נשיכות בגיל שנה !

אב אב

New member
נשיכות בגיל שנה !

שלום יש לי שאלה שמתרידה אותי מאוד בתי בת שנה וחודש לאחרונה היא נושכת ילדים בגן בגלל שהם משתמשים בנדנדה אני לא יודעה כיצד להיתמודד עם תופעה זאת אל אף שעדיין לא העירו לנו אנא עיזרו לי תודה

היא נושכת מפני שבעצם היא רוצה לומר.

אני רוצה עכשו את הנדנדה ושהאחרים יעופו ממנה לכל הרוחות(או משהו כזה בערך)רק מכיוון שהיא עדין בת שנה וחודש ויכולת ההתבטאות שלנ עדין לא מפותחת היא מביעה את רגשותיה על ידי נשיכה.אם היא רוצה להתנדנד והנדנדה תפוסה אפשר לנסות להפנות אותה למישחק אחר עד שהנדנדה תתפנה,אם היא מאוד מתעקשת אפשר להציע לה לחכות,העיקר לתת לה תחושה של שיתוף בקבלת החלטות ולשדר הבנה בנוסח אני רואה שאת מאוד אוהבת להתנדנד וזה יופי אבל כרגע הנדנדה תפוסה אולי נלך לשחק ב.... בהתחלה היא תתרגז אפילו מאוד אבל אם תהיו עיקבים היא תפנים. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
בגיל שנה יתכן מאוד שהיא נושכת גם

בגלל שצומחות לה שיניים (ורק במקרה היא נתפסת בנדנדה). תנו לה הרבה חפצים שאפשר לנשוך אותם (במקום ילדים). יש כאן בפורום כמה אימהות לנשכנים (לשעבר?) שבטח יוכלו לתרום מנסיונם. עם כל האי נעימות (ומן הסתם יש כזו) היא תינוקת בת שנה והיא לא עושה את זה מתוך אלימות או רוע לב. אם אתם בסביבה אז התפקיד שלכם הוא להשגיח עליה, לזהות את הסימנים שלפני הנשיכה (כן אני יודעת שזה קורה ממש מהר, אבל, עם הזמן אפשר ללמוד מהם המצבים הפוטנציאלים לנשיכה) ופשוט לתת לה אופציה אחרת. אם היא נושכת בגן - אז המטפלות צריכות להשגיח. ואם זה מנחם אותך - רובנו עברנו נשיכות עם הילדים שלנו. חלק בתור אמהות לנושכים, חלק בתור אימהות (זועמות) לננשכים וחלק אמהות לכאלה ולכאלה. זה לא משהו שיחודי לבת שלך ובטח לא מגיע ממשהו שאתם עושים בבית. פשוט שלב (מעיק זה נכון) שצריך לעבור עם כמה שפחות נזק לסביבה. אגב, אין מה לכעוס עליה כשהיא נושכת כי היא לא בכיוון של להבין בכלל מה קרה. היא בטח לא מבינה מה זה עושה לילד שהיא נשכה ואיזה בושות זה לאימא.... אתכם היא לא נושכת?

נעה גל

New member
ופתאום יש לי הברקה!

אם היא נושכת תמיד ליד אותה נדנדה ילדים יכול להיות שהיא עושה את זה שם לא בגלל שהיא רוצה דווקא את הנדנדה אלא, בגלל שזה מתקשר לה לנשיכות. אני אסביר למה אני מתכוונת - נגיד שיום אחד היא נשכה ליד הנדנדה ילד אחד. היא נתנה לו ביס ביד הרכה שלו והוא התחיל לצווח והמטפלות הגיעו ונהייתה המולה. "זו תגובה מאוד מעניינת" - נגיד שככה היא חושבת לעצמה. אחרי רבע שעה, היא שוב ליד הנדנדה והופ! היא נזכרה שכאן קרה משהו מענין. "מה זה היה?... אה! נתתי ביס וכולם באו... או.קיי הנה רגל שמנמנה אני אתן בה ביס" והופ! אותה תגובה. וכך בכל פעם שהיא מגיעה לנדנדה היא נזכרת ומנסה... סתם רעיון - אם היא באמת נושכת סביב נדנדה מסוימת. כדאי אולי להרחיק אותה ממנה. כי אם באמת מדובר על הקשר זה יעבור מעצמו (או שהיא תתחיל לנשוך במקומות אחרים
)

לאה_מ

New member
מאמא של נשכן לשעבר (../images/Emo45.gif)

נשיכות בגיל הזה יכולות להיות ביטוי לצורך בגירוי אוראלי, לתסכול, לחוסר מיומנויות חברתיות וגם (לדעתי) לתחושתיות נמוכה. אני מצרפת לך קישורים לדיונים שבהם גם אני מביעה את דעתי ביתר פירוט וגם מובעות הרבה דעות אחרות ששווה לקרוא: במישור התיאורטי: האם נשיכות = אלימות ובמישור הפרקטי:

למעלה