נשים והסידור....

נשים והסידור....../images/Emo53.gif

שלום לכולם/ן אני בת 28, גדלתי בבית חילוני ולאחרונה... איך לומר... אני במעברים... אחרי שנים של העמדה הנגדית נולדה בי ההבנה, הידיעה, ההרגשה, כי יש בורא עולם. מפה דברים מסתבכים לי קצת... אין לי מושג איפה מתחילים... קיבלתי סידור לנשים במתנה אבל מה מתוכו לקרוא? מה נהוג? מה עדף? מה לא? (אם יש דבר כזה...) ולמה? כלומר מה עומד מאחורי הסידור, מה זה תפילת העמידה, מה ההבדל בין הכתב הקטן לגדול? בבקשה על תגידו לי ללכת לשיעורים, זה עוד טיפה גדול עלי כרגע, אני מעדיפה להתחיל ביני לבינו בלי תוספות... בבקשה עזרה. יכול להיות שלמי שגדלה בבית דתי אלו דברים טריוויאלים אך לצערי אין רחוק מימני ומהבית בו גדלתי... אז בבקש, סיוע... תודה

Guy3331

New member
קודם-כל, את בדרך הנכונה...

אני ממליץ לקחת עצה של רבי נחמן מברסלב, למצוא זמן כל יום, ולהתבודד עם ה', ולפרש שיחתך איתו, כלומר, פשוט לשפוך הכל... מנסיון, זה עובד, לא תאמיני איך תרגישי... יש גם פורום תמיכה לחוזרים בתשובה. אולי כדאי שתפני לשם. בכל-מקרה, תהיי חזקה!

תשובה

על רגל אחת קשה לומר מה אומרים, 1] לכי לבית כנסת ושמעי מה מתפללים וסמני לך , [חוץ מקטעים של תפילין שנשים לא צריכות] 2] בקשי ממשהי דתיה וסמני לך את הקטעים, 3]קחי סידור התחילי לעיין ,ובדרך כלל כתוב הסברים, 4]או לאט לאט התחילי כך,[אני אומרת כך אם יש תוספות יגידו לך ולי החברים] קמים אומרים ,מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרתה בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך תורה תורה צווה לנו משה מורשת קהילת יעקוב, אחרי כן נוטלים ידיים לסרוגין ימין שמאל ימיין שמאל, שותפים פנים שניים וממשיכים להתפלל לפי הסידור ,עד אחרי תפילת חנה, אחרי תפילת חנה עוברת כמה דפים עד הודו לה" קראו בשמו ממשיכה כך לקרא עוד אל נקמות וממשיכה עד ברוך שאמר, וממשיכים אשרי יושבי ביתך והללויה ממשיכים ויברך דוד ,ושירת הים ממשיכים לקרא עד שמע ישראל את שמע ישראל אומרים אם כיסוי עניים אם היד [רק את התשפט שמע ישראל ה", אלוהינו ה" אחד] וממשיכים עד תפילת שמונה עשרה אותה אומרים בעמידה , ואסור לזוז עד סופה היא ארוכה מעט יש קטעים לקיץ ויש לחורף עד לפסוק שמע ישראל שוב ושם כתוב לך אחורה קדימה וכו, ומשם דפדפי קדימה עד שתמצאי קטעים שכתוב שיר של יום לפי הימים קראי קטע של אותו יום ואחרי כך המשיכי ישר לעלנו לשבח וזה סוף תפילת השחר, מנחה וערבית אחרי שתלמדי טוב את שחרית ולא היו שאלות אומר לך על מנחה וערבית

Guy3331

New member
ובנוסף...

כל זמן שאת יכולה, קראי פרקי תהלים. אפילו עם פירוש. לתהלים יש כח עצום והם פותחים את הלב. לפעמים אפשר ממש למצוא את עצמך בתוך המלים... בנוסף, צריך תמיד להודות ל-ה' על כל דבר, לכן, צריך לברך לפני ואחרי שאוכלים ושותים, לברך בבוקר ברכות-השחר מהתחלת הסידור, וגם אחרי שיוצאים מהשירותים וכו'... אם את לא יודעת כיצד מברכים, תבקשי ויסבירו לך. אבל הכי חשוב, זה עם בני-אדם, כלומר, לקבל כל אחד כפי שהוא. במיוחד קרובי-משפחה וחברים. ולעשות כל דבר עם אמונה והרבה אהבה וסבלנות. ואנחנו איתך.

למעלה