לא חשבתי שזה עניין אישי
אכן, אמהות נוהגות במקרים מסוימים להכות את ילדיהם, ואם זו התופעה שלה כוונתה - זו בהחלט תופעה בעייתית. ילדים, כחלשים בחברה, זכאים להגנתה של החברה מפני הוריהם - יהיו אלו אמהות או אבות. "פליקים" לילדים ניתנים, היחס החברתי לאופן ה"ענישה" הזה סלחני ומרגיז. בנושא הזה מעניין לצטט דווקא מובילים חברתיים (לדוגמא, חברי כנסת. אם אינני טועה אף רבנים.), משום שהתופעה רחבה כל כך, ומבוססת כל כך, שקשה יותר להתייחס למופעים הפרטיים שלה. התופעה של אמהות מתעללות קיימת אף היא, ומן הדין לתת עליה את הדעת - פעמים רבות התעללותן של אמהות באה לידי ביטוי במישור נפשי - לשם כך, למשל, קיים החוק של חובת הדווח. קשה יותר להוכיח קיומה של אלימות נפשית בבית, ואני משערת שאכן מקרים כאלה נוטים פחות להגיע לבית המשפט ולעיתונות. יחד עם זאת, גם תופעה של אבות מתעללים קיימת (גם נפשית, כוונתי), ואני לא יודעת עד כמה תופעה זו מובחנת ג´נדר - אני פשוט לא מכירה אותה מספיק. הכתבה שהבאת בלינק מזעזעת, ולדעתי הופיעה כאן כבר בקישורים. להסיק ממנה שקיימת תופעה של אמהות שמכות באופן חריף כזה את ילדיהם - לא הייתי מסיקה. אני משערת שאתה מבקש להביא למודעותינו את קיומה של התופעה על מנת לנקוט צעדים נגדה. על אילו צעדים חשבת? מה אתה עושה כשאתה נתקל באם המכה את ילדתה בקניון? מה, לדעתך, אמור אדם לעשות במקרה כזה?