אם זה בעקבות קריאת מאמרים
ואין לך בסיס מתאים כלשהו, אז זאת לא ויפאסאנה.
זה משהו.
יכול להיות שזה משהו טוב ומדהים, אין כל מגבלות עקרוניות.
משהו שאתה עושה, בהשראת מאמרים שקראת אודות ויפאסאנה*.
* אפשר אפילו להגיד, משהו שהמצאת (שיכול להיות שהוא במקרה אפילו מאוד דומה לויפאסאנה ויכול להיות שלא. חשוב להבין, עם זאת, שויפאסאנה איננה רק טכניקה שיושבים ועושים, אלא זהו תהליך עמוק מאוד, בעל אינספור שלבים).
ובכן, הייתי אומר שהשאלה הראשונה יכולה להיות, במקרה כזה, בתור התחלה:
האם זה נעים לך?
האם זה טוב לך?
משאלתך הראשונית בשרשור אני מבין שלא בדיוק. אני מבין שאתה מנסה לעשות משהו שקראת ולא הולך לך כל-כך. אני מבין, שאתה בעצם רוצה להצליח לעשות שימוש טוב יותר במה שקראת.
אז במקרה כזה, אני מזמין אותך לצרף קישור למאמר שקראת, כדי שאוכל להתייחס אליו.
כשאקרא את מה שקראת - אחרי שאני כבר יודע מה קרה לך כשניסית לעשות את זה - אוכל אולי להוסיף הבהרות, דיוקים או הרחבות למה שכתוב שם, בהתחשב במה שסיפרת שחווית.
אז מחכה לקישור.
יכול להיות שיש שם כל מיני הנחיות או דקויות שהתעלמת מהן.
זה מאוד נפוץ.
נ.ב. הגבת להודעה של עצמך, במקום להודעה שכתבתי לך. כדי להקל על ההתמצאות בדיון, מומלץ להגיב להודעה שאליה אתה רוצה להגיב. עושים את זה פשוט על-ידי כך שלוחצים על "הוספת תגובה" להודעה שאליה אתה רוצה להגיב. ממש כפי שעשיתי עכשיו, בתגובה להודעתך.
ואין לך בסיס מתאים כלשהו, אז זאת לא ויפאסאנה.
זה משהו.
יכול להיות שזה משהו טוב ומדהים, אין כל מגבלות עקרוניות.
משהו שאתה עושה, בהשראת מאמרים שקראת אודות ויפאסאנה*.
* אפשר אפילו להגיד, משהו שהמצאת (שיכול להיות שהוא במקרה אפילו מאוד דומה לויפאסאנה ויכול להיות שלא. חשוב להבין, עם זאת, שויפאסאנה איננה רק טכניקה שיושבים ועושים, אלא זהו תהליך עמוק מאוד, בעל אינספור שלבים).
ובכן, הייתי אומר שהשאלה הראשונה יכולה להיות, במקרה כזה, בתור התחלה:
האם זה נעים לך?
האם זה טוב לך?
משאלתך הראשונית בשרשור אני מבין שלא בדיוק. אני מבין שאתה מנסה לעשות משהו שקראת ולא הולך לך כל-כך. אני מבין, שאתה בעצם רוצה להצליח לעשות שימוש טוב יותר במה שקראת.
אז במקרה כזה, אני מזמין אותך לצרף קישור למאמר שקראת, כדי שאוכל להתייחס אליו.
כשאקרא את מה שקראת - אחרי שאני כבר יודע מה קרה לך כשניסית לעשות את זה - אוכל אולי להוסיף הבהרות, דיוקים או הרחבות למה שכתוב שם, בהתחשב במה שסיפרת שחווית.
אז מחכה לקישור.
יכול להיות שיש שם כל מיני הנחיות או דקויות שהתעלמת מהן.
זה מאוד נפוץ.
נ.ב. הגבת להודעה של עצמך, במקום להודעה שכתבתי לך. כדי להקל על ההתמצאות בדיון, מומלץ להגיב להודעה שאליה אתה רוצה להגיב. עושים את זה פשוט על-ידי כך שלוחצים על "הוספת תגובה" להודעה שאליה אתה רוצה להגיב. ממש כפי שעשיתי עכשיו, בתגובה להודעתך.