נשים ומשחקי תפקידים

ntopaa

New member
נשים ומשחקי תפקידים

שלום, אני מתכוונת לכתוב כתבה בנושא בפאה החמישית, ואני מעוניינת להתחיל לאסוף חומר בנושא. יש לי נתונים מחקריים ממקורות שונים, אבל רובם מחו"ל. מעניין אותי לדעת מה קורה בארץ. אני אודה מאוד לכל מי שיהיה מוכן לענות לשאלון זה. תשובות מפורטות תתקבלנה בברכה. אפשר לפרסם את התשובות כאן בפורום, או לשלוח תשובות לדואל שלי ([email protected]). השאלון מנוסח בלשון זכר, אך הוא בפירוש מופנה לבני שני המינים. בתודה רבה מראש, איילת. ולשאלון: עליך 1. מה גילך? 2. מה משך אותך לשחק במשחקי תפקידים? 3. מה מושך אותך יותר - לשחק או להנחות? 4. מה מינך (בן או בת) בנות במשחק 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז הבנות בתחביב? 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? 3. האם אי פעם שיחקתם עם בנות? (אם את בת, אני אשמח לשמוע על משחקים עם בנות אחרות) 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחתה בת? מה היתה התרשמותכם? 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקות בנות? האם היא שונה מאווירה במשחק עם בנים? (ברור ששאלה זו מכוונת יותר לבנים, אבל אשמח לשמוע תשובות מבנות על משחקים בקבוצות על טהרת הבנות מול קבוצות בהן היו בנים, ומשחקים בהן בנות היו רוב). 6. איזה דמויות בנות משחקות? האם לדעתכם הן משחקות באופן אמין את הדמויות הללו? 7. מה התרשמותכן מבנות ששיחקו דמויות של בנים? מה בדבר מנחות ששיחקו דמויות של גברים? 8. מה לדעתך עשוי למשוך בנות לשחק משחקי תפקידים? בנים ויחסם לנשים במשחק 1. האם נתקלתם בבנים ששיחקו דמויות של נשים? מה היתה תחושתכם? 2. באיזה דמויות מנחה נשיות נפגשתם? האם יש דמויות נשים החוזרות על עצמן באותו משחק, או אפילו בין משחקים שונים? 3. בנים - האם אתם אי פעם שיחקתם דמות של בת? מה היתה תחושתכם? 4. בנות - כנ"ל, לגבי דמויות בנים. התעשייה 1. איזה משחקים אהובים עליך? 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? 3. מה דעתך על האופן בו מוצגות נשים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? 4. מה דעתך על התנהגותן של בנות בכנסים? אני אשמח כמובן לכל התבטאות חופשית בעניין. ושוב, תודה! איילת ברטוב לינקים: אתר העמותה: http://roleplay.org.il הפאה החמישית: http://roleplay.org.il/p5 הגילדה: http://roleplay.org.il/guild

SeaLili

New member
תשובות

1. מה גילך? 13 2. מה משך אותך לשחק במשחקי תפקידים? אני לא בטוחה, זה גם ממש כיף ואני מאוד נהנת לשחק ולעשות ולחוות דברים שאני לא אוכל לחוות במציאות, וגם תמיד אהבתי פנטזיה ומד"ב, ככה שזאת האפשרות שלי להיות בעולם כזה. זה כמו לכתוב/להיות בספר. 3. מה מושך אותך יותר - לשחק או להנחות? התחלתי להנחות לא מזמן, כל אחד מהם הוא כיף שונה. אבל אם אני צריכה לבחור רק אחד מהם אז זה יהיה להנחות. 4. מה מינך? אני בת. בנות במשחק 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז הבנות בתחביב? יחיסת לבנים קטן, אולי 30%, אפילו פחות. 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? אני חושבת שזה לא משנה אם יש קצת בנות או הרבה, כל אחד ומה שהוא מעדיף. 3. האם אי פעם שיחקתם עם בנות? (אם את בת, אני אשמח לשמוע על משחקים עם בנות אחרות) כמובן, חוץ ממני יש בקבוצה שאני מנחה עוד שתי בנות, ובקבוצה שאני משחקת בה עוד בת אחת. 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחתה בת? מה היתה התרשמותכם? אני הבת היחידה שמנחה אצלנו, חברים שלי אמרו לי שהם מאוד נהנים אבל יכול להיות שהם אמרו לי את זה כי הם חברים שלי. ככה שטכנית, לא, לא שיחקתי. 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקות בנות? האם היא שונה מאווירה במשחק עם בנים? (ברור ששאלה זו מכוונת יותר לבנים, אבל אשמח לשמוע תשובות מבנות על משחקים בקבוצות על טהרת הבנות מול קבוצות בהן היו בנים, ומשחקים בהן בנות היו רוב). אני חושבת שזה תלוי באופי של הבנות ובגיל שלהן. חלק מהבנות ששיחקתי איתן לא לקחו את המשחק ברצינות רבה מדי, בעוד שחלק מהן היו בדיוק ההפך. אני לא מכלילה. 6. איזה דמויות בנות משחקות? האם לדעתכם הן משחקות באופן אמין את הדמויות הללו? כל הבנות ששיחקתי איתן תמיד התחילו עם אלפית משהו. לרוב קוסמת. אולי הרעיון סביב היופי והעדינות של האלפים משך אותן, אני לא יודעת. בדרך כלל האלפיות משהו שלהן תוארו על ידיהן כ'יפות', חוץ מאחת שתיארה אותה כ'קרה, ערמומית ומבריקה'. אחרי הדמות הראשונה חלקן מתחילות לנטוש את תבנית ה'אלפית היפה' ולשחק דברים קצת יותר מגוונים. כמו אישה זקנה ומטורפת בגיל 84 ששמה הוא פופו, בנים, גזעים שונים ושאר דברים שהם מעבר ל'אלפית משהו'. 7. מה התרשמותכן מבנות ששיחקו דמויות של בנים? מה בדבר מנחות ששיחקו דמויות של גברים? מכל הבנות ששיחקתי איתן אני הייתי היחידה ששיחקה דמות של בן, ועדיין משחקת. גם כשאני מנחה אין לי בעיה לשחק דב"שים בנים. אבל חוץ ממני עוד לא הייתה עוד מישהי ששיחקה בן. 8. מה לדעתך עשוי למשוך בנות לשחק משחקי תפקידים? אותו הדבר שמושך בנים. התעשייה 1. איזה משחקים אהובים עליך? מו"ד, גרסא 3.5. 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? מו"ד, גרסא 3.5. 3. מה דעתך על האופן בו מוצגות נשים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? למען האמת, במיניאטורות הן תמיד לבושות באופן מאוד מינימלי. אני לא יודעת אם זה טוב או רע. מצד אחד הגוף הנשי בהחלט יפה, מצד שני צריך גם לזכור שלא כל אישה בעלת מידות כאלו. אני לא חושבת שזה ריאליסטי במיוחד. או מכבד נשים, כי זה מציג אותן כגוף יפה עם חרב ביד. 4. מה דעתך על התנהגותן של בנות בכנסים? לא הייתי בהרבה כנסים האמת. פחות שחור יהיה נחמד :)

סנדרין

New member
תשובותיי ../images/Emo142.gif

עליך 1. מה גילך? 15 2. מה משך אותך לשחק במשחקי תפקידים? בניית הדמות, הדמיון, ולספר סיפורים יחד. :) 3. מה מושך אותך יותר - לשחק או להנחות? גם זה וגם זה. 4. מה מינך (בן או בת) בת בנות במשחק 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז הבנות בתחביב? בסיבה הקרובה שלי זה משהו כמו 60%, אבל הרושם שקיבלתי מכנסים הוא שזה יותר קרוב ל-40%-30%. 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? ובכן, אני הכי מעדיפה לשחק בקבוצה מעורבת. 3. האם אי פעם שיחקתם עם בנות? (אם את בת, אני אשמח לשמוע על משחקים עם בנות אחרות) כמובן - בשתי הקבוצות הקבועות שלי. 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחתה בת? מה היתה התרשמותכם? ניהאו היא המנחה שלי כבר שנה וההתרשמות שלי טובה מאד
, וגם אני מנחה. 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקות בנות? האם היא שונה מאווירה במשחק עם בנים? (ברור ששאלה זו מכוונת יותר לבנים, אבל אשמח לשמוע תשובות מבנות על משחקים בקבוצות על טהרת הבנות מול קבוצות בהן היו בנים, ומשחקים בהן בנות היו רוב). פעם אחת שיחקתי בקבוצה על טהרת המין הגברי, וזו לא חוויה שהייתי רוצה לחזור עליה. עניין אותם בעיקר להרוג\לפגוע כמה שיותר ולהיות רשע נשמע להם מה זה מאגניב. מצד שני, בנים בני 15 הם לא דוגמה לשום דבר. 6. איזה דמויות בנות משחקות? האם לדעתכם הן משחקות באופן אמין את הדמויות הללו? מהנסיון האישי שלי - בפירוש כן. אילו דמויות? אותו הדבר, פחות או יותר. 7. מה התרשמותכן מבנות ששיחקו דמויות של בנים? מה בדבר מנחות ששיחקו דמויות של גברים? השחקניות שאני מכירה שיחקו אותן מעולה. 8. מה לדעתך עשוי למשוך בנות לשחק משחקי תפקידים? אותם הדברים שימשכו ~אדם~ למשחקי תפקידים... בנים ויחסם לנשים במשחק 1. האם נתקלתם בבנים ששיחקו דמויות של נשים? מה היתה תחושתכם? פעם אחת, וזה היה מוקצן ולא-אמין. 2. באיזה דמויות מנחה נשיות נפגשתם? האם יש דמויות נשים החוזרות על עצמן באותו משחק, או אפילו בין משחקים שונים? לא זכור לי משהו מיוחד. 3. בנים - האם אתם אי פעם שיחקתם דמות של בת? מה היתה תחושתכם? 4. בנות - כנ"ל, לגבי דמויות בנים. רק בתור שה"ם, וזה הרגיש קצת מוזר לדבר בגוף ראשון זכר אבל לא מעבר לזה. התעשייה 1. איזה משחקים אהובים עליך? D&D שמאד נוטה לחופשיטה. 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? D&D מהדורה שלישית. 3. מה דעתך על האופן בו מוצגות נשים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? לרוחי? לא. שובינסטי להחריד וחושף יותר מדי מהגוף >< 4. מה דעתך על התנהגותן של בנות בכנסים? הממ, לא שונה במיוחד מזאת של בנים?

DDN

New member
'צובות

עליך 1. 26 2. הרעיון של להיות מישהו אחר. 3. יש לי את האהבה להנחייה, אני אוהב להיות זה שמתכנן את הסיפור ומציג אותו הלאה. 4. זכר. בנות במשחק 1. נמוך, 35% בערך מכלל השחקנים. 2. עושה רושם שבנות מתעניינות פחות במשחק, וחבל. ההפסד שלהן. 3. כן. 4. לא שזכור לי. 5. מנסיון שלי האוירה היא אותה אוירה. זו בד"כ אוירה של "חבר'ה", ואין סיבה שהיא תהיה שונה בגלל מינים שונים בקבוצה. 6. אני לא חושב שאני יכול להכליל. זה כמו כל שחקן אחר. יש דמויות שמשוחקות טוב ויש שלא. זה הכל תלוי במי שמפעיל אותן. 7. שוב, זה תלוי ברמתן כשחקניות. אחת השחקניות ששיחקתי איתן שיחקה את דמות הגבר שלה בצורה מעולה ומשכנעת. 8. לא יודע. מה יכול למשוך בנים למשחק? אנשים שאין להם את הרצון להיות מישהו אחר לא יגיעו למשחקי תפקידים לדעתי. בנים ויחסם לנשים במשחק 1. כן. נתקלתי. אין לי בעיה עם זה, כל עוד המשחק אמין ולא מוגזם. 2. דמויות נשים של המנחה הזכורות לי לטוב היו לורי (מושא האהבה של רולנד הלוחם שלי), המכשפה (ששלחה אותנו למשימה) ואצל מנחה אחר: מל, ילדונת שהצטרפה אלינו, שכל כך נקשרנו אליה שכמעט צלבנו את המנחה כשהוציא אותה מהקבוצה. 3. כן. שיחקתי לא מעט דמויות נשיות. לפעמים יש לי את ההרגשה שזה יותר מעניין פשוט להיכנס לראש אחר. התעשייה 1. מו"ד. 2. במו"ד 2, "פסטיבל המלך". 3. אני לא בטוח שאני אוהב. לרוב, הן מוצגות בתוך אותה שבלונה קבועה. לרוב עם ביגוד מינימלי, ויחס חזה-רגליים לא פרופורציונאלי. 4. אין לי דיעה מיוחדת בנושא.

inko

New member
תשובה

עליך 1. מה גילך? 18 2. מה משך אותך לשחק במשחקי תפקידים? אהבתי את הרעיון ואת העניין,אני ממש מרגיש מתוח במשחקים וזה סתם כיף לדמיין דברים כאלה והאפשרות לעשות הכל,דמיון חופשי. 3. מה מושך אותך יותר - לשחק או להנחות? לשחק. 4. מה מינך (בן או בת) בן. בנות במשחק 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז הבנות בתחביב? 45 אחוז? 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? ממש לא משנה לי,אני חושב שאם זה שווה זה הכי טוב כי אני חושב שהבנים מוסיפים לבנות והבנות מוסיפות לבנים במהלך המשחק. 3. האם אי פעם שיחקתם עם בנות? (אם את בת, אני אשמח לשמוע על משחקים עם בנות אחרות) כן. 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחתה בת? מה היתה התרשמותכם? לא. 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקות בנות? האם היא שונה מאווירה במשחק עם בנים? (ברור ששאלה זו מכוונת יותר לבנים, אבל אשמח לשמוע תשובות מבנות על משחקים בקבוצות על טהרת הבנות מול קבוצות בהן היו בנים, ומשחקים בהן בנות היו רוב). אני מאמין שיש הבדל,לא יודע בדיוק מה. 6. איזה דמויות בנות משחקות? האם לדעתכם הן משחקות באופן אמין את הדמויות הללו? תלוי בשחקן עצמו(בשחקנית),אם היא טובה אז כן. אין ממש דמות מסוימת ששמתי לב לה. 7. מה התרשמותכן מבנות ששיחקו דמויות של בנים? מה בדבר מנחות ששיחקו דמויות של גברים? ראיתי עד היום מישהי ששחקה קנדר. היא לא ממש שמה דגש על אפיונים של בנים ובנות אצל הקנדרים. 8. מה לדעתך עשוי למשוך בנות לשחק משחקי תפקידים? מה שמושך בנים. אם הבת אוהבת את הרעיונות של משחקי תפקידים אז זה ימשוך אותה. הרעיונות יפים,בעיקר חופש הדמיון והאינטראקציה הקבוצתית. בנים ויחסם לנשים במשחק 1. האם נתקלתם בבנים ששיחקו דמויות של נשים? מה היתה תחושתכם? לא נתקלתי,מצטער. 2. באיזה דמויות מנחה נשיות נפגשתם? האם יש דמויות נשים החוזרות על עצמן באותו משחק, או אפילו בין משחקים שונים? כן,פגשתי יותר פייטניות שרוקדות בבתי מרזח מאשר בנים כאלה. 3. בנים - האם אתם אי פעם שיחקתם דמות של בת? מה היתה תחושתכם? לא אבל אני בונה אחת כרגע לקרת קבוצה חדשה שמתחילה בקרוב. זה נראה לי נחמד. 4. בנות - כנ"ל, לגבי דמויות בנים. התעשייה 1. איזה משחקים אהובים עליך? לא כל משנה לי,בד"כ אני משחק בסגנון DND3.5 או בסגנון שקבוצה מסוימת הכינה. 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? DND3.5 והשיטה שקבוצה מסוימת הכינה. 3. מה דעתך על האופן בו מוצגות נשים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? לא פעם קראתי על נשים שהן לוחמות נפלאות או יפיפהיות,לא יודע אם חל שינוי. 4. מה דעתך על התנהגותן של בנות בכנסים? לא הייתי בכנסים,מצטער.

JuffoWup

New member
תשובות

עליך 1. מה גילך? 23 2. מה משך אותך לשחק במשחקי תפקידים? הנאה, פיתוח דמיון. 3. מה מושך אותך יותר - לשחק או להנחות? הנחיה. 4. מה מינך (בן או בת) בן. בנות במשחק 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז הבנות בתחביב? נמוך, 20-30% 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? לדעתי יותר בנות היה עוזר לגיוון 3. האם אי פעם שיחקתם עם בנות? (אם את בת, אני אשמח לשמוע על משחקים עם בנות אחרות) כן, רוב הבנות ששיחקתי איתן היו בגילאי התנסות (16-17) 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחתה בת? מה היתה התרשמותכם? כן, לרוע המזל רוב הבנות ששיחקתי איתן היו חסרות יכולת משחק ו/או יכולת להיכנס לדמות (ראה סעיף קודם לסיבה, לדעתי) 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקות בנות? האם היא שונה מאווירה במשחק עם בנים? (ברור ששאלה זו מכוונת יותר לבנים, אבל אשמח לשמוע תשובות מבנות על משחקים בקבוצות על טהרת הבנות מול קבוצות בהן היו בנים, ומשחקים בהן בנות היו רוב). לדעתי בנות יכולות להכניס נופח אחר, ואולי קצת בוגר יותר למשחק- הם דוחפות את הבנים לנסות להיות יותר הירואיים ופחות "אלימים סתם". 6. איזה דמויות בנות משחקות? האם לדעתכם הן משחקות באופן אמין את הדמויות הללו?רוב הבנות ששיחקתי עמן משתמשות בדמויות כמה שפחות בנורמה האנושית (אלפיות, קוסמות וכו') 7. מה התרשמותכן מבנות ששיחקו דמויות של בנים? מה בדבר מנחות ששיחקו דמויות של גברים? לא יצא לי לראות 8. מה לדעתך עשוי למשוך בנות לשחק משחקי תפקידים? אותו דבר שמושך בנים לשחק? בנים ויחסם לנשים במשחק 1. האם נתקלתם בבנים ששיחקו דמויות של נשים? מה היתה תחושתכם? כן, זה לא עלה כשורה (שאר החברה ניסו להתחיל איתו, זה הפך למעין תחרות). 2. באיזה דמויות מנחה נשיות נפגשתם? האם יש דמויות נשים החוזרות על עצמן באותו משחק, או אפילו בין משחקים שונים? המערכה הרצינית האחרונה שלי הסתובבה סביב היווצרות היחסים בין הדמויות לזוג דמויות מנחה נשיות (סיפור ארוך) 3. בנים - האם אתם אי פעם שיחקתם דמות של בת? מה היתה תחושתכם? לא מעבר לדמות מנחה 4. בנות - כנ"ל, לגבי דמויות בנים. התעשייה 1. איזה משחקים אהובים עליך? אקזלטד, וואמפייר, פיידינג סאן 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? D&D 3. מה דעתך על האופן בו מוצגות נשים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? סקסיסטי. 4. מה דעתך על התנהגותן של בנות בכנסים? לא נוכח לרוב בכנסים.

יאללה, תשובות

1. 23, למרות שלא יפה לשאול. 2. מה משך אותי? הדמיון, החברים, הכיף שבעניין. 3. אנוכי שחקנית, בפירוש שחקנית, פרט לביגורים. 4. בת. שאלון בנות: 1. אחוז הבנות מתוך השחקנים הוא, לדעתי, כ-10%, וגדל עם השנים. 2. רע שרק 10%, טוב שגדל. למה? לא ברור? 3. שיחקתי עם בנות. ההעדפה האישית שלי היא לשחק בלעדיהן (לכל מי ששיחקתי איתה - לא אישי, רק הרגל). 4. לא יצא לי, וחבל. דווקא את זה אשמח לנסות. 5. no comment at this time. 6. אני לא יודעת לגבי דמויות "טיפוסיות" של בנות, אבל באופן אישי יצא לי לשחק מגוון לא קטן של דמויות, בין אם מדובר באלף ברברי פזיז מדי, נערת גומי טינאייג'רית חמת מזג, לוחמת אימתנית שנהגה להניף את בני קבוצתה המעולפים על כתפיה ולשאת אותם בבטחה הביתה, צועניה הרבליסטית בעלת משקעים רבים מהעבר האפל שלה, ולאחרונה - מדען צעיר בעל מזג טוב (מדי) להפליא ורצון עז לגלות מה יש בכל מקום אפשרי. נראה לי שזה מגוון. כולם, אגב, היו בני אדם חוץ מהאלף הברברי, עקב העדפה אישית. 7. אני חושבת שאת הגברים שלי שיחקתי לא רע. אני מכירה לפחות עוד מישהי אחת ששיחקה את הגבר שלה כמו שצריך (ניהאו - כבוד). 8. מה מושך בנים, בעצם, לשחק משחקי תפקידים? אני חושבת שהפניה לדמיון כבר תעשה משהו, הן לבנים והן לבנות שיש להם את הנטייה הטבעית לכיוון. וזאת למרות שמשחק לפי נטייה זה רע. בנים ונשים: 1. נתקלתי בהם שוב ושוב. הכל תלוי בשחקן - חלקם הצליחו להיכנס לראש של בחורה ולהפתיע אותי ב"הפוך על הפוך", חלקם ממש, ממש לא. 2. לא יצא. סורי. 3. כאמור, יצא. מכיוון שלא הגעתי לסיטואציות בהן עובדת היותי "גבר" היתה חשובה, אני לא חושבת שהיה הבדל בתחושה. אספר לך אם אגיע למצב זה. התעשייה: 1. מגוון המשחקים והסגנונות בהם התנסיתי אינו גדול, אבל למדתי כבר מזמן שגם השיטה הכי טובה עלולה להיראות מבחילה עם המנחה הלא נכון ועם שחקנים לא מתאימים (שאינם באותו "ראש"), בעוד ששיטה קטנה ולא אהודה במיוחד עשויה להוציא מתוכה משחק מעולה. 2. כמובן שנכנסתי לעסק עם מו"ד מהדורה 2. כבר אז לא סבלתי אותה. הגלגולים היו נורא לא ברורים לי ואינם כך עד היום (אל תנסו אפילו). 3. לא עוקבת אחרי הנושא. 4. מעדיפה שלא להגיב. מה שכן, לא שאלת את הבנות את הדבר הבא: איך הבנים בקבוצתכן מתייחסים אליכן? ועל כך אשיב... לא, בעצם עדיף שלא. מה שכן, אני יוצאת עם מישהו מהקבוצה שלי, וזה התחיל אחרי שהתחלנו לשחק. אולי זה מביע משהו, אולי לא. בעצם, הנה עוד שאלה - כמה מהבנות אי פעם יצאו (או לא בהכרח יצאו, הינט הינט) עם מישהו/הם מהקבוצה? ביצה ובניו בע"מ.

panters

New member
התשובות שלי

1. גילי 26 2. המשיכה לעולמות הפנטסיה (אני אוהב דרקונים ומכשפים) 3. אני יותר אוהב לשחק אולם בדרכ אני משמש כמנחה. 4. אני זכר בנים ויחסם לנשים במשחק: 1. היה אצלנו פעם בן ששיחק דמות אישה לוחמת. אני בתור המנחה אהבתי את הרעיון ועודדתי אותו למרות הקונטציה שיצר כאילו השחקן הוא "הומו" (אני מניח שעודדתי אותו כי אני הומו בעצמי...) השחקנים האחרים בדרכ נטו ללעוג מה אבל לא מתוך רשעות אלא יותר מתוך שעשוע. לדעתי זה תרם. 2. דמויות מנחה נשיות הן נדירות במשחקים שאני שיחקתי למרות שפעם הייתה לי מערכה שבה אם האלים שלחה את הדמויות למשימות. 3. אני מעולם לא שיחקתי דמות נקבית. 4. הנסיון להציג נשים בספרות הוא קצת מוזר. מצד אחד מנסים להיצמד לעובדה שבעולם המקביל לעולם ימי הביניים נשים מוצגות כטפשות וחלשות ולכן רק גברים יכולים לצאת להרפתקאות וכשאישה מנסה היא מוצגת כמוחצנית ולעיתים מודחת מהחברה. מצד שני לפעמים יש התעלמות מוחלטת מזה. לעיתים (מחזור כשור הזמן) החברה היא מטריכיאלית ובכז הגברים מתנהגים כמו מאצ'ואים וזה קצת לא מתאים לאווירה ולהגיון... התעשיה: 1. AD&D, מרוצללים 2. D&D 3. הנשים בדרכ מוצגות בצורה מאוד פרובוקטיבית. בלבוש מינימאלי וחושפני. לא שאני חושב שזה דבר רע אבל לא כל גיבורה צריכה להיות (סליחה על הביטוי) כוסית (אם מסתכלים על גברים, נכון שהלוחמים נראים חתיכים אבל מצד שני המכשפים הם בדכ אנשים זקנים ומכובדים בעוד שקוסמת תוצג עדיין כצעירה 4. לא הייתי בכנסים כבר המון זמן אז אני לא יכול לענות על שאלה זו אני מקווה שההתבטאות שלי לא פגעה באף אחד ואני מקווה שהתבטאתי באופן מספיק חופשי:) ופרובוקטיבית).

panters

New member
השאלות שלא שמתי לב אליהן :)

בנות במשחק 1. אני מניח שלפי הרוב פה אחוז הבנות הוא 30% בערך. לי לא יצא להתקל בכל כך הרבה בנות שמשחקות (שוב אולי זה דווקא תלוי במגדר שלי...)\ 2. טוב? זו שאלה קצת מוזרה אני חושב שזה טוב שיש בנות ובנים ואם ההתייחסות היא לאחוזים אז אני לא חושב שזה רלוונטי. (אם היו 5% בנות בלבד אז זה היה באמת נראה לי מעט מדי אבל בסדרי הגודל האלה זה כבר הופך לבסיידר) 3. פעם שיחקתי עם אחותי וכשהייתי בתיכון אז החברות שלי תמיד רצו להצטרף למשחק והתלהבו מאוד מאוד. 4. הנחתי בנות. ואם להיות כן, רוב הבנות שהנחתי היו שחקניות גרועות למדי. עם זאת אני לא רוצה להכליל כי היו גם בנות ששחקו טוב (יחס של 40%60% לעומת השוואה עם בנים שמשחקים בדרכ יותר טוב) 5. אני מניח שבדכ ישנה איזושהי מבוכה בקרב קבוצות בגילאי ביניים (17-21) בקבוצות בהן הבנים מדברים לפעמים על בנות (בצורה טבעית) ואם יש בנות בקבוצה אז הם יותר מאופקים. עם זאת אני יודע בקבוצות שבהן אני שיחקתי עם בנות האווירה הייתה קולחת וכיפית. 6. בנות משחקות את כל סוגי הדמויות בדיוק כמו בנים. אבל בנים מתמקדים יותר בלוחמה וכשף (שאיפה עצמית) ורוב הבנות ששחקתי איתן העדיפו כהונה או נוכלות (עזרה לזולת) 7. לא ראיתי מעולם בת ששחקה דמות של גבר. מאחר ובנות היו די נדירות בקבוצה היה יותר מעניין להן לשחק דמות של בת :). 8. אני חושב שלא צריך לנסות לשנות את המשחקי תפקידים כדי שימשכו יותר בנות. המחק הוא כמות שהוא ואם מישהו מתעניינת בו שתצטרף בדיוק כמו בנים.

Nihau

New member
סקר: *אינואטים ומשחקי תפקידים

1. מה גילך? 2. מה משך אותך לשחק משחקי תפקידים? 3. מה מושך אותך יותר- לשחק או להנחות? 4. מה לאומך? (ישראלי\אינואטי) 1. מהו, לפי הרגשתכם בלבד, אחוז האינואטים בתחביב? 2. האם זה טוב לדעתכם? מדוע? 3. האם אי פעם שיחקתם עם אינואטים? (אם אתם אינואטים, אני אשמח לשמוע על משחקים עם אינואטים אחרים) 4. האם שיחקתם בקבוצה בה הנחה אינואטי? מה היתה התרשמותכם? 5. מהי האווירה, לדעתכם, בקבוצה בה משחקים אינואטים? האם היא שונה מאווירה במשחק עם ישראלים? 6. איזה דמויות אינואטים משחקים? האם לדעתכם הם משחקים באופן אמין את הדמויות הללו? 7. מה התרשמותכן מאינואטים ששיחקו דמויות של יושבי מדבר? מה בדבר מנחים ישראלים ששיחקו דמויות של יושבי קוטב? 8. מה לדעתך עשוי למשוך אינואטים לשחק משחקי תפקידים? 1. האם נתקלתם באינואטים ששיחקו דמויות של יושבי מדבר? מה היתה תחושתכם? 2. באיזה דמויות מנחה אינואטיות נפגשתם? האם יש דמויות אינואטיות החוזרות על עצמן באותו משחק, או אפילו בין משחקים שונים? 3. ישראלים- האם אתם אי פעם שיחקתם דמות של אינואטי? מה היתה תחושתכם? 4. אינואטים- כנ"ל, לגבי דמויות של ישראלים (יושבי מדבר). 1. איזה משחקים אהובים עליך? 2. מהם המשחקים הראשונים ששיחקת? 3 . מה דעתך על האופן בו מוצגות אינואטים בספרי משחק, במיניאטורות, בפוסטרים וכדומה? האם חל שינוי באופן ההצגה? האם הוא לרוחך? 4. מה דעתך על התנהגותם של אינואטים בכנסים? * אינואטים הם יושבי הקוטב בצפון קנדה, עם שוחר שלום בעל תובנות מרתקות על החיים. המאכל הלאומי שלהם הוא רצועות דג סלומון קפוא או מיובש. ==================================================================== לאיילת- הרי לך התבטאותי החופשית בעיניין. שלך באהדה דוב קוטב.

ntopaa

New member
תוכל אולי להסביר לי אותה?

שלום דוב, האם תוכל להסביר לי את התבטאותך? למה אתה מתכוון? אני מבינה שהנושא אולי לא נראה לך, או לא נראה לך רלוונטי, אבל מאחר ואני בכל זאת עורכת מחקר, אני אהייה אסירת תודה אם תואיל להסביר את עצמך בשיא הבהירות. בתודה מראש, איילת.

Nihau

New member
אוקי תשובה פחות "הוליסטית"

הסקר יוצא מנקודת הנחה שיש הבדל בין מה שאולי נקראים שני "מגדרים". הסקר מכריח את העונה לקחת צד מתוך שניים. בסקר שלי למשל העונה חייב לקחת צד ישראלי או אינואטי. במהלך 13 שנות מ"ת אני שיחקתי עם הרבה מאוד סוגים של שחקנים ושחקניות. לא ראיתי הבדל הנובע ממין במשחק המסתובב סביב מיון לאף צד אין מונופול על דמיון פורה. אולי ניסיון חיים שונה אבל אין תלות מין באיכות המשחק. ניסיון חיים שונה יש גם כך לכל אישיות, ולדעתי יש יותר השפעה למגמה בבי"ס על דרך המשחק מאשר למין המשחק.

panters

New member
הסקר הוא רק סקר

הסקר הזה לא חווה דעה ואתה אולי משחק שנים במשחק אבל אני לא מאמין שאם זמן רב כל כך ונסיון רב כל כך ניצחת את הסטטיסטיקה שמראה שבערך שליש מכמות השחקנים בלבד הן בנות....

DDN

New member
יש הומור מסוים בתגובה שלך

ולא אתה סיפקת אותו.

גווניבר

New member
קשה לטפל

ב'עיוורון מגדרי' דרך הודעה אחת באינטרנט. אם הנושא מעניין אותך, ניתן לקרוא בהרחבה בספר 'המין השני' של סימון דה-בובאר. במהלך 15 שנות מ"ת גיליתי הבדלים רבים על רקע מגדרי. המגמה משפיעה שנתיים שלוש על אדם יחסית מעוצב, המגדר - מזמן הלידה, ואפילו קודם.

panters

New member
זה לא העניין

העניין הוא שהיא עושה סקר כדי לבחון את המגדרים השונים על סמך נתונים מסויימים וזהו... כדי להגיע למסקנות שהיא מחפשת

גווניבר

New member
יש שאלת מחקר

, השערת מחקר, וממצאים. אם היא תדון ברצינות בממצאים, ותהיה מוכנה לתשובות מפתיעות, מה הבעיה? אם לא 'מאלצים' את התשובות להתאים לתאוריה? מה הבעיה לבחון את משחקי התפקידים מנקודת ראות מגדרית? איך עוד אפשר לאסוף נתונים למחקר (חוץ ממחקר איכותני)?

ntopaa

New member
../images/Emo152.gifהיי! הלו שם!

למה להניח מראש שכל מה שאני מנסה לעשות זה להוכיח איזו הנחה מוקדמת שלי? כל חוקר מניח איזו הנחה ראשונית, עורך את הניסוי ובעזרת הממצאים מנסה להפריך או לאשש את ממצאיו. להגיד שאני מבקשת להוכיח את התיאוריה שלי, היא בעצם לומר שאני מבקשת לעוות את ניתוח הנתונים, ובעצם לומר שאני חוקרת מחורבנת. אתה לא מכיר אותי, וזכותך להיות חשדן. בוא נגיד כך: במקרה הטוב, תהייה לך כתבה מעניינת עם נתונים על ישראל. במקרה הגרוע, אני אאכזב אותך קשות. בינינו, שום דבר רע לא יקרה. אז כל כך נורא יהיה סתם לקוות לטוב? :) אולי אני אפתיע אותך לטובה? :) איילתץ

Nihau

New member
אתה לא יודע את זה.

חוקרים מנסים למצוא את האמת כמיטב יכולתם מתוך איסוף נתונים וניתוחם, לא להחליט שהם יודעים אותה ואז לסדר את הנתונים כדי שיתאימו לדיעותיהם. אתה מאשים אותה כאן בצורה מאוד נוקבת עוד לפני שהיא סיימה לאסוף נתונים. לא פייר. מה שכן- לדעתי ראוי שהיא תפרסם כאן את תוצאות המחקר שלה לאחר שהפרוייקט הזה יקבל ציון בקורס. אחרת הסקרנות תאכל את ה

למעלה