נשים מכות ילדים

the Rain

New member
נשים מכות ילדים

מה אתם חושבים על התופעה שנשים מכות את ילדיהם ? בדרך כלל זה נקרא "מכות חינוכיות" אבל זה אלימות דרך אגב יש יותר ויותר מקרים כאלה פשוט לא כולם מגיעים לעיתון ולא כולם מגיעים לאנשים שאמורים לטפל בבעיה

למה קשה להגיב

ראה ממה מורכבת ההודעה שלך האם מהשאלה, מה דעתכן על נשים שמכות ילדים? לא. לא זו השאלה. השאלה היא על התופעה של נשים המכות ילדים. ובכן, על נשים שמכות ילדים אף אני חושבת, כמו ציפי, באופן דומה למה שאני חושבת על גברים שמכים ילדים. על התופעה? לא שמעתי על התופעה, והודעתך איננה משכנעת אותי בקיומה. זו הסיבה שקשה להגיב. אם ברצונך להביא לידיעתנו תופעה, אני ממליצה שתעזר במקורות מידע איזשהם, שתספר על מקרים שאתה מכיר, שתציין מספרים וסטטיסטיקות, או תתייחס למקומות שבהם ניתן להבחין בקיום התופעה. אמירה כמו "יש יותר ויותר מקרים", איננה מביאה תגובות. הרי ראית בעצמך.

the Rain

New member
רוני ספיר רוצה להשתכנע! בבקשה

כול כך הרבה התייכסו לזה שיש אלימות במשפחה מצד הגברים שלא התייכסו בעצם לאלימות במשפחה בעצם כלפי ילדים מצד נשים כנראה שאתן כול כך בעולם שלכן שאתן לא יודעות שבעצם יש גם נשים! שמשתמשות באלימות נשים כמו שאמרתי אין כמעט מקרים כאלה שהיגעו לידיעת הציבור אבל בעצם יש אמהות משתמשות באלימות כלפי ילדים ואני מדבר על כול סוג של אלימות מן הקשה ביותר עד לקלה ביותר אם זה פליק או אם זה קללות ומכות ממש ממש חריגות יש נשים שממש מושכות את הגבול לא כול המקרים מגיעים לעיתון אבל ולא הרבה מקרים מגיעים לאנשים שאמורים לטפל בבעיה אבל התופעה קיימת אפשר למצוא בעיתונים קטעים של אלימות של אמהות אני למשל ראיתי אמא צועקת ויורדת על הבת שלה באמצע הקניון לפני לא הרבה זמן ואפילו הביאה לה פליק שבאמת הכאיב לילדה חבל חבל חבל חבל שאתן לא מודעות בעצם לזה שיש גם נשים שמכות במשפחה ולא גברים

טל קר

New member
ראית אמא אחת צועקת בקניון?

אוקי, עכשיו שוכנעתי סופית שמדובר בתופעה עולמית. הרי ברור שכל אישה מיצגת במעשיה כל אישה אחרת. עובדה, הרי אם רוני ספיר עונה, סימן שיש "אתן" קולקטיבי שרוני מיצגת אותו, מה לא ככה? וברצינות - במשפחות אלימות יש תופעה כזו שכל אחד מכה את מי שהוא תופס כחלש ממנו. האב את האם, האם את הילדים, והילדים הגדולים את אלו הקטנים.

the Rain

New member
...

טוב זכותכם להבין שאין תופעה כזו וזה חבל נורא

אולי ניקח את זה למקום פרודוקטיבי

גם אתן נתקלות ללא הרף בא/נשים שמתייחסים לכל אשה כאל מייצגת המין הנשי? פעם אמרה עירית לינור, שהיה לה קושי להשתתף באחת מתחרויות הידע הטלויזיוניות, כי לו היתה נכשלת היתה מקימה את כל העם בנוסח - לנשים אין ידע כללי. איפה הנקודות שבהן אתן חשות כך?

ישראלית

New member
ה"דוגמא הניצחת" של גולדה מאיר

חשתי כפי שאת מתארת כשהתפתחה שיחה ביני לבין גבר צעיר על כך שבכל מדינות המערב, מספר ראשי הממשלות שהיו נשים (ונשיאות - בארה"ב) שואף לאפס, עד כדי כך שראש מדינה שהיא אישה היא ממש תופעה חריגה (לא רק מיעוט, אלא ממש חריג). אקיצר, הוא אמר בטון של מי שמביא הוכחה ניצחת לסיבה לכך שאישה לא יכולה להיות ראש ממשלה: "הנה, עובדה, גולדה מאיר היתה ראש ממשלה נורא גרועה! היא היתה מהגרועים שבראשי ממשלות ישראל, אולי הגרועה מכולם!" אח, איזו הוכחה ניצחת. באמת, מה תגידו על זה - מתוך כ-ל הנשים שהיו ראשי ממשלות בישראל, 100% היו גרועות! 100%. פשוט מיתאם מושלם!

שלא לדבר על כל הרמטכליות

שמעולם לא הצליחו להזיז שום דבר. כשלונות, הנשים. פשוט כשלונות.

לא חשבתי שזה עניין אישי

אכן, אמהות נוהגות במקרים מסוימים להכות את ילדיהם, ואם זו התופעה שלה כוונתה - זו בהחלט תופעה בעייתית. ילדים, כחלשים בחברה, זכאים להגנתה של החברה מפני הוריהם - יהיו אלו אמהות או אבות. "פליקים" לילדים ניתנים, היחס החברתי לאופן ה"ענישה" הזה סלחני ומרגיז. בנושא הזה מעניין לצטט דווקא מובילים חברתיים (לדוגמא, חברי כנסת. אם אינני טועה אף רבנים.), משום שהתופעה רחבה כל כך, ומבוססת כל כך, שקשה יותר להתייחס למופעים הפרטיים שלה. התופעה של אמהות מתעללות קיימת אף היא, ומן הדין לתת עליה את הדעת - פעמים רבות התעללותן של אמהות באה לידי ביטוי במישור נפשי - לשם כך, למשל, קיים החוק של חובת הדווח. קשה יותר להוכיח קיומה של אלימות נפשית בבית, ואני משערת שאכן מקרים כאלה נוטים פחות להגיע לבית המשפט ולעיתונות. יחד עם זאת, גם תופעה של אבות מתעללים קיימת (גם נפשית, כוונתי), ואני לא יודעת עד כמה תופעה זו מובחנת ג´נדר - אני פשוט לא מכירה אותה מספיק. הכתבה שהבאת בלינק מזעזעת, ולדעתי הופיעה כאן כבר בקישורים. להסיק ממנה שקיימת תופעה של אמהות שמכות באופן חריף כזה את ילדיהם - לא הייתי מסיקה. אני משערת שאתה מבקש להביא למודעותינו את קיומה של התופעה על מנת לנקוט צעדים נגדה. על אילו צעדים חשבת? מה אתה עושה כשאתה נתקל באם המכה את ילדתה בקניון? מה, לדעתך, אמור אדם לעשות במקרה כזה?

אפרת_ח

New member
רוני, באתרים רבים שעניינם הורות

ראיתי כתוב (ותסלחי לי שאין לי אפשרות לקשר) שאכן התופעה של אמהות מכות היא נרחבת לפחות כמו תופעת האבות המכים. למעשה היא כנראה נרחבת יותר משום שבממוצע אמהות נמצאות עם ילדים יותר מאבות...

יש משהו מגלומני בלצטט את עצמי

לכן אמנע מזה. יש תופעה קשה של שימוש במכות כ"ענישה". גם אמהות מכות. רוצה לומר שיותר אמהות? נדמה לי שאין כאן אבחנה ג´נדריאלית עקרונית. אולי באמת השהות הרבה יותר הופכת את התופעה לנפוצה יותר בין אמהות - כך או כך, יחס החברה הסלחני לתופעה של הכאת ילדים מזעזע. למיטב זכרוני, כל זה כתוב בתגובתי שלעיל. כמו כן, כפי שכתבה טל, כשאלימות היא חלק מה"תקשורת" המשפחתית, מכה כל אחד/ת את החלש ממנו. ממה נובעת האלימות החמורה הזו בחברה הישראלית, לדעתכן? (גם בנושא זה היתה הודעה של טל ממש לא מזמן)

wasaby

New member
אמהות אכן נמצאות יותר

בקרבת הילדים. הן בדרך כלל גם מקבלות את הפעילויות היותר בעייתיות עם הילדים הכוללות מקרים בהם על ההורה לכפות את רצונו על הילד (שעת השכבה, שעת מקלחת, אוכל, מה ללבוש וכו´). בנוסף החברה שלנו נוטה להטיל אחריות לחינוך הילד על האישה כך שילד "לא מחונך" יותר נתפס ככשלון שלה. בנוסף אלימות כלפי חלשים יותר או חסרי אונים נובעת בדרך כלל מתפיסת האדם את עצמו כחלש וחסר אונים. יותר נשים בחברה שלנו נוטות לתפוס את עצמם בצורה זאת.

למעלה