נשימה בזמן ריצה

manco

New member
נשימה בזמן ריצה

לפעמים אחרי שאני רץ הרבה, אני מרגיש שקצת קשה לי לנשום, וזה בגלל שאני לא נושם נכון במהלך הריצה...איך נושמים נכון? נושמים באף/פה? נושפים בפה/אף? ובאיזה קצב בערך? תודה מראש...

נשימה

קשה לך לנשום עקב המאמץ הפיז שאתה מבצע. הגוף צריך לנצל את החמצן שבאויר לצורך אנרגיה שתגיע למערכות החיוניות כגון מוח, לב, ריאות, שרירים וכו´ בפעילות עצימה מדי המנגנון האירובי (ניצול של חמצן) מפסיק ואתה מתחיל לעבוד בצורה אינארובית (מעל הסף האינארובי) אחד החסרונות של עבודה אינארובית היא תוצר לוואי שנקרא חומצת חלב שמפריע לך בהמשך הפעילות. ניתן להמשיך כ-2 דקות בפעילות אינארובית ואחר כך הגוף לא יוכל להמשיך והעצימות תרד בצורה אוטומטית. דמיין מצב שבו אתה רץ ריצת ספרינט. מדוע אתה לא יכול להמשיך לרוץ כך הרבה זמן ?! בדיוק מהסיבות שהזכרתי כאן (כמובן בצורה מאוד פשוטה ועממית). בנוסף יכול להיות שאתה נמצא בפעילות אירובית אבל קצב הלב הגבוה אינו מצליח לנצל את החמצן שנכנס ואז הנצילות של הלב יורדת ולא מגיע מספיק חמצן לשרירים ולשאר המערכות. שוב קיים בגוף מנגנון אוטומטי שיוריד את הקצב על מנת לספק את החמצן הדרוש. לדוגמא אם לא מגיע חמצן למוח אחת מהמנגנונים האוטומטים הוא התעלפות ! לגבי איך לנשום. התשובה לכך פשוטה מאוד - איך שנוח לך, כמובן שגם מהאף וגם מהפה, אל תשכח שאנחנו רוצים כמה להכניס כמה שיותר אוויר. הנשימה היא לא הדבר שאתה צריך להתרכז בו היא צריכה להיות אוטומטית ! הרבה אוטומיטיים יש בהודעה הזאת

Einatm

New member
אני זוכרת תשובה של ד"ר רון גולן

בפורום רפואת ספורט עליו השלום ביואל.. זה היה הסבר שהפתיע אותי מאוד ולכן הזכרון.. ההמלצה היא לנשום דרך האף וזה למה... כדי לחמם את האוויר עד שיגיע לריאות. אויר שנשאף דרך הפה עובר דרך קצרה יותר ולכן מגיע בטמפ´ קרה יותר מזו של הריאות. אגב, באותו עניין הוסבר שצריך לשאוף דרך האף לספור 3 שניות ואז לשאוף.. תנסו.. מי יודע

נכון מאוד

תפקיד השערות באף והתעלות הוא לחמם, לנקות ולגרום לאויר להיות לח יותר. אבל כל זה טוב ליומיום או ליוגה. בפעילות גופנית אנחנו צריכים חמצן !!! וכל הדרכים כשרות להשיגו.

למעלה