נשיכה

נשיכה

איך יודעים אם נחש הולך להקיש? האם יש כל מיני דרכים? האם זה קשור לסוג?

תאמין לי שאף אחד ...

לא רוצה לדעת מתי נחש הולך להכיש...בדרך כלל זה מאוחר מדי...ולמציאות עצמה נחש מכיש כשהוא מרגיש מאויים,זאת אומרת כצעד הגנתי או בזמן התקפה דהיינו כשהוא רוצה לאכול הוא מתקיף את המכרסם...עשו מחקרים שהוכיחו כי נחש מזריק יותר ארם בזמן הגנה יותר מאשר בזמן התקפה...סתם לידע כללי.

לכן עכב כך...

רצוי לא להיתקרב...שים לב שלא מעט אנשים שעסקו בניקיון ועוד הוכשו על לא עוול בכפם,הם ממש לא היתכוונו לעשות דבר מלבד להרים שקית או חפץ כלשהו ומה לעשות שבדיוק הנחש בחר לו מחסה שם,לכן רק הנחש עצמו מחליט מתי הוא מאויים וגם לא הוא אלא האינסטינקט שבו פועל...ולפי דעתי נחש לא נימצא בלחץ אלא או שהוא נח-ישן,או שהוא מחפש טרף.

weinman

New member
אם נחש מקיש תפתח דלת, אם הוא מכיש

תפתח תהילים. וברצינות. הכשה היא פעולה האופיינית לנחשים ארסיים בעלי מבנה שיניים מסויים כדוגמת הצפעים, עכסנים או ביטיסים. בהכללה, זו פעולה שלוקחת שבריר שניה בה הנחש מזריק את הארס ועוזב את הטרף. מבנה השיניים של נחשים מהקבוצה הזו עדין יחסית וטרף "מתפרע" עלול לגרום נזק ללסתות. לכן לאחר ההכשה הקורבן נעזב למות ומאותר לאיטו. מרבית הנחשים נושכים. נשיכה היא פעולה מתמשכת בה אוחז הנחש את הטרף כדי להמיתו בחניקה או לשם החדרת ארס בתהליך איטי ומתמשך, לעיתים תוך כדי אחיזה לופתת למניעת השתוללות. אצל נחשים נושכים מבנה הלסת נוטה למסיבי יותר ושרירי הלסת חזקים יותר. ואיך אפשר לדעת מה, מי ומתי? זה דורש להכיר את התנהגות טיפוסית לסוגי נחשים, יש רגועים יותר ויש פחות. יש נחשים צפויים ויש פחות צפויים, זה תלוי באיזו סיטואציה אם בטבע או בשבי וכמובן באופי האישי של כל נחש. בקיצור בתיאוריה הכל ברור, בכביש זה כבר תלוי בנהגים אחרים. והמבין יבין.

תרשה לי תיקון קטן...

מהרגע שנחש מכיש ועד שהמוכש מת[מכרסם] עוברות מספר דקות ולעומת זאת מרגע שנחש תופס טרף וחונק אותו ועד שהוא מת לוקח פחות זמן...ובאחריות הטרף סובל פחות.

BabaGee

New member
איפה פה התיקון ?

האיטיות שדובר עליה התכוונה להחדרת הארס לטרף אצל נחשים תת ארסיים. לגבי מידת הסבל של הטרף........מצטרך לחכות לאיזה מכרסם שיגלוש בפורום ונוכל לשאול אותו (נראה לי שזה רעיון מצויין לאירוח ראשון בפורום לתשומת לב המנהלים כאן
)

gaichuk

New member
תרשה לי גם לתקן?

הזמן שעובר בין ההכשה של צפע ועד מותו של העכבר קצר בהרבה מהזמן שנקבת. בנוסף,ראיתי גם לא מעט מיקרים של זעמנים וחנקים שלא עשו תמיד עבודה כ"כ טובה בלחנוק את הטרף... באחריות? הצחקת אותי... יש לך מושג איזו זוועה זו למות מחנק? מוות מוחי נקבע למיטב ידיעתי 4 דקות לאחר שחמצן לא הגיע למוח במקרי חנק. אולי אני טועה אבל עדיין,למות בחנק???

אתה צודק

מוות מוחי נגרם 4 דקות לאחר שהחמצן הפסיק להגיע למוח ולא ארבע דקות אחרי התחלת החנק כמו שהרבה חושבים.

gaichuk

New member
אין הרבה זמן בין תחילת החניקה

להפסקת אספקת החמצן למוח... זה לא משנה. בסופו של דבר,4 דקות של חנק זה לא נעים איך שלא מסתכלים על זה...

BabaGee

New member
הכשות ונשיכות

נחשים לפני הכשה / נשיכה יקפלו מעט את החלק האחורי של הראש לצורת S דבר שיאפשר להם לשלוח את הראש קדימה במהירות (כמו לכווץ קפיץ נניח). יש כמה דרכים ואני מתכוון להתייחס לנשיכות והכשות ביחד. 1 נחשים לא ארסיים : נשיכה בצורה רגילה , פתיחת פה והסגירה שלו על הטרף. 2 נחשים תת ארסיים : נשיכה רגילה אבל הפה לא נשאר סגור על הטרף אלא הנחש ימשיך "ללעוס" את הטרף כדי להחדיר כמה שיותר ארס בעזרת שיני המרזב האחוריות שלו. (ישנם נחשים תת ארסיים עם שיניים קידמיות 3 נחשים ארסיים א: הכשה בעזרת מנגנון משוכלל של 2 שיני ארס קידמיות מתקפלות 4 נחשים ארסיים ב : הכשה בעזרת מנגנן הכשה דיי בסיסי של שיניים קידמיות קבועות בעלות יכולת להזריק ארס 5 נחשים ארסיים ג: לנחשים כמו השרף עין גדי וה STILETTO VIPERS יש 2 שיני ארס שנשלפות הצידה כשהפה עדיין סגור (אבל הם שולפים רק שן אחת בכל הכשה ) המנגנון הזה הוא טוב לצייד בתוך מחילות כשקשה יותר לזרוק את הראש קדימה ולפתוח פה גדול כדי שהמנגנון של שיני ארס המתקפלות יוכל להפתח. הנחשים האלה מכישים בתנועה של הראש אחורה והצידה מה שמאפשר להם להכיש אדם שמחזיק בהם בשיטה ה"רגילה" של אחיזת נחש ארסי.

BabaGee

New member
תיקון טעות

בסוף סעיף 2 כתבתי "(ישנם נחשים תת ארסיים עם שיניים קידמיות " הדבר נכתב בהיסח דעת (כשהגבתי אז קרו כמה דברים שהפריעו לי מה שגם מסביר את העובדה שלא ראיתי את התגובה של weinman שפורסמה כבר וסיפקה תשובה) בקיצור : יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא. מה שאני מנסה להגיד הוא שאני לא יודע על נחשים כאלה, אם מישהו יוכל לאשש או להפריך את המידע זה יהיה מצויין.

למעלה