נשים

לימונדה מתוקה

מצטערת אבל אני חייבת... בעיניין הפירגון לרגע לא מתווכחת. אבל בעיניין ההתכרבלות שלנו בתוך ההגדרה של "המין החלש" יש לי איזו הסתייגות. בואי ניקח דוגמא הזויה לחלוטין,היפוטתית לגמרי... נניח וכמה חברות טובות נפגשות לארוע,נניח עושות על האש.כשהן בהרכב נשי בלבד,הן תופסות יוזמה מדליקות את המנגל מנפנפות ועושות הכל נהדר, כשהצורך בגבר שיושיע בסביבה לא קיים.אבל מה קורה כשאותן בנות בדיוק נפגשות לאותה מטרה בדיוק,אבל מה?הפעם יש גבר או שניים בסביבה? באופן כמעט טבעי כולן מתיישבות רגל על רגל ואין אף קופצת על עבודת המינגול "הגברית"פתאום "המין החלש" מתבצר בעמדתו התלותית וחסרת התושיה.

סליחה, מה הקשר?

בואי אני אגיד לך - הדוגמא שלך בכלל לא תאורטית בעיני. קרה לי לפני כמה שבועות. אחרי שראיתי שאני צריכה ללמוד למנגל, מכיון שלא כדאי תמיד להפיל את המשימה הזו על מישהו אחר (לאו דוקא גבר), אירגנתי אני בביתי שלי, ערב שכולו אוירה נחמדה וצחוקים, ובו בנות בלבד מנגלו על מנגל פחמים כמו גדולות. לכולנו זו היתה הפעם הראשונה. ואת יודעת למה? כדי שבפעם הבאה תהיה לנו יותר גמישות ומרחב תמרון בחלוקת תפקידים כשנעשה על האש עם חברים וחברות. שימי לב
המוטיבציה היתה - קודם כל הנאה, אחר כך שדרוג העצמאות שלנו, ויותר גמישות בארועים שנארגן בעתיד. לא משהו אחר. היוזמה לארוע היתה שלנו כך שהמשפט "כשהצורך בגבר שיושיע בסביבה לא קיים" פשוט לא רלוונטי. מראש ארגנו ערב שאין בו גברים וידענו שאנו נהיה על המנגל. מכיון שאני גם ארגנתי וגם ארחתי את הארוע הנ"ל תחת הכותרת ההומוריסטית "בנות מנפנות ולא רק בשערן המדהים
", אז אני קצת יותר מיודעת מה עמד מאחוריו ומה היה בו. ומה רע בזה שאנחנו יושבות לפעמים רגל על רגל? זה אומר משהו? יש לזה השלכה מגדרית? ואם אני יושבת רגל על רגל בארוע (וזה נדיר מאד גם לי וגם לחברותיי הפעלתניות והחרוצות) - אז זה אומר שאני "בעמדה התלותית וחסרת תושיה"? לא מבינה ולא מקבלת את המסקנה שלך. כמו תמיד - לא הארוע הוא הקובע אלא הפרשנות שניתנה לו. את הפרשנות שלך אני דוחה על הסף. לי היא לא מתאימה ולא לחברותיי. ועל אחרות לא יודעת ולא מועניינת להעיד.

מקבלת וסחטיין על היוזמה

אבל תסכימי איתי(או שלא)שבסיטואציה הראשונה חלוקת הנטל הייתה כל כך מובנת מאיליו לכולנו(לפחות בהתחלה)וכולנו בלי להתכוון ובכלל בלי לשים לב(לפחות בהתחלה)פשוט הנחנו שהגברים בחבורה יתפסו את הפיקוד על האש ולקח לנו קצת זמן להתאפס על עצמינו שזה לא ממש ככה,מה שלפי דבריך הביא אותך למחשבה(המבורכת)שזה מצב לא תקין במיוחד ואין שום סיבה שזה לא יהיה אחרת,מה שהוביל אותך לערב שיש בו אלמנט(מבורך)של "תיקון". אלמלא החלוקה המגדרית(אצלינו בראש)לא היה שום דבר כל כך אטרקטיבי או מעצים או מאתגר בערב מנגל נשי. תסכימי איתי(אחרי שהתנסית)שמדובר בפעולה די פשוטה בסך הכל(המינגול)ובכל זאת לכולכן,נשים שעברו דבר אחד או שניים בחיים האלו, זו הייתה הפעם הראשונה על המנגל,למרות שאני בטוחה שזאת ממש לא הייתה הפעם הראשונה שאכלתן בשר על האש.

נו, ואם יש חלוקה מגדרית?

אז מה? נניח וזוג היה ביחד. היתה ביניהם חלוקת תפקידים - בהסכמה - הוא אחראי על קניות, היא אחראית על כביסה. אז אם אחרי שנפרדו הוא תחיל לטפל בכביסה של עצמו, זה אומר שקודם הוא היה "מתכרבל בהגדרת המין החלש (בענייני כביסה)?". בשבילי כל דבר הוא מעתים או אטרקטיבי כשמדובר במשהו שלא עשיתי לבד ועכשיו אני כן. רוצה לבוא לחפש אצלי עוד פעולות פשוטות שאישה כמוני, שעברה דבר או שנייים בחיים, לא עשתה מעולם לבד? תבואי - מבטיחה לך שתמצאי. רק לפני 3 שנים לקחתי את הילדים שלי לבד לטיול שכלל נסיעה ארוכה ובו נהגתי וינטטתי לבד. רק לפני שנה ומשוה נסעתי עם שני הילידים שלי לחו"ל לבד. ועוד הרבה. את יודעת משהו? ממש לא נעם לי לקרוא את ההודעה הראשונה שלך, ולא במובן האישי, אלא בפרשנות שנתת לדברים. אבל עכשיו, אחרי ההודעה הזו, מצטערת בכלל שעניתי לך.

וואוו....אבל למה להתעצבן?

תשמעי רגע משהו. בואי נתחיל מזה שאני מאוד מעריכה אותך ואת חברותיך ,כולכן ביחד וכל אחת לחוד ואין ולא הייתה כוונה לפגוע ואם נפגעת אז סליחה. "הנשים שקרובות אליי לא עונות ולו במעט להגדרות ולאוריות שציינת בהודעתך, - אולי תבחני את עצמך? במי את מוקפת ולמה?" רוב הנשים שאני מכירה(וגם אני בינהן כמובן)בהחלט מתאימות את עצמן מידי פעם למה שכתבה רונית בחלק הראשון של הפוסט,לחלק הכל כך מוטבע בתוכינו של חלוקת תפקידים מגדרית.

Revolter

New member
הנשים המדהימות ביקום

גנטית ואבולוציונית אתן מתוכנתות להתעבר ולגדל צאצאים. קרי להתביית על זין אחד, נאמן, תומך, מפרנס ומקנה בטחון. המבנה הסוציולוגי של החברה המערבית גורם לכך שיש יותר נשים פנויות (בגילאי ה- 30+) מאשר גברים פנויים (ההסברים נדונו כאן בעבר בהרחבה). כתוצאה מכך יש תחרות (לפעמים מכוערת) בין נשים שמשתוקקות לגבר על ידן. אבל..... וזה מה שהכי חשוב לי להגיד: הנשים הרבה יותר חזקות מגברים. הרבה יותר מעניינות. הרבה יותר מסקרנות. הרבה יותר יפות. הרבה יותר מורכבות. ואלו שלא חייבות גבר לפרנסתן, אלו שלא חייבות גבר בשביל להרגיש קיימות, אלו שמלאות בזכות עצמן, אלו הכי הכי הכי מדהימות בעולם.

n o g a1

New member
רק בשביל לקרוא

שורות אלו , היה שווה להכנס היום לכאן.

ורד 3

New member
אני

העתקתי והדבקתי ! ועל הדרך גם צבעתי וציירתי פרחים מסביב.... תודה לך ל המילים

d a n i e l s 5

New member
אח שלה....

תגיד ת'אמת, נכון שהחברים הכי טובים שלך הן..... נשים ? אחחחחחחחח מתה על גברים שכמותך.......שיודעים בדיוק אבל בדיוק להגיד את המילים הנכונות להמיס לבבות . שיחתק אותה אחי ! יפה לך ככה פזור :)

יערית

New member
גבר גבר

בוא אומר לך מה אני חושבת על הסיומת שלך: אותי זה כלל לא מרגש וזה כי:אנחנו גם חלשות,גם מתגלות כמכוערות/מכשפות ושטניות, אנחנו מורכבות ולא תמיד מעניינות ,למען האמת גם אתם מתגלים ככאלו אז? העיניין התחרותי ההשוואתי בין גבר ואישה מדהים אותי בכל פעם מחדש,לו היינו שווים מן הסתם לא היינו מענינים את הטבע ואחד את השני,כל היופי זה האי שיווי משקל שיש בין שני המינים. אז זה יפה לומר זאת לנשים שחושבות שהן בזכות עצמן ומי יכול עליהן,אבל אני בזכות עצמי ועדיין חושבת שבלי גבר אישה לעולם לא תהייה מלאה בזכות עצמה,עצם הרצון להתחבר מינית אפילו לא באופן קבוע,עצם הרצון למלא אחר היצר הזה,אומר שהיא חסרה במשהו ששום ויברטור שבעולם לא ימלא אותו. אז ההתמקדות שלי היא כלל לא לעיניין המין הכלכלה והבלה בלה בלה,ההתמקדות היא שגבר מאזן אישה ואישה מאזנת גבר בסופו של דבר,היאן והיאנג מבחינתי זו עוצמה, זה יופי,זה מדהים. לא חייבת להיות מדהימה בעינייך נכון?

d a n i e l s 5

New member
קראת את מה שכתבת?

יענו אנחנו צריכות את הגברים רק כתחליף לויברטור? ראיתי נכון, הבנתי נכון? הייתי או חלמתי חלום....... ואם כבר עסקינן בויברטורים.......יש כאלה שעושים את העבודה טוב יותר מכל גבר .....נסי ותיווכחי :)

למעלה