נשיקה זועקת

hamlet3

New member
נשיקה זועקת

חברים שלום, אני אשמע פתטי קצת אבל ברצוני לחלוק עמכם רגשות שהיו לי בעקבות צפיה מחודשת בסרט האדיר הר ברוקבק, יהיה קצת דביק אבל הי בשביל זה אתם כאן, לא? ראשית זהו סרט נהדר לדעתי אולי מהטובים שראיתי, כמובן משום שהוא נוגע בנקודה מאד קרובה לחיי האישיים, יש בו מן הכל בכדי שהומו חרדי יוכל להזדהות עם התוכן, אהבה כבויה ובלתי ממומשת, התמודדות עם חיי נישואין מנגד, (כשבעצם הדרמות המשניות של שלשת הנשים באותו סרט לא פחות חשובות) וכמובן הפחד מעולם עוין ובלתי מקבל עד כדי רצח. ובינינו מעבר להיותו דן באהבה גברית , יש בו יופי אוניברסלי- מאחר שהוא דן באהבה בכלל, ואני חושב שהוא עשה את זה יפה, גםר סטרייט יש בכוחו להנות ממש ולהתרגש מן הסיפור אם הוא רק משולל דעות קדומות ועכבות שבנפש. בקיצור לא על כל הסרט רציתי לדבר, אם כי יש בו המון חלקים וניואנסים כל כך דקים ומוכרים עד אימה, אני רוצה לדבר על הפגישה המחודשת שלהם לאחר ארבע שנים, בחניה, חיבוק חברי חם, ואז באחת צפים רגשות איומים מודחקים, של געגוע פחד ובדידות, הם מתנשקים, אבל זו אינה נשיקה מכח אהבה גרידא, זו נשיקה זועקת, אם רציתם לשמוע עד כמה כואבת ואיומה יכולה להשמע נשיקה דפדפו לאותה סצינה. מאז ומתמיד חשבתי את הסצינה הזו לפסגת הסרט הזה, ובכלל פסגה אמנותית, אך בצפיה מחודשת כשכבר שקעה ההתפעלות הראשונית לא יכולתי שלא לחוש משהו פנימי ועמוק, וראו זה פלא השחקנים (שלמדנו להאליל אותם, אבל זה נושא אחר....) אינם גייז, גם לא הבמאי המוכשר, ובכל זאת היטיבו לבאר את נבכי אותם נפשות מיוסרות, לדעתי זה מוכיח את היכולת האנושית לכל אדם גם לסטרייטים להבין

הניתוח שלך מצויין, אבל רק של שני הגברים

הגיבורים העיקריים שבסרט. אבל בסרט ישנן דמויות נוספות שגם הן יוצרות מסר. המסר הנוסף בסרט הוא שהדיעות הקדומות של החברה (באותה תקופה) חוזרות כמו בומרנג ופוצעות את המשפחה כולה, ובמיוחד את אשתו של הגיבור. החברה גורמת נזק לעצמה כשהיא מתעלמת מתופעת ההומוסקסואליות או כשהיא מסמנת תופעה זאת כחטא או כהתנהגות שלילית.

hamlet3

New member
תודה, ואכן

אכן לא התימרתי לעסוק ביותר מן הסצינה הזו בלבד יש שם שתי נשים שמתמודדות זו הצנועה אבל שמביטה לחיים בעיניים וזו שמתחבאת מאחוריהם ושתיהן מתמודדות לא מעט קשה לדעת מי הגיבור בסרט יש שם 5 גיבורים!

כן הבנתי שאתה ממתמקד בנשיקה.

ובאותו נושא שהתחלתי לדבר עליו, שני הנשים נגררו שלא מידיעתן לתוך מלכודת. האשמה היא , שוב אומַר, בחברה שמרנית שמטילה איסורים שרירותיים ללא כל הגיון. הן שיכות לחברה הזאת ולכן הן שלמו בשברון לב ובהרס המשפחה.

avitano

New member
לדעתי הסרט לא טוב, פסימי ואפשר לומר

שיש בו סוג של הומופוביה שלא באה דווקא מהתקופה ההיא כי בסופו של דבר עם כל מה שמגניב בסרט וכל מה שיפה באהבה האמיתית שהייתה בינהם סוף הסרט כביכול מוכיח שאי אפשר לקיים זוגיות כזו שהם לא הצליחו לממש את האהבה שלהם עד הסוף שזוגיות גאה היא בלתי אפשרית להבדיל מיוסי וג'אגר ששם המוות בסרט לא היה מכוון בהר ברוקבק רוצחים את אחד הגיבורים רק כי הוא הומו משהו שהיה קיים באותה תקופה, אבל לא היה קיים בכל מקום באותה תקופה בכל אופן מנקודת המבט שלי יכלו ליצור סרט עם מסר אחר לילה טוב :)

Naor2x

New member
סרט מבעס...

ראיתי אותו לפני שנתיים ופשוט היה בא לי לחתוך ורידים מרוב דיכאון בסופו...
אבל הייתי במקום אחר אז... אולי היום, אם אראה אותו זה יהיה מזווית אחרת....

הסרט מתעד מצב שהיה לפני 30 שנה

ולא מצב שקיים היום. ברור שהמצב היה מדכא מאד אז. כיום הדברים שונים. תודות לתנועות שחרור ההומואים הגענו עד הלום, כך ששני קאובוייז יכולים להיות זוג, ואפילו הומואים דתיים בישראל מסוגלים לדבר ולממש את אהבתם לגבר.

למעלה