נשימה

GM1988

Well-known member
נשימה

מקווה שזה הפורום הנכון לשאול ויש מי שמבין בנושא.

אני מתאמן בתרגילי נשימה, וחלק מהיום אני עושה תרגילים נוספים שבהם אני עוצר נשימה אחרי שאני ממלא אוויר עד הכמות האפשרית ושוהה במצב הזה עד 10-16 שניות.
מה שקורה, שבזמן שאני עוצר נשימה, אני חש בסחרחורת קלילה וצבעים כחולים בעיניים.
אני לא מצליח להבין למה זה קורה ספציפית בתרגול הנשימה כשאני לוקח נשימה עמוקה ונשאר עם הבטן בחוץ,
ולא באימון כשאני מכניס את הבטן פנימה.

הפכתי את האינטרנט למצוא מידע, והבנתי שהמצב נובע מהספקה גבוהה של חמצן למוח, וזו ההגנה הטבעית שלו עד שהוא מתרגל.
במקום אחר קראתי שהדבר קורה מחוסר הספקת דם שמוזרמת למוח ועלולה להוביל לאיבוד הכרה.

האם מישהו מבין בנושא ויכול לשתף אותי בו ? מאד אודה לכם.

GM1988

Well-known member
אני אוהב את הפעילות נשימה הזו,

וזה ממלא אותי באנרגיה וחיזוק הגוף (הכוונה לאימון הבסיסי, ולא הנוסף שממנו החלו התחושות שתיארתי).

MidNight Flame

New member
אנחנו לא עוסקים פה בדברים הוליסטיים

אתה צריך לשאול מדריך יוגה או משהו.

tranquilizer

New member
אספקת החמצן למוח לא כל כך נפגעת ב 10-15 שניות

של עצירת נשימה.
מה שכן קורה שהמוח הרבה יותר רגיש לעלייה של פחמן דו חמצני בדם ובריאות. רצפטורים כימיים שפזורים בכלי הדם ובריאות מעבירים מסר למוח שיש בעיה כלשהי והמוח מגיב בכך שהוא מאלץ אותך להוציא את האוויר בריאות ע"י כיווץ הסרעפת ושרירים הבין צלעיים. כשאתה מנסה להתנגד , המוח שולח מסרים חזקים יותר . הקונפליקט הזה בין הרצון שלך לעצור את הנשימה לבין המסרים ההולכים והגוברים של המוח לנסות ולגרום לך להוציא את האוויר יכול להוביל לתחושה של כאב/סחרחורת וכו'.

ו"תרגילי הנשימה" שלך פוגעים בנשימה הטבעית של הגוף ויכולים להוביל להופעה של כאבי ראש.

אנד3

New member
מה שאתה עושה זה לקוח משיטת לחימה

דבר שמחזק באופן משמעותי את הצ'י ..ועוד שרירי אחרים הסחרחורת נובעת מחוסר חמצן אך עם הזמן וההתמדה אתה תגיע לרמה יותר גבוהה בהבטחה ..אנחנו היינו מגיעים לרמה מאוד גבוהה בסוג נשימות האלה .

למעלה