נשיכת ידיים

באמת1

New member
נשיכת ידיים

החמוד בן כמעט שש. שמח, אוהב, מדבר ומבין יפה. קשיי וויסות גדולים, כשמתרגז מדי / שמח מדי, או מתלהב מדי - נושך את הידיים. הידיים במצב די מזעזע. יש למישהו הצעות?

vered73

New member
אתמול היתה בערוץ 41 תכנית על ADHD

ו-ADD שהן כידוע מזכירות בכמה פרמטרים את הילדים (ויש האומרים שהם גם חלק מהספקטרום) על כל פנים היה שם סרטון על אם שכאשר בנה עשה זאת היא הציעה בהומור למרוח על היד ריבה כדי שיהיה לו טעים יותר. לדבריה השימוש בהומור הפחית התנהגות זו שקודם לכן הזיקה לילד. (מה שהיא לא אמרה זה לאן ההתנהגות תועלה)

mayarel

New member
אולי עבודה סנסורית לפה?

לפעמים זה תוצאה של תת תחושתיות באיזור הפה וניתן לפתור את העניין בדרך עקיפה של עיסוי סביב הפה בלחיצות עמוקות (שאפשר גם ללמד את הילד לעשות), ללמד ללעוס מסטיק, למרוח משהו טעים סביב קווי השפתיים ולקק רק עם הלשון .. לנשוף בועות סבון וכאלו דברים שמאמצים את האיזור.

לא יודעת אם זה קשור

אצלנו זה לא היה קשור, הייתה בעייה של הכנסת חפצים לפה ולעיסתם, וגרייה אוראלית (זה נשמע רע, אני יודעת אבל זה השם המקצועי) הייתה פתרון טוב ואכן זה נפסק לאחר זמן מה. טיפול בנשיכות היה נטו התנהגותי, אצלנו. אבל כבר כתבתי שהוא יכול באמת להתקשר לתחום הסנסורי אני רק לא בטוחה שדווקא לאזור הפה.

קודם כל

ריפוי בעיסוק. אצלנו זה היה גם קושי גדול לבטא שמחה או כעס, התראפיסטית של נעם עבדה איתו המון בעיקר ע"י יצירת מצבים משמחים או מכעייסם ופשוט החזיקה לו את הידיים למנוע נשיכה, ולמידה אותו להביע שמחה (למשל למחוא כפיים, או להגיד ייייייייש- מה שכמובן הפך ללהיט..) לגביי הכעס היה יותר קשה- וזאת הייתה בעיקר למידה "לא נושכים, מדברים" ואחרי השלב הזה- שבאופן ספציפי כיונו אותו לדיבור (והוא לא ילד וורבלי במיוחד) הוא למד גם להגיד "אוי אני כועס" וכדומה. ושוב אני חוזרת לריפוי בעיסוק כי אולי זה קושי שקשו לתחום הסנסורי

עלידא

New member
נשיכת ידיים - זה דבר מוכר אצלנו

דרך אגב הילד בן 4 וחצי. טיפלנו בזה ע"י מריחת "מרה", אשר במקור נועדה למריחה על הציפורניים, כדי למנוע את אכילתם. זה עובד יפה מאוד גם על הידיים. ניתן לקנות בכל סופרפארם. לאחרונה הפסקנו לשים, והתופעה חזרה... טיפול קצר, יעיל וזול [החשש הוא שהתופעה של נשיכת הידיים תשתנה למשהו אחר שיהיה קשה להתמודד איתו].

נונינה1

New member
הפתרון הוא באמת רק חלופה....

גם הבן שלי נושך את עצמו כאשר הוא מאוד מתוסכל והרגשות עזים מאוד. אם רוצים שהנשיכות יפסקו צריך למצוא חלופה אחרת שמועדפת על ההורים לפחות, ולחשוב אם זה באמת גם עדיף מבחינתו של הילד....ולנסות לכוון את הוצאת התסכול לשם. אצלנו התופעה לא חריפה, ואני לא מוצאת סיבה לתעל את התסכול למשהו אחר. אבל הבנתי שאצלכם הנושא מאוד חריף אז שווה לנסות למצוא חלופה עדיפה.

אנחנו בדיאטה סנסורית בגלל

נשיכות בגב יד שמאל. מעניין אותי לדעת האם המרה לא פוגעת בעור עצמו, מאחר ומדובר בשטח נרחב ודבר שני שהייתי מעוניינת לדעת, אם הוא משפשף את היד על הפנים או על העיניים האם יש גירוי מהמרה?

למעלה