דבר ראשון מי שמלמד את הא"ל הזאת
לא משאיר את זה לאחריותו האישית של המתאמן! תאמין לי, בתור תלמיד שם, המורים הנהדרים והמאוד מקצועיים של ה
ארניס דואגים להעביר מסר ברור לתלמידהם על האיסור בהחזקת סכין!!! יותר מזה, הם לא מלמדים ילדים וטיפוסים מפוקפקים ועושים סינון טוב טוב לתלמידים שהם מוכנים להכניס לשיעורים!!! (חוץ מיוסיא שהוא בהחלט טיפוס קצת מפוקפק
...) אתה מוזמן להגיע בעצמך ולראות את סוג האנשים שלומדים
ארניס ולדבר איתם ואני מאוד מאוד בספק אם יצרום לך אחרי זה... אגב, הקבוצה הזאת קיימת כבר כמה שנים ואני מצטער אבל לא ראיתי עליה בדקירות הפליליות ע"י נשים ואף אחד שלומד או למד
ארניס לא היה מעורב באיזשהי תקרית פלילית!!! (שוב להוציא מהכלל את יוסיא
...) עכשיו, למרות שזה לא המצב והכתבה הייתה קצת פופוליסטית, לי אישית אין שום בעיה עם נשים אחריות שמסתובבות עם סכין (במידה והן יודעות מה לעשות איתו...). אנחנו צריכים להודות באמת ובמציאות ולהבין שלמרות החוק מדינת ישראל לא מספק הגנה לאזרחיה (ובטח שלא לחלשים יותר מבינהם) ובכדי שנשים יוכלו להגן על עצמן הן צריכות את עזרת הכלים*** במידה והן לא יכולות להתאמן בא"ל במשך 15 שנה ו/או לעבוד על פיתוח שרירים מגעיל...להטיף ולעצום את העיניים זה לא פתרון יעיל (לפחות לא לאחותי הקטנה)... אבל כן, יש לי בעיה עם גברים מסוימים שמסתובבים עם סכין... עכשיו שכל זה נאמר, אני רק רוצה לציין שאחד הקונספטים של
ארניס (לא כולם...) זה שתקיפת סכין ברחוב היא התקיפה הכי מסוכנת וקשה להתגוננות ובשביל ללמוד להגן על עצמך בצורה הכי טובה מתקיפת סכין אתה חייב להבין איך באמת נראית תקיפת סכין, מה הסכנות בה, איך תוקף סכינאי מיומן, מה התקיפות הפליליות/פח"עיות הנפוצות, איך תוקף סכניאי לא מיומן, מה הכשלים הנפוצים בהגנה סטנדרטית מול תקיפת סכין, הבדלים בלחימת יד ריקה מול סכין ועוד... והדרך הכי מקצועית ללמוד את הדברים האלו הם ע"י התמחות בלחימת סכין!!! משהו בסגנון של KNOW YOUR ENEMY... ולכן ביה"ס CSSD
ארניס לומד לחימת סכין אקלקטית (קרי ממקורות שונים) ולא רק פיליפינית... רשמתי למעלה שלושה כוכביות (***) על הביטוי "עזרת הכלים" ופה אני רוצה להרחיב וציין שאף אחד מהמורים ב CSSD
ארניס לא מעודד את תלמידיו לשאת סכין!!! ומתוך אותה התמחות בלחימת סכין (ובכלי נשק אחרים) מלמדים ב CSSD
ארניס גם איך להשתמש בכלים חוקיים כנגד התקפות נפוצות ברחוב וסכין בפרט... כלים אלו משמשים כמעצימי כוח(למרות שסכין גם נכנסת לאותה הגדרה) הם לרוב קובוטן (אני בטוח שכולם מכירים ואם לא אז זה מה שהיה מוצמד לנעמי למחזיק מפתחות),
גונטינג וכלים חוקיים נוספים המאפשרים לאדם חלש יותר (אישה או גבר) להתגונן ביעילות גבוהה יותר מול תוקף חזק יותר... אגב
גונטינג, באחד מהקטעים בכתבה כאשר "הבחורה" שלפה סכין שהיה עליה היא לא שלפה באמת סכין (למרות שבכתבה זה הוצג ככה...) אלה היא שלפה
גונטינג...