נשים, גברים, שוויוניזם וכל השאר...

לקנצה צוברי

אנא פעלי והתנסחי באופן שתואם ככל האפשר לכללי הפורום...שארק צודק, להבא יהיה סינון של הודעות בוטות מדי בניסוחן. תודה.

aaa123

Member
קנצה צוברי הוא גבר

ראי את הלינק המצורף בו הוא כותב על עצמו בלשון זכר. להגנתך יצוין שאותה טעות כבר היתה בהודעה קודמת בשרשור זה וקנצה צוברי לא טרח לתקן אותה.

לא תיקנתי כי ...

כתבתי על עצמי בלשון זכר בהודעות קודמות ולכן לא יחסתי לטעות מינורית זו חשיבות. אני מקווה שלכן זה לא כזה משנה... אז כן אני גבר ואפילו גאה בכך. ואנא הביטו במעלה השרשור כדי שתבינו את המלל שעליו אני מותקף, הוא פשוט לא הופיע במקום הנכון . לא התכוונתי להשתלח , ונראה לי ש shark הבין זאת.

wasaby

New member
מבנה המוח הזוחלי

קיים במוחות כל בני האדם. כפי שמבנים אחרים משותפים לנו ולכל היונקים ומבנים מסוימים (ביחוד בקליפת המוח נדמה לי) יחודיים למין האנושי. מחקרים שנעשו על פעילות המוח של נשים וגברים מראים דפוסי פעילות שונים. כך למשל לאישה יש שני מרכזי דיבור לעומת בקושי אחד אצל הגבר, אצל הנשים יש פעילות רבה יותר בכפיס המוח המחבר בין חצאי המוח ועוד. יתכן בהחלט שאצל גברים יש יותר פעילות במוח הזוחלי מאשר אצל נשים.

טל קר

New member
לדברים ה"ברורים" תמיד היתה לי

מודעות. שזה לא בסדר לאנוס, להכות, ושאישה יכולה גם לצאת לעבוד. פשוט כך חונכתי. אבל גם חינכו אותי ככה שהאמנתי שישראל היא מדינה שוויונית, ואם את רוצה את יכולה, וכל פעם שנתקלתי במקרה מקומם (למשל יועצת שהפנתה את כל הבנים ללימודי מחשבים ואת כל הבנות למלאכת יד, וכך דפקה את הסיכוי לבגרות במחשבים לשכבה שלמה של בנות) חשבתי שזה מקרי. כלומר חשבתי שכל האפליות בחיי הן מקריות, וזה פשוט מזלי הרע שזה קורה דווקא לי (טוב הייתי צעירה ותמימה). עד שהגעתי לאוניברסיטה ולקחתי קורס בסמסטר ב´ של שנה א´ בנושא פמיניזם בחינוך. הקורס הזה פתח לי את העיניים. ראיתי עד כמה המדינה שלנו לא שוויונית. עד כמה שאין שוויון, על חשיבות המסרים הסמויים, על איך שוטפים לנו את המוח במה מתאים לאישה לעשות ומה לא מתאים, על תקרת הזכוכית ומלכת הדבורים, ובכלל קצת היסטוריה על הגלים הפמיניסטים השונים ואיך נשים קיבלו זכות בחירה. הרגשתי שנפתחו לי העיניים ונפתח בפני עולם חדש שלא מוכר לי (סליחה על הפאתוס אבל כך הרגשתי). כל אותו סמסטר בכל שעת חלון הייתי הולכת לספריה המרכזית וקוראת בנגה (מגזין פמיניסטי) באופן סדרתי מאז הגליון הראשון שיצא בשנות השמונים. פתאום נפתחה בעיני דרך חדשה להסתכל על העולם, שמעתי על נשים שלא שמעתי עליהם קודם, שמתי לב פתאום עד כמה הקאנון הוא גברי ולבן וסטרייט. אז התחלתי להשתתף בפורום מעמד האישה בצורתו הגולמית בIOL,הצטרפתי לLBS, קבוצה נגד סקסיזם בקמפוס, הצטרפתי לשדולת הנשים, וקראתי חומרים שנפלו לי לידיים. עם הזמן ככל שלמדתי יותר, ככה הרגשתי חדורת שליחות יותר וזועמת יותר על אי הצדק עד שהתגלגלתי לנהל את פורום מעמד האישה בIOL שהתעקשתי להכניס פמיניזם לשמו לאחר שהפורום בניהול הקודם היה רדום ולא הבנתי איך נושא כל כך עקרוני וחשוב זוכה לכאלו דיונים מינורים ודלי משתתפות. באופן מקרי חנה חשבה אותו דבר על הפורום, שתינו פנינו למנהלת הקהילות בנוגע לפורום, והיא ציוותה ביננו, והתחלנו לנהל. השאר היסטוריה מתועדת...

טל קר

New member
מלכת הדבורים זו אישה שהצליחה

להתברג איכשהו למעלה על ידי אימוץ קודים גבריים, וכשהיא למעלה היא מתנכרת ומאמצת את היחס הגברי לשאר אחיותיה. מתעלמת מהאפליה והקשיים שעברו עליה וטוענת ש"כל אחת יכולה, עובדה שהיא הצליחה".

אפרת_ח

New member
לא מפריע לך להשתמש בסטראוטיפ הזה?

זה סטראוטיפ, והוא נגד נשים (לפחות אלה שמוגדרות "מלכות הדבורים"). למעשה זה תת-סוג של הסטראוטיפ הביצ´י הידוע.

טל קר

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי. לא אמרתי

שכל אישה שהתברגה היא בהכרח מלכת דבורים, אמרתי שאישה שהתברגה, מאמצת קודים גבריים ומאשימה את שאר הנשים באפליה שלהן מוגדרת בספרות גם כמלכת דבורים. כלומר מי שעונה על תנאים מסוימים מוגדרת ככזו. ויש לצערי נשים כאלו.

shark3

New member
זה לא נקרא מלכת קרח ? מהסרט המצויר

שמוקרן תמיד במפגש התנועה למען קידום מעמד האישה ? זה עם הנסיכה שעוברת תלאות ובסוף מגיעה לקיסר וכו´ ?

מירה ח.

New member
אכן, מלכת הקרח מולכת גם על הכוורת

אני דווקא חשה המון אמפתיה אל מלכות דבורים שאני פוגשת באירגונים בהם אני מייעצת. זה לא אומר שאני מסכימה עימן או מצדיקה את הקשיחות שלהן כלפי נשים אחרות. אולם, אפשר להבין מדוע אדם (מכל מין והעדפה מינית) שסבל תלאות רבות בדרך להגשמת שאיפות הקריירה, יתקשח וייאטם כלפי אחרים העוברים מסלול דומה לשלו.. הנה דוגמא מהיבט אחר: כמעט כל קבוצת עולים שבאה ממדינה מסויימת, ועברה כאן ייסורי קליטה, אפלייה והתנכרות, עשתה דברים דומים והתנכרה לקבוצה החדשה שבאה אחריה ממדינה אחרת (ע"ע הפיליטון "לול"). מכיוון שיש כאן תופעה אנושית ותרבותית, והבעייה של מלכת הדבורים\קרח, ניתנת להבנה. מה שאפשר לעשות, הוא לנסות להבין את מניעיה, וללמוד מדרכיה: כלומר, לא להיות מנוכרים ונוקשים כמוה, אלא ללמוד איך היא עצמה טיפסה בסולם, והגיעה לאן שהגיעה. אבל לאחר שמי שרצתה גם היא לטפס בסולם האירגוני הגיעה לאן שרצתה, אני מקווה שהיא תפרגן לנשים אחרות יותר מהמלכה, תראה להן את הדרך, ותסייע להן, כדי שהדרך תהיה סלולה עבור נשים רבות אחרות, שתגענה לעמדות מפתח, ותוכלנה להבטיח לעצמן חיים עצמאיים והגשמה בקריירה.

shark3

New member
שיש אגדה על עבודת צוות טובה יותר

בקבוצות נשים, נראה לי שזה סתם סטריאוטיפ נוסף, ולראיה - מלכות קרח - שרואות כאיום כל אישה שמנסה לטפס במעלה ההר. ומיד פועלות כמיטב יכולתן כדי להוריד את האיום בדמות אישה. נדמה לי שאין הבדל גדול כל כך, אנחנו פועלים כמו להקת זאבים, אתן כלהקת זאבות...

אם הגענו לביולוגיה, אז ראוי לדייק

"נראה לי" "נדמה לי" = טעונים ללא ידיים ורגליים. אין להקת זאבים ולהקת זאבות. הזכרים והנקבות נמצאים באותה להקה. מבין כל הפרטים, בד"כ יימצאו שניים שהם "אלפא", האחד זכר והשנייה נקבה. הם אלה שישלטו בלהקה והם השניים היחידים שיזדווגו בינם לבין עצמם ויקימו את הדור הבא. המנהיגים הזאביים פועלים לטובת הלהקה כולה, על מנת שהפרטים כולם ישרדו. כך דואגים גם לגורים שנולדים חלשים או חולים וגם לפרטים מבוגרים וחלשים. לא עוזבים אותם לנפשם ולא פוגעים בהם אלא להיפך, מגוננים עליהם וחולקים איתם במזון. רצוי מאד, כשאתה עורך השוואות, לא משנה מאיזה עדה, שתדע על מה אתה מדבר.

למעלה