נשיא איראן:

יש לכל ספר זמן מוגדר נפרד משלו.

כך למשל ספר דברים גובש לקראת סוף ממלכת יהודה בניגוד לספר שמות שלפי ההשערות נכתב בתקופת כינון המלוכה.

בעיקרון -

קובץ הסיפורים המלא, הידוע גם בשם "התנ"ך", הופיע לראשונה (לפחות המוקדם ביותר שידוע עליו כיום), אם אני לא טועה, לפני הרבה פחות מ-2000 שנה. שאר הסיפורים הם מן הסתם שילוב של אירועים היסטוריים, מיתוסים ואגדות וסיפורים שעברו מדור לדור, הן בע"פ והן בכתב, עד אשר קובצו לספר המיתולוגיה היהודית השלם.

mysterious V

New member
למה שלא נהיה פנאטים כמוהם?

זה יעבוד. מידה תחת מידה. לא הגיוני?

Continuum

New member
כן

"מידה תחת מידה" זה באמת אידאל מאוד *הגיוני*. למעשה אני חושב שזה היה אפלטון שהגה את הרעיון המבריק הזה וניסח אותו כמושכל השני שלו, נובע ישר מהאקסיומה "דע את עצמך". עשה טובה, לטעות מותר לך - אבל להגיד משפטים שגם לא היו יכולים להיות נכונים בשום דרך שלא הסתכלת על זה כשכתבת אותם, זה כבר סתם לא חינני.

mysterious V

New member
אתם עדיין לא מסבירים מה הסיבות לא

להיות פנאטים כמוהם, ולא מסבירים מה הבעיה ב"מידה תחת מידה".

Continuum

New member
הטוען טענה חיובית

חובת ההוכחה עליו. חוץ מזה, לא על זה דיברתי. דיברתי על זה שאתה בטוח שמה שאתה אומר הגיוני, בעוד שמיסודו הוא מוגדר כלא הגיוני.

mysterious V

New member
אני לא בטוח שמה שאני אומר זה הגיוני

אז מעלה פה צד מסוים ואני מקווה לזכות בהוכחה או טיעון למה הוא בעצם לא הגיוני.

Continuum

New member
שוב

אין לי בעיה עם להגיד משהו לא נכון. יש לי בעיה עם אמירת אוקסימורון. תקרא מחדש את ההודעה הראשונה שלי.

כי זה לא תורם לך כלום.

מידה תחת מידה זה לא משחק סכום-אפס, ושני הצדדים יגיעו לנקודת התחלה שיוויונית (בתור שני פנאטים). אין לכך תועלת אסטרטגית כלשהי, והיא סתם רק מחייבת את העלאת הרף (באלימות, בקיצוניות, וכן הלאה).

mysterious V

New member
אבל אם צד אחד ישמיד את השני

אז כן יצא מזה משהו. אם הוא יהיה יותר פנאטי אז הוא ינצח.

ומה לגבי להקריב את הצד שלך

כדי להציל "את הצד שלך"? מעשה איוולת, לפי טוכמן, מוגדר בין היתר באמצעות הכלל הגורס כי לאותו מעשה הייתה אפשרות אחרת, טובה יותר. אתה לא חושב שיש פיתרון טוב יותר מאשר מלחמה גרעינית והשתוות מוסרית למשטר האירני?

למעלה