נשים חזקות בשידורי ה - TV

טל קר

New member
אם אני לא טועה היא המציאה את דילוג

התדרים (כלומר כדי למנוע האזנה המכשירים משנים את התדרים באופן מתואם), והסיפור מספר שהיא המציאה זאת תוך כדי נגינה בפסנתר.

נכון! זו תופעה כמעט על-טיבעית!

היא הייתה מקשיבה לשיחות של בעלה עם אנשי מדע, וכך עלו בראשה רעיונות שונים. היא שוחחה עם חבריה, ותוך ניגון בפסנתר, עלה בראשם רעיון יצירתי שהם העלו ב"השאלה" מן הפסנתר. אנחנו מדברים על תקופה שבה עוד לא היה אפילו הטרנזיסטור! היא הייתה גאון בתחום שמעולם לא למדה אותו, וידיעותיה היו מתוך האזנה לשיחות של אחרים! זוהי דוגמה נפלאה למה אפשר להגיע מתוך חשיבה יצירתית ו"זריקת" רעיונות. בכל מקרה, דווקא אישה זו, שנחשבה לסמל מין, ותמונות העירום שלה קישטו את קירות האוהל של חיילים, הייתה ממציאה גאונית.

פלורה טריסטאן

פלורה טריסטאן היתה אשה צרפתיה, שנקלעה לנישואין עם אדם בעייתי, שהתעלל בה ובילדיה. פלורה לא השלימה עם גורלה וברחה מבעלה, כשהיא לוקחת את ילדיה. הוא כמובן רדף אחריה ובחסות הקוד הנפוליאוני, הפריד בינה לבין הילדים, למרות ההסטוריה שלו. פלורה נסעה לקרוביה בפרו (היא היתה בתו הבלתי חוקית של בן למשפחה עשירה שם). היא שרדה את קשיי המסע, הגיעה לארקיפה והתקבלה בקרירות על ידי שארי בשרה. דרישתה לחלק מירושת אביה נפלה על אזניים ערלות. היא שבה בידיים ריקות לצרפת, ושם הפכה למנהיגה פמיניסטית וסוציאליסטית, לפני מארקס ואנגלס. היא הסתובבה ברחבי צרפת, ארגנה את הפועלים ונאמה בפומבי על אמונתה בדבר שוויון זכויות לכל, תוך סיכון עצמי רב. למרבה הצער, אורח חייה הוא שגם קיצר את חייה, והיא נפטרה משחפת בגיל צעיר. אולם מורשתה הונצחה בכתביה. מארקס ואנגלס עצמם הודו שהיא הוותה מקור השפעה בכתיבת המניפסט הקומוניסטי.

מישהו מתנדב לעשות רשימה של כל

הנשים שהוזכרו כאן והלינקים בקשר אליהן? כשיתרחבו שירותי תפוז אפשר יהיה לשים את זה איפשהו שכולם יוכלו להכנס.

ברוכה הבאה לתחנת החלל הפמיניסטית

טוב לראות אותך שוב

מיסרי עוד פרטים עליה, בבקשה!

באיזה שנים חייתה? היכן מופיע מידע עליה? אני רוצה לכתוב עליה באתר שלי, ואודה לך אם תעדכני אותי.

לא הצלחתי למצוא אותה בשום מקום!

האם היא באמת היתה? למה אני לא מצליחה למצוא באף אתר חיפוש?

four seasons

New member
ג´ורג סאנד (אורר דופון שמה האמיתי)

סופרת כתיבה מדהימה, ג´ורג אליוט, סופרת קלרה שומאן מוסיקאית, פליצ´יה בלומנטל, פסנתרנית, ג´קלין דו פרה צ´לנית וכמובן שולמית אלוני

טל קר

New member
דוגמא נפלאה לשני נושאי דיון בפורום

באולימפידע - תחרות מידע בינלאומית לנוער של המוזיאון למדע בחיפה, זכה במקום השלישי איתי וולהורן מחיפה, במקום השני נתנאל גרינבאום משיקגו, ובמקום הראשון: *לימור צור בת 15 מקריית חיים.* והנה הדוגמא הנוספת: דבר הזוכה המאושרת:"הגעתי לתחרות במקרה והופתעתי שבסוף זכיתי. היה לי גם מזל..."

ואפרופו מדעניות...

הנה רשימה של מדעניות שפעלו במשך 4000 שנה - מראשית האנושות ועד היום

עוד על נשים בתקשורת:

ב"העיר" של סופשבוע זה: 1. כתבה על דוידה (דידי)לחמן-מסר – המשנה ליועץ המשפטי לממשלה – שנאבקה (ונכשלה) בבעלי השררה והממון על מנת שלא תיווצר שליטה קרטלית-מאפיונרית (ביטויים שלי) על ערוצי הקשורת במדינה. בכתבה מובאים דברי פרופ´ קרמניצר על פועלה. 2. שולה מודן, בשלנית, - סיפרה "בישולה" צועד ברשימת רבי המכר מזה 200 שבועות רצופים. מדבריה:" אתה חייב לעשות דברים בצורה שאתה רוצה ולא כדי שמישהו אחר יהיה מרוצה". 3. תמר דרור – מקימת "עמותת דרור" ליוצאים בשאלה ופעילה נמרצת בארגונים שונים. "הארץ" מוסף שישי: כתבה על יעל וייס-ריינד – מנכ"ל הסניף הישראלי של אמנסטי. וברדיו: השבוע, בתוכנית לנוער ברשת א´, רואיינה כרמלה מנשה, בנושא חיילות קרביות בצה"ל. היא סיפרה על מדריכת צנחנים, היחידה עד כה, שנתקלה בשוביניזם מחפיר מצד חניכיה ובחוסר שיתוף פעולה וכן, בחוסר גיבוי מצד הממונים, עד שפרשה. וב TV: אתמול, בערוץ המקומי, בשידורים האקדמיים של אוניברסיטת חיפה/בר-אילן, ראיינה פרופ´ מיכל סובול, (היסטוריה כללית), את בלו גרינברג, סופרת אמריקאית, יהודייה אורתודוקסית, פמיניסטית שלא לפי הגדרתה ופעילה לשיוויון נשים ביהדות, לפי הגדרתה. אשה חכמה, מקסימה ומשכילה, ששמה לעצמה מטרה להביא את השיוויון ליהדות האורתודוקסית, להגיע לשינויים בפרשנות ההלכה על מנת ליצור שיוויון לנשים. הראיון היה מענין ומאלף, נשאר סימן השאלה מצד המראיינת והמרואיינת אם מטרה "נפרדות אך שוות" ניתנת להשגה.

המקור המקיף ביותר בעברית בנושא

הספר הטוב ביותר שאני מכירה, המציע ביוגרפיות של נשים ישראליות בכל התחומים הוא "נשים בישראל - לקסיקון" שהוצא ע"י ירחון נעמת, בשנת 91.

LONG SHOT... ברטולד ברכט ../images/Emo13.gif

קניתי היום את הביוגרפיה עבת הכרס שלו שתורגמה כעת לעברית. מסתבר שחלקים מכתיבתו נעשו בפועל ע"י הנשים בחייו. אעדכן בפרטים בהמשך הקריאה. אגב, באוף טופיק - אכזבה עצומה למי שהרבה מגיבוש העמדתיות ההומנית-חברתית-פוליטית שלה בגיל הנעורים היה מתוך קריאת טקסטים של ברכט ודומיו (אין לו ממש דומים אבל הומניסטים-שמאלנים-אידיאליסטים נוספים בתרבות העולמית).

כמו גם רבים אחרים

יש הרבה סופרים, משוררים, ציירים ואמנים אחרים, שנשותיהם או בנותיהם תרמו הרבה לעבודתם, הכינו להם סקיצות, שיפצו, ערכו או אפילו כתבו או יצרו יצירות שהגברים אח"כ לקחו עליהן קרדיט. ברוב המיקרים היה זה בתקופות החשוכות באירופה, בהן נאסר על נשים לנשום. אולי נכין לאתר החדש שלנו גם דף בנושא זה: "היוצרת הנסתרת: נשים יוצרות מאחורי אמנים מפורסמים", ונחשוף בפומבי את השקרים וההסתאות?

למעלה