נשים, גברים, שוויוניזם וכל השאר...

deep ocean

New member
המשך הדיון פה

איך קורה שאני או אחרות בפורום מתנערות מהתכנותים האלו ששטפו אותנו כל חיינו להיות אישה שהיא פאסיבית/כנועה וכו´? איך קורה שחלק מפתחות מודעות לעצמן? לפמיניזם וכו´? מעניין אותי הנסיון של כל אחת בתחום הכוונה, איך היא פיתחה את המודעות שלה לנושא? אני אספר על הנסיון שלי גם כן :) מיכל

לי היו role models מאד מעניינים

כשהייתי ילדה, הילדים האחרים צחקו עלי שההורים שלי "הפוכים". אמא שלי היתה המפרנסת העיקרית, אשת צבא כשהייתי קטנה, עובדת אוניברסיטה כשגדלתי קצת יותר. היא היתה הקשוחה יותר. היא היתה זאת שבנתה רהיטים, צבעה את הבית ותיקנה את האוטו כשהוא התקלקל. אבא שלי היה הדמות הרכה, המזינה והמחנכת. אני לא אגיד שזה לא הפריע לי, במיוחד ביום האם כשהיינו צריכים להביא לאמא תעודה עם ציון על בישול, גיהוץ וכביסה (גועל נפש, אבל הייתי צעירה מכדי להבין את זה אז). אחי הגדול היה ילד די עדין ואני הייתי הפראית, הטומבוי, ואהבתי את זה. חוץ מאמא שלי לא היו לי הרבה דוגמאות לנשים פורצות דרך אחרות (סבתא שלי למשל היתה הסבתא הפולניה הקלאסית - זו שחיה למען משפחתה והבית שלה כל-כך מבריק שאפשר להשתמש ברצפה כמראה, למרות שהיא היתה אישה חזקה מאד ועודדה את הבת שלה להיות קרייריסטית וללמוד כמה שיותר (ועדיין התלוננה שהיא לא דואגת למראה החיצוני שלה בכלל)). אני מניחה שה-role model השניה שלי היתה החברה הכי טובה שלי, שהיתה בת גילי ופראית אפילו יותר ממני. שתינו ממש לא ראינו את עצמנו יושבות בבית ורוקמות. דמויות הנשים בטלויזיה של אותה תקופה ממש לא הועילו. אני זוכרת לרעה במיוחד את הנשים ב"דאלאס", "ספינת האהבה" ובמיוחד "שלושה בדירה אחת", אבל איכשהו מכל סדרות שנות ה-70 וה-80 הצלחתי למצוא דמויות שהזדהתי איתן ורציתי להיות כמותן, כגון ג´סיקה פלטשר מ"רצח במשיכת קולמוס", הארי מייקפיס מ"דמפסי ומייקפיס", כריס קאגני מ"קאגני ולייסי". עדיין, אני קצת מקנאה בבנות הצעירות של היום שצריכות להשתדל קצת פחות (או, איפה הייתה זינה כשאני התבגרתי? אני עדיין מרגישה מאד מושפעת ממנה, אפילו אם אני בגיל שאני כבר אמורה להיות מעוצבת. היא הוכיחה לי שאפשר להיות חזקה, אפילו אגרסיבית, עצמאית וכו´ ועדיין להיות 100% אשה).

pirate

New member
אני לא אוביקטיבי אבל

אבל על נשים אגרסיביות אני מסתכל כעל גבריות ואני לא נמשך אליהן מינית ( ומצאתי שרובן לסביות ) לא יודע למה זה ככה ואני לא חושב שזה קשור רק לחינוך

אני אגרסיבית!!!

רוצה אני אראה לך עד כמה???
ואני לא גבר, לא לסבית ולא גבר לסבי!!!

soulbird

New member
המממ

גם אני חושבת שיש משהו בדברך. עד עכשיו לא ממש העזתי להגיד את זה.

shark3

New member
שמע אני לא

ממש אוהד אגרסיביות לא של בנים ולא של בנות... אני מתרחק משני הסוגים האגרסיביים ללא קשר למין.

role model נוספת שזכיתי לצפות בה

שוב אתמול היתה שרה קונור ב"שליחות קטלנית 2" (בגילומה של לינדה המילטון, שאהבתי עוד מימיה ב-Beauty and the Beast). הנה לכם סרט שהיתה לו השפעה חשובה על חיי.

shark3

New member
אז הגבר המושלם הוא רובוט שעושה ...

מה שאומרים לו... מממ...מעניין...

אתה לגמרי צודק. זה המסר היחידי

שהיה אפשר לקלוט מהסרט הזה. אני שונאת שונאת שונאת שמכניסים לי מילים לפה. אין מילים לתאר כמה מה שעשית עכשיו היה יומרני וחצוף. אני לא חושבת שהגבר המושלם הוא רובוט שעושה מה שאומרים לו. מה שהרשים אותי זו אשה שלא מחכה שיצילו אותה. אישה שלא מקבלת את גורלה בשתיקה אלא מישהי שמאמינה ש"אין גורל מלבד זה שאנו יוצרים לעצמנו" ולכן היא חושבת ומתכננת ופועלת כדי לשנות את העתיד שלה, של בנה ושל שאר העולם.

קינטור יכול לעבוד כקינטור רק כשיש

הכרות בין שני הצדדים. מכיוון שאתה לא מכיר אותי ולא יודע מה מכעיס אותי ומה מצחיק אותי אני מציעה לך להראות קצת יותר טאקט ולהתנהג בנימוס.

ספיר ק

New member
זה לא היה קנטור

כמו שאלת הירח אמרה, זה היה לשים לה בפה דברים שהיא לא אמרה, דברים שמנותקים לחלוטין ממה שהיא אמרה.

טל קר

New member
אתמול במהלך זפזופ ראיתי חמש דקות

אחרונות של סרט שהוקרן ב"יסבבה" שמקרין סרטים לילדים ולנוער. העלילה בחמש הדקות האלו: אישה אחת. נערה בלונדינית. עם מחשוף שמראה חזה נדיב ומיני. קשורה חסרת אונים. ברקע- המוני גברים הולכים מכות. הטובים מנצחים את הרעים. הגיבור בא אל הנערה מסיר ממנה את הכבלים והיא אומרת לו בקול מתחנחן "איזה מזל שבאת להציל אותי" הם הולכים יד ביד לעבר השקיעה. אז כן, אישה שלא מחכה שיצילו אותה זה אכן עדין שינוי מרענן.

זהו אופי התגובות

בפורום הזה ובכלל זהו אופי התגובות של פמיניסטיות שמגיבות על טענות שכנגד מצד גברים. אתה מדבר מתוך תיסכול מיני... אתה חושב מהזין... או כל דוגמה קטנה שאתה מביא מהעבר שלך אתה שומע "כך אתה רואה את המין הנשי?" דרך אגב יופי של רעיון נתתם לי לנתח את הדמות הסטיגמטית הגברית הגבר בקולנוע ההוליוודי

shark3

New member
אני מתוסכל ?!, תיכנסי לעמוד שלי

ותקראי, ותעשי שימוש פחות בוטה בשפה שלך, אני חושב מהמוח שלי (שהוא "מוח זוחלים") ואני גם חושב שמגיעה כאן היתנצלות, וטל קר - מנהלת הפורום - מה עכשיו ?! תעיפי לקיבינימאט את ההודעה שלה, את קוראת מה כותבות כאן ?! איזה מין ניהול זה ?

לא הבנת

התגובה היתה לאלת ירח בקשר לשליחות קטלנית ,ולתגובה שלך בהקשר לאיך מוצג הגבר האידיאלי שם. וציינתי את התגובות הללו כתגובות ציניות טיפוסיות של נשים כשהן שומעות טענה שלא מוצאת חן בעיניהן מצד גברים. בעיה בסימני הפיסוק . משום מה התגובה נמצאת במיקום לא נכון באתי לחזק אותך אחי!!!

shark3

New member
סחטיין, חזית המערכה ארוכה ומתישה...

אבל בסוף ננצח.

למעלה