נשים ודת

אמיר.

New member
תשובות.

1. הגיל הוא פונקציה של מציאות. אם הבחירה היא להנשא קודם או לא להנשא אחר כך (כי במציאות יש בנות שנשארות רווקות ולא מבחירה) אז עדיף להנשא קודם. כמובן כשיש מישהו ראוי להנשא לו וכשיש בגרות נפשית. 2. נושים (ו חלומה) זה נשים בהיגוי אשכנזי. 3. סורגות כיפה ? כי כידוע בציבור הציוני דתי הולכים עם כיפות סרוגות. או שקונים או שמקבלים או שסורגים לבד. מנהג נפוץ הוא שהאישה סורגת לחבר / בעל. אישית רציתי ללמוד לסרוג אבל רעיתי נעמדה על רגליה האחרויות והתנגדה בתוקף: "הגם לכבוש את המלכה עמי בבית ?" דהינו, עד שיש לנשים נחלה בלבדית, באים הזכרים ונסים להשתלט גם עליה... נכנעתי ורק ציינתי שנקרעה לי עוד כיפה...

התנאי שהכנסת למספר 1 מבטל

את הבחירה. ז"א, אם נמצא מישהו ראוי, מדוע לא להינשא? עכשיו נבדוק מיהו "מישהו ראוי"? האם זה שההורים מצביעים עליו ככזה? האם זה שהוא פיתרון ללחץ? האם זה שהוא פיתרון לבעייה עכשווית ןלכן "בואי כבר נגמור עם זה ונלך הלאה"? ומהי "בגרות נפשית"? בגיל 22, הייתי בטוחה שאני יודעת ורוצה ובשלה. חמש שנים אח"כ נוכחתי בטעותי. עוד חמש שנים אח"כ, נוכחתי בטעות נוספת, שלא פעלתי לפירוד. וכו´ וכו´. היום, יש לי רושם, שגם בעוד חמש שנים, אווכח בטעויות שאני עושה היום. בקשר לסורגות הכיפה, לי ידוע שהחברות והנשים והבנות, סורגות כיפות עבור הבנים/גברים. מה שאינני מבינה הוא, מדוע, דווקא לנשים שהכרתן הפמיניסטית מתעוררת, עדיין ממשיכים לקרוא בכינוי הזה. אפילו הן ממשיכות לסרוג כיפות? לא פשוט יותר לקנות אותן?

אני מקוה שמותר להתפרץ כך לדיונים

שאין לי חלק בהם, שני דברים יש לי לומר. האחד איננו קשור במישרין לנושא הפורום - ה"טעויות", שמתגלות בדיעבד על בחירות שנעשו לפני זמן, אינן בהכרח טעויות. מה שמתאים לזמן מסוים, אינו מתאים בהכרח גם שנים אחר כך. הנסיבות משתנות, אנשים משתנים, קשרים הם דבר דינמי. והרי זו סיבה מצויינת לא להנשא, אלא אם יש סיבה טובה ממנה להנשא - רוצה לומר, מדוע להנשא קודם כשאפשר להנשא אחר כך? מדוע להתחייב למה, שעשוי להתברר מאוחר יותר כלא מתאים? והשני, המתקשר ישירות לראשון - מדוע בכלל להנשא? כאשר הסיבות לנישואין הן תלויות גיל (מוכרחים להנשא לפני שיולדים, וכבר רוצים ילד. או, הסביבה לוחצת וזו נתפסת כסיבה טובה, ולחץ הסביבה תלוי גיל. או, הבחירה להנשא היא מילוי של פנטזיה, והפנטזיה כוללת בתוכה את גיל המקסימום למימוש), ברור שגיל הנישואין מוכתב על ידי הסיבה. כדי להבין למה כדאי להנשא בגיל מסוים ולא בגיל אחר, הכרחי להבין למה, לדעתם של הנישאים, כדאי בכלל להינשא.

טל קר

New member
לא רק מותר, אלא מומלץ ואף רצוי.

(ברוכה הבאה לפורום גם ממני, שחזרה לאחר תקופת המבחנים)

לבישת ביגוד דתי יש בו אמירה פוליטית

זה הקישור המתבקש כיום. זו לא רק דת, זו גם תמיכה בדעות מסוימות. אינני יודעת מה הסיבה דווקא בספרד להתנגדות הנ"ל, אבל אפשר להבין, לאור המתרחש לאחרונה בעולם בכלל, את ההתנגדות לסממנים דתיים-מוסלמיים. מובן שאני נגד כל כפייה שהיא כלפי אנשים בכלל ונשים בפרט, אבל אני שואלת את עצמי מה הניע את אותה צעירה להתעקש על ההופעה הזו דווקא. האם היא מוסלמית אדוקה? האם היא "בין לאדנית" תומכת?

nirdagan

New member
מה הקשר לבן לאדן?

הספרדים שונאים את המוסלמים מימים ימימה. מערכת החינוך שלהם מלמדת אותם לשנוא את המוסלמים וגאה על "שחרור" ספרד ע"י הנוצרים. זה סיפור שנמשך כמה מאות שנים ולא קשור לבן לאדן. אני מעריך שהצעירה הזאת בחרה ללבוש מה שבחרה ללבוש כי היא דתייה. יש בעולם הרבה מאוד מוסלמיות דתיות שמתלבשות כך. שוב לא הבנתי את הקשר לבן לאדן. הספרדים גם שונאים את היהודים, ואת ארצות הברית, שלדעתם נשלטת ע"י היהודים. כך שכל ענין בן לאדן, דוקא יכול להפחית את השנאה לאיסלם בספרד. ניר

לא קישרתי לבן-לאדן הדמות, אלא

לאמירה פוליטית. היות ואין בידינו פרטי המקרה הזה, אפשר רק להניח, שהופעה בבגדים המצהירים על דת, אמונה ותמיכה פוליטית, מביאה לתגובות בהתאם למקום ולזמן. אשה במחשוף עמוק ובחצאית קצרה/מכנסיים, לא תורשה בשום אופן, להיכנס אל הרבי, וגם לא לבית אולפנא. גבר בגופייה ובמכנסיים קצרים וסנדלים, לא יורשה להיכנס לאולם קונצרטים או תיאטרון. בארץ אני כבר לא יודעת, אבל בחו"ל - וודאי. לבוש הוא אמירה.

nirdagan

New member
מה שמזכיר לי שלא נתנו לי להיכנס...

להופעה של שרית חדד במועדון זמר עברי כי הייתי בסנדלים (אבל עם מכנסיים ארוכים). לא עזרו הפצרות האישה שהיתה איתי שנשים רבות (כולל הסלקטורית) נכנסות בסנדלים, ושאין להפלות בנושא הזה בין גברים ונשים. עדיין אינני רואה איך לבוש מוסלמי מהווה אמירה פוליטית. ואפילו אם הוא כן, זכותה של תלמידה לאמור אמירות פוליטיות. גם הלבוש "המקובל" בבית הספר הוא אמירה פוליטית נגד האיסלם. ניר

למעלה