נשים בתרבות העברית?

ilil4444

New member
נשים בתרבות העברית?

מוזמנות\ים לקרוא את הטור שלי: http://www.feministy.org/safran.html

נץ666

New member
מה דעתך ל"פתות" אותנו קצת יותר

על ידי הצגה בקצרה של טענת-העל במאמר שלך, כבר לא אמרתי חו"ח להדביק את המאמר השלם כאן.

ilil4444

New member
טענת על?

אני לא צריכה למכור את המאמר שלי בשורה וחצי... אם לא מעניין אותך, אל תכנס...

נץ666

New member
בדרנית

אז בשביל מה פרסמת אותו כאן והזמנת אותנו להיכנס? כדי שיהיה לך רישום שפרסמת אותו באיזה פורום?

למרות הגישה שלך

קראתי את המאמר שלך לא הבאת שם דבר מלבד להיתלות באילנות שבעינייך הם גבוהים. מעט צניעות לא תזיק כאן, נסי לשפר ולשפץ את הכתיבה שלך ואף להביא משהו ממך לפני שתנסי לעשות לכתיבתך נפשות.

ixmix

New member
אכן, היסטוריה.

וכי מי הוא בן גוריון מול "בית נשים" - המקום ש"יכל להופיע בספר ההיסטוריה הבא". הרצל הרי, לפי התזה שלך, שייך לקבוצה של גברים "אמיצים, גיבורים או לוחמים", ומהי המציאות מול התזה המופלאה הזו... טוב, את שייכת ל"אחד מהארגונים החשובים שפועלים בארץ ועושים שינוי אמיתי", בוודאי יותר מארגונים שוליים כמו על"ם (הוקם ע"י גבר), מגן דוד אדום מעודד פעולות התנדבות הקשורות בפציעות ומוות, או יד שרה שהוקם על ידי (רחמנא ליצלן) חרדי. והכי עצוב בכל הסיפור הוא העוול שאת עושה למחקר המעמיק של ד"ר ספרן. מחקר ששם אלומת אור חדה ובהירה על שתי תקופות שבהן המאבק הפמיניסטי עיצב את דמות החברה הישראלית, באמת.

rko21

New member
אם קראת את הספר של חנה ספרן

אתה אמור לדעת שהדגש הוא לא על להחליף את ההיסטוריה הגברית או לזלזל בבן גוריון, אלא להבין למה מדא נראה חשוב יותר מטיפת חלב למשל? או למה עלם יותר חשוב ומשמעותי מכל ארגון אחר שמנוהל ומפועל על ידי נשים? נחמד שאתה יודע לציין את הארגונים שציינת, אך חבל לי ששאר הארגונים והפעילויות שנעשו על ידי הנשים נמחקו והוסתרו ולא נראים לך כמשהו משמעותי במיוחד... גם חנה ספרן מודעת לכך שההיסטוריה הפמיניסטית לא תמה כשתם הספר- בשנות ה80, היא נמשכת עד היום ותימשך כנראה עוד הרבה זמן. אין לי מה להוסיף אם אתה לא מבין את החשיבות שלה ואם ההיררכיה הקיימת נראית לך רלוונטית- בטחון לפני בני או בנות אדם...

ixmix

New member
אבל אני לא ביקרתי את ד"ר ספרן.

אדרבא - אני טוען כי ה"טור" של הגולשת, שטרחה להפנות אותנו לקריאתו, מקטין את הספר של ד"ר ספרן ומלייצן את תוצאות מחקרה הרציני והמעמיק. די בכך שאציין כי ilil4444 מתייחסת ב"טור" ספציפית לבן גוריון והרצל, וכותבת כמה חשוב בית נשים כחלק מההיסטוריה. זה זילות של עבודתה של ספרן, שאליה לא התייחסתי למעט מה שציינתי ("מחקר ששם אלומת אור חדה ובהירה על שתי תקופות שבהן המאבק הפמיניסטי עיצב את דמות החברה הישראלית, באמת").

למעלה