מבקרת פנימית
New member
נשים וספורט
אתמול היה ערב קרבות אגרוף מקצועני. סחבתי את אשתי (שחיכתה שהסבל ייגמר עוד לפני שיצאנו
) והלכנו לראות. מתוך למעלה מ- 20 קרבות בכל הערב, רק שניים היו של נשים. מתוכם אחד בין שתי ישראליות ואחד בין מתחרה ישראלית לבין מתחרה מאירופה, פשוט כי אין לה מתחרות בארץ. אז נכון, אגרוף הוא לא הספורט הכי פופולרי בארץ, וברמה מקצועית גם אין הרבה גברים. ובכל זאת, כל כך מעט נשים ישראליות על לזירה. אז תגידו שזה ענף די זניח, ונשים לא מתעניינות בו. אולי זה נכון, אבל בקהל לא חסרו נשים. גם אם הן היו אמהות של מתחרים, או חברות או אחיות- מספר הנשים בקהל לא נפל ממספר הגברים. זה הזכיר לי שלפני שנתיים, באליפות ישראל ברוגבי, הסתובבתי בקהל וניסיתי לשכנע צופות שישבו בקהל להצטרף לקבוצת הרוגבי נשים שבה שיחקתי. למרות שרבות מהן היו צעירות, וכולן הכירו את המשחק, אף אחת מהצופות לא רצתה לעזוב את היציע ולנסות את מזלה בדבר האמיתי. אני לא מצליחה להבין למה. מה כל כך מרתיע נשים מלעסוק בספורט שאינו בתוך חדר כושר ממוזג? למה חברות שלי לעבודה לא מספיקות לדבר על המדריך החתיך מחדר הכושר, אבל מתחמקו כשאני מנסה להזמין אותן לנסות ענפי ספורט לא ממוזגים (ונטולי חתיכים...)? לפני כמה חודשיים יצא לי להדריך קבוצה מעורבת של ילדים וילדות, כולם כבני 10. בגיל הזה אין בעצם שום הבדל פיזי בין בנים לבנות. הבאתי איתי שני כדורים וחילקתי את הקבוצה למי שרוצה לשחק כדורגל ומי שרוצה לשחק כדוריד. היו כמה בנות שרצו לשחק כדורגל, ומייד הבנים התבכיינו שהם לא רוצים לשחק עם בנות. אני הבהרתי שאין כזה דבר, והבנות יקבלו את הכדור. הבנים שרוצים לשחק איתן כדורגל מוזמנים להצטרף. אני מתה לדעת כמה מדריכות אחרות נוהגות כמוני, וכמה פשוט מעודדות את הבנות ללכת לשחק כדוריד עם שאר הבנות ונמנעות מהקונפליקט? וגרוע מכך- כמה מהילדות האלו שהעדיפו כדורגל בגיל 10 יעזו להמשיך לשחק גם בגיל 14, וכמה מהן יתייאשו מהמאבק המתמיד להוכיח שהן יכולות לשחק בדיוק כמו הבנים? מסקרן אותי לדעת, מי כאן זוכרת אם ניסתה להתאמן בספורט בתור ילדה, ומה התגובות שקיבלה? האם היום אתן מתאמנות בענף ספורט כלשהו? האם עודדו אתכן לספורט, ניסו לשכנע אתכן לוותר, או שזה לא היה נושא בכלל? ושאלה קטנה וחצי קשורה: עוד מישהי רוצה להתחיל להתאמן באגרוף ולבוא לתחרו בעוד שבועיים כדי שיהיה לי נגד מי להילחם?
אני בעצמי עכשיו התחלתי, זה לא יהיה ממש נורא
אתמול היה ערב קרבות אגרוף מקצועני. סחבתי את אשתי (שחיכתה שהסבל ייגמר עוד לפני שיצאנו