נשים וארניס

אמילי ב

New member
../images/Emo13.gif כתבה מקסימה

בנות הארניס
כל הכבוד! יצאתן נהדר היה כיף לקרוא ולצפות בכן מאאגניבות!!

snift

New member
כבוד..

מאחר ואני מככב בכתבה, אז ברור שאני משוחד, אבל לדעתי מדובר בכתבה מדהימה. נועה ונעמי היו נפלאות והעבירו את המסר בצורה מעולה, ההסברים של יובל היו מצויינים. לפי מה ששמעתי, בייבי יי הולכת להתראיין מחר ברדיו חיפה (107.5 באזור הצפון) בשעה 09:35 בתוכנית מיוחדת (09:00-10:00) על אומנויות לחימה.

snift

New member
באימונים מודגש לא פעם שנשיאת סכין

שלא לצורך (והגנה עצמית לא מוגדרת כצורך) אינה חוקית. אם תלמיד מחליט בכל זאת לשאת סכין, זו אחריות אישית. אם אני זוכר נכון, נעמי הדגישה בכתבה (בתגובה לשאלה בנושא) שבשוטף היא לא מסתובבת עם סכין.

Ryuha

New member
משהו קצת בכל זאת צרם לי

הכתבה יפה, ההסברים מעניינים, הבנות נחמדות - הכל טוב ויפה. אבל בכל זאת נשארתי עם קצת תחושה לא נוחה. לדעתי לא הודגש בכתבה מספיק העניין שנשיאת סכין היא אסורה לפי החוק. שהסכינאות היום הפכה למכת מדינה. ולא משנה עד כמה יגבו זאת במילים בחורה שמתגאה במאגר הסכינים שחבוי בבגדיה ומדגישה ומדגימה את הנכוכות להשתמש בהן שולחת מסר מאוד בעייתי. מי שמלמד שימוש בנשק (סכין, אקדח וכיו"ב) לא יכול להשאיר זאת לאחריותו האישית של המתאמן. עליו להעביר מסר ברור והחלטי ולקחת אחריות ולפקח על תלמידיו. לדעתי האישית מי שמלמד סכין צריך לאסור את המשך האימונים על מי שנושא סכינים על גופו ביום יום. רק כך יועבר מסר ברור כי נשיאת סכין למטרת הגנה עצמית היא אסורה על פי חוק !

snift

New member
יש לזכור שאת הכתבה ערכו בסופו של

הכתבים מ YNET. מתוך שעה של דיבורים של בייבי ועוד כחצי שעה של יובל הראו סך כולל של 2.5 דקות שכללו גם הרבה צילומים של האימונים. מטרת YNET היא רייטינג ולא הבאה למודעות הציבור של בעיית הסכינאות, לפחות לא בהקשר הזה. בשיעורים עצמם נושא אי חוקיות הסכין נדון לא פעם. לא תמיד המסקנה היא שאסור בשום פנים ואופן ללכת עם סכין, אבל בהחלט הנושא עולה. אני אישית, למשל, לא מסתובב עם סכין דרך קבע, אם כי יש לי לדרמן לצורכי עבודה והוא חוקי לחלוטין.

Tonjin

New member
לא הבנתי כמה דברים..

ראשית, למי מופנית הטענה הראשונה שלך..? לכותב הכתבה - אז אתה בפורום הלא נכון, למאמנים? - הם דווקא מדגישים זאת.. שנית: לא ברור לי על איזה מסר בעייתי אתה מדבר - הוידאו אצלי היה קצת מקוטע, אבל מה שאני הבנתי מהכתבה הוא שאותה בחורה מוכנה להשתמש בנשק כדי להגן על עצמה מאונס או על ילדיה מפגיעה פיזית וגם בכך היא לא בטוחה אלא מקווה שאם תצטרך - תוכל... אני לא מצליח לראות את הבעייתיות בכך.. שלישית: מה גורם לך לחשוב שהמאמנים/מורים לא מעבירים לתלמידים שלהם מסר מאד מאד ברור בנוגע לשימוש בסכין, מה גורם לך לחשוב שעקב האימון בנשק הם לא רוכשים מודעות לנזק שסכין עשוי לגרום ולומדים את ההשלכות הפיזיות, המוסריות, האישיות והחוקיות של שימוש בסכין? ולבסוף: אם אני לא טועה לפי כמה חוקי-עזר שעדיין לא בוטלו אסור להסתובב עם כלב שלא חובש זמם וקשור ברצועה.. לפי ההגיון שלך צריך אולי גם לאסור שירותי ווטרינרייה, פנסיון ואילוף לכל בעל-כלב שיעבור על התנאים האלו.. עד כמה שידוע לי, המורים האלו שאתה מבקר כ"כ בחריפות (ע"פ כתבה בYNET, להזכירך...) לא מקבלים כל אחד ולא מלמדים כל אחד ולא מתביישים להרחיק או לא לקבל תלמידים שלא נראים להם - זהו תהליך סינון מסויים שאני לא בטוח שעושה פחות היגיון מ"חיפושי פתע" פתאומיים על גופו של תלמיד בכדי לברר אם הוא נושא נשק או לא... מה גם שחלק מאותם תלמידים כפי שהודגש בכתבה - הן תלמידות שבשבילן הסכין היא "משווה הכוח" מול התוקף (תוקף, שים לב, לא תוקפת) ולכן אם הן מתאמנות יום וליל להגן על עצמן באמצעות סכין וברגע האמת הוא לא שם, אז מה עשינו בזה...?

ננדין

New member
דבר ראשון מי שמלמד את הא"ל הזאת

לא משאיר את זה לאחריותו האישית של המתאמן! תאמין לי, בתור תלמיד שם, המורים הנהדרים והמאוד מקצועיים של הארניס דואגים להעביר מסר ברור לתלמידהם על האיסור בהחזקת סכין!!! יותר מזה, הם לא מלמדים ילדים וטיפוסים מפוקפקים ועושים סינון טוב טוב לתלמידים שהם מוכנים להכניס לשיעורים!!! (חוץ מיוסיא שהוא בהחלט טיפוס קצת מפוקפק
...) אתה מוזמן להגיע בעצמך ולראות את סוג האנשים שלומדים ארניס ולדבר איתם ואני מאוד מאוד בספק אם יצרום לך אחרי זה... אגב, הקבוצה הזאת קיימת כבר כמה שנים ואני מצטער אבל לא ראיתי עליה בדקירות הפליליות ע"י נשים ואף אחד שלומד או למד ארניס לא היה מעורב באיזשהי תקרית פלילית!!! (שוב להוציא מהכלל את יוסיא
...) עכשיו, למרות שזה לא המצב והכתבה הייתה קצת פופוליסטית, לי אישית אין שום בעיה עם נשים אחריות שמסתובבות עם סכין (במידה והן יודעות מה לעשות איתו...). אנחנו צריכים להודות באמת ובמציאות ולהבין שלמרות החוק מדינת ישראל לא מספק הגנה לאזרחיה (ובטח שלא לחלשים יותר מבינהם) ובכדי שנשים יוכלו להגן על עצמן הן צריכות את עזרת הכלים*** במידה והן לא יכולות להתאמן בא"ל במשך 15 שנה ו/או לעבוד על פיתוח שרירים מגעיל...להטיף ולעצום את העיניים זה לא פתרון יעיל (לפחות לא לאחותי הקטנה)... אבל כן, יש לי בעיה עם גברים מסוימים שמסתובבים עם סכין... עכשיו שכל זה נאמר, אני רק רוצה לציין שאחד הקונספטים של ארניס (לא כולם...) זה שתקיפת סכין ברחוב היא התקיפה הכי מסוכנת וקשה להתגוננות ובשביל ללמוד להגן על עצמך בצורה הכי טובה מתקיפת סכין אתה חייב להבין איך באמת נראית תקיפת סכין, מה הסכנות בה, איך תוקף סכינאי מיומן, מה התקיפות הפליליות/פח"עיות הנפוצות, איך תוקף סכניאי לא מיומן, מה הכשלים הנפוצים בהגנה סטנדרטית מול תקיפת סכין, הבדלים בלחימת יד ריקה מול סכין ועוד... והדרך הכי מקצועית ללמוד את הדברים האלו הם ע"י התמחות בלחימת סכין!!! משהו בסגנון של KNOW YOUR ENEMY... ולכן ביה"ס CSSD ארניס לומד לחימת סכין אקלקטית (קרי ממקורות שונים) ולא רק פיליפינית... רשמתי למעלה שלושה כוכביות (***) על הביטוי "עזרת הכלים" ופה אני רוצה להרחיב וציין שאף אחד מהמורים ב CSSD ארניס לא מעודד את תלמידיו לשאת סכין!!! ומתוך אותה התמחות בלחימת סכין (ובכלי נשק אחרים) מלמדים ב CSSD ארניס גם איך להשתמש בכלים חוקיים כנגד התקפות נפוצות ברחוב וסכין בפרט... כלים אלו משמשים כמעצימי כוח(למרות שסכין גם נכנסת לאותה הגדרה) הם לרוב קובוטן (אני בטוח שכולם מכירים ואם לא אז זה מה שהיה מוצמד לנעמי למחזיק מפתחות), גונטינג וכלים חוקיים נוספים המאפשרים לאדם חלש יותר (אישה או גבר) להתגונן ביעילות גבוהה יותר מול תוקף חזק יותר... אגב גונטינג, באחד מהקטעים בכתבה כאשר "הבחורה" שלפה סכין שהיה עליה היא לא שלפה באמת סכין (למרות שבכתבה זה הוצג ככה...) אלה היא שלפה גונטינג...

Tonjin

New member
חותם על הכל, אבל...

למה אתה אומר "פיתוח שרירים מגעיל"... (או שאתה מתכוון לשני סוגים, אחד מגעיל ואחד שלא...?)

ננדין

New member
עניין של טעם כנראה אבל לטעמי

פיתוח שרירי אצל נשים זה דבר לא יפה/מושך (גם במקרים מסויימים ומוגזמים אצל גברים...)

ננדין

מי כמוך יודע שאני מאוד מכבד את קבוצת הארניס ואת המורים הנפלאים אבל זה בטח לא נותן לכם לגיטימציה להסתובב עם סכינים ולהיות עבריינים... התרוץ של "אני יודע מה אני עושה עם זה.." לא תופס פה..

ננדין

New member
דבר ראשון, אני לא מסתובב עם סכין...

למרות שעם הידע שיש לי (ואני מניח שאתה יודע על מה אני מדבר...) אני בטוח שאף שוטר לא יצליח למצוא אותו... אני עושה זאת מבחירה ככה שלקרוא לי עבריין זה פשוט לא נכון... הפעמים היחידות שהסתובבתי עם סכין עלי היה כאשר טיילתי לבד עם האופנוע בעיירות מוסלמיות נידחות בהודו (ושם זה חוקי...) וזה בכלל היה לפני שעשיתי אף שיעור אחד בארניס... מלבד לנשים, איפה נתתי לגיטימיציה להסתובב עם סכין בטוענה של "אני יודע מה אני עושה עם זה"?

הצהרת הבית:

1. נשיאת סכין לצורך הגנה עצמית אינה חוקית וכל תלמידנו יודעים זאת. 2. הדרך היחידה ללמוד הגנה עצמית נגד סכינאות היא ללמוד את אומנות הסכין. אין מה לעשות. 3. אמנות הסכין היא קודם כל: אמנות לחימה ! היא עשירה ועתיקה בדיוק כאמנות החרב או כל אמנות לחימה אחרת.
אישה אישה: היה ויקום מישהוא לאנוסך / לפגוע בגופך ויש לך סכין (לצרכים שאינם הגנה עצמית כמובן) - תחתכי לו ת'ידיים והרגליים, נשמה. שלא יאחז ולא ירדוף ודי בזה. עדיף להגיע לבית המשפט מאשר לבית החולים או בית הקברות.

למעלה