות המעצבנות, הנחתי רימון רסס בתחתית אחת מהן, כאשר ענף כבד מונח על המנוף שלו ומונע את התפוצצותו למרות שהוצאתי את הניצרה. כשיבואו הגברים בלילה ויזיזו את הערימה...ואז הם ילמדו לא לגזול יותר את אוצרותיה של ארצי!! כשהתחלתי להתרחק מהערימה התחיל האגף הימני של המוח שלי לטרטר: "ומה אם אתה חורג מסמכויותיך? קיבלת אישור מדרג גבוה ממך? ואם הנשים הן גם הגוררות?" התרחקתי עוד צעדים אחדים ואז ניזכרתי בנשיקה. לא היה בי ספק עוד, פניתי חדות חזרה, אבל, לך תמצא עכשיו את הערימה שלך בין כל הערימות הזהות! הלכתי לפי העיקבות שלי בחול ומצאתי. נותרה רק הבעיה לתפוס את הרימון עם המנוף ולהחזיר את הניצרה שהייתה בכיסי. אם אני מספר לכם זאת עכשיו סימן שהצלחתי לאחוז ברימון ובמנוף למרות שדאגתי לפני כן להסוות אותם כמובן.
אבל ישנה עוד פואנטה בסיפור הזה. למחרת, כשסיירתי באותו שטח, ראיתי שהערימות כולן נעלמו, כצפוי, למעט הערימה "שלי". מסתבר שגם הבדואים הבינו משהו באשר לעקבות נעליים צבאיות.

ברוך הבא

כרם שלום

לאחר שקראתי גם את המשכו של הסיפור שלך אני מבין שמסתבר כי הבדואים באו לנקום בך. לקח להם 50 שנה להתארגן, אבל בשבוע שעבר הם כמעט הצליחו

כמו שאומרים בבדואית

"...ארבעין סנה... ו(א)סתעג'לת ", כלומר, לקח לי ארבעים שנה לבצע את נקמת הדם הזאת, וזה עוד כשמיהרתי...
[רוצה לומר - הסבלנות שלהם ארוכה והחיפזון מהשטן , והנקמה, אם היא צריכה לבוא, היא תגיע גם אחרי 40 שנה]

מחר אני נוסעת לדרום בענייני עבודה
אמרו לי להביא סוודר לערב
אתם הבנתם את זה?

למדבר חוקים משלו|

למעלה