נשיאת סכין

ilovebarbie

New member
נשיאת סכין

זה לא כ"כ קשור לפה, אבל אני מאמין שיש פה אנשים שישמחו לעזור לי אני בן 16, מתנדב במד"א מדי פעם נתקלים באירועים בהם יש צורך בסכין\מספריים באירועי טראומה (תאונות דרכים בעיקר) השאלה שלי האם זה חוקי להחזיק עליי סכין בזמן ההתנדבות ? (ראיתי חובש אחד שהיה עליו סכין בזמן משמרת) תודה

idan shina

New member
החזקת סכין באופן כללי זה לא חוקי.

גם שוטר שבמהלך משמרת יש לו סכין במכנסיים זה דבר לא חוקי ולדעתי גם פסול. ברגע שיש לך כלי נשק תצטרך לענות על השאלות למה יש לך ודבר זה סתם עלול לגרום להסתבכות ולפכעמים אף לתיק פלילי. עצתי אליך גם כמתנדב מד"א וגם כמתנדב במשמר הגבול הוא להחזיק "רב כלי" אחד כזה בסיגנון לדרמן (יש זולים יותר ויש יקרים מאוד) חיקויים יכולים להיות זולים מאוד וכך לרב כלי יש שימוש סביר היות והוא מוגדר ככלי עבודה ולא ככלי תקיפה (ולפעמים הוא הרבה יותר שימושי מסתם סכין.

אלעד 602

New member
מספריים (מלאק)

לפי מה שאני יודע יש מספריים בשם מלאק (אני לא בטוח באיות) שהם משמשות אץ עובדי ומתנדבי מד"א ושאתה בתפקיד אין בעיה לשאת אותם וגם יש להם הגנה בסוף ככה שאי אפשר לדקור (בגדול זה נועד לא לגזור את האדם אלא את הבגדים)

Super Go

New member
בעיקרון...

בעיקרון גם אם יש עלייך סכין אתה צריך להוכיח שהוא למטרה כשרה. כמו שאמרו קודם, לדרמן והמספריים של מד"א קל יותר להוכיח כי הם למטרה כשרה, ובד"כ אין שום בעיה לשאת אותם.

למעלה