נשות סטפפורד!

shiray

New member
נשות סטפפורד!

עכשיו חזרתי מהסרט (המזגנים התקלקלו ואז הסרט התחיל 40 דקות אחרי... סיפור ארוך.. ) והיה מצחיק!!! היו באמת קטעים שממש צחקתי! למרות שחלק גדול מהבדיחות הטובות ראיתי כבר בטריילר ובראיונות עם ניקול, אבל עדיין!!! רק הסוף עצבן קצת בגלל שהוא היה קיטשי, אבל חוץ מזה באמת היה סבבה! לא הבנתי מה ההתלהבות כ"כ מגלן קלוז- אני יותר אהבתי את בט מידלר... עכשיו נדבקה לי המנגינה המטומטמת מהסוף אז זו טיפה בעיה... נסתדר. בקיצור תלכו! עכשיו אני חייבת ללכת לחברה אז אני אחזור מאוחר. לירון- את יותר ממוזמנת לכתוב נאום ארוך ומייגע על הסרט, אני אגיב יותר מאוחר ואז גם אכתוב את הביקורת... בתקווה שאני לא אחזור בבוקר....

Kidmaniac Liron

New member
אוקי דוקי (ללא ספוילרים)

חזרתי עכשיו מהסרט עם הרבה מה לומר. ראשית - ניקול קידמן היא אחת השחקניות הטובות ביותר בכל הזמנים, פאקינג פריוד. תקראו לי משוחדת, תקראו לי משוגעת, זה מה שאני חושבת אז סו מי! אני פשוט בהלם כל פעם מחדש - לא משנה איזה תפקיד היא עושה ובאיזה סרט, היא עושה אותו בצורה מ-ו-ש-ל-מ-ת. די, זה כבר בלתי אפשרי, אני בסגידה מוחלטת. לפני הסרט אמרתי לעצמי, "זה לא הולך להיות התפקיד הכי טוב שלה, תתמודדי עם זה". יצאתי עם "וואו, היא מדהימה". בקשר לסרט עצמו - החלק הראשון היה מצוין. כל מערכת הפתיחה היתה מושלמת (מתחילת הסרט עד הקטע במעלית). גם אח"כ (עדין במסגרת חציו הראשון של הסרט), הבדיחות עבדו טוב. התסריט אמנם רובו עובד על פאנצ' ליינס (וכמוך שירה, את רוב השורות המצחיקות ראיתי בטריילר) אבל היו כמה בדיחות שנונות שגרמו לסרט לזרום והרגשתי בסרט קומדיה קליל וכיפי. לצערי, חוסר הנפח של העלילה ומיעוט זמן מסך לדמויות המשנה המ-צ-ו-י-נ-ו-ת (פירוט אח"כ בהודעה עם הספוילרים) בחציו השני של הסרט גרמה לו לאבד את הקצב המהיר וגם את ההומור. לקראת הסוף, הדיאלוגים פשוט נמרחו ללא שום הצדקה. הסוף עצמו - צפוי ומאכזב, ובעיקר כתוב בצורה נוראית. מזל שקיימת הסצנה אחרונה (שאני מוכנה לחתום שהוסיפו אחרי ביקורות מקדימות) שהשאירה טעם טוב ביציאה מהאולם. ניקול עושה תפקיד גדול. חוץ מהסצנה הלפני אחרונה שלא אהבתי, היא עושה תפקיד אמין, מדויק ו 100% קומי. אם אתם זוכרים, חודשים רבים התלוננתי פה על כך שאני די "מפחדת" מהסרט הזה (קומדיות לעולם לא היו הז'אנר המועדף עלי) ושאני מעדיפה שהיא תעשה דרמות כבדות כיוון שבזה היא מתמחה. הסרט הזה, למרות שבתור סרט לא עלה על ציפיותי, הוכיח לי עד כמה שטעיתי בקשר לניקול. הבעות הפנים, תנועות הגוף וה"דליברי" של הפאנץ' ליינס היו פשוט מושלמים, כאילו שזו שחקנית שעסקה בקומדיות כל הקריירה שלה. בקשר לשאר השחקנים: מת'יו ברודריק - בד"כ השחקן הזה עולה לי על העצבים. למרות שאני אקח את ג'ון קיוזאק (שהיה אמור לשחק בסרט) במקומו בכל מצב אפשרי, דוקא בסרט הזה - הדמות מאוד מתאימה למת'יו ברודריק. בכל אופן, לא ראיתי משחק מדהים מצידו. בט מידלר - גדולה מהחיים!!! קיבלה את הדמות הכי טובה ועשתה אותה מושלם. רוג'ר בארט - עוד דמות משנית שאהבתי מאוד! דמויות כאלה תמיד מצחיקות, אבל הוא עשה את הדמות בצורה נפלאה. גלן קלוז - אין מה להגיד, שחקנית מצוינת. עשתה יש מאין: קיבלה דמות דפוקה, דיאלוגים דפוקים והצליחה לעורר עניין (פירוט בהודעה עם הספוילרים). ג'ון לוביץ וכריסטופר ווקן - אפשר להבין למה הם מופיעים בקרדיטס בטריילרים ורוג'ר בארט לא??? אוף כבר עם זה. כריסטופר ווקן - בד"כ שחקן מדהים, לא עושה כאן משהו מיוחד בכלל. למרות זאת, הנוכחות שלו תורמת לדמות. ג'ון לוביץ who? אם הייתי ממצמצת, לא הייתי שמה לב שהוא שם. בזבוז של תקציב.

Kidmaniac Liron

New member
../images/Emo58.gif הרחבה - זהירות, ספוילרים!

ברגע שבט מידלר ורוג'ר בארט הפכו לרובוטים, הייתה ירידה דראסטית ברמה של הסרט. ההומור נעלם, והפוקוס הלך לדיאלוגים בין ניקול למת'יו שנהיו יותר ויותר צולעים. כל הסצנות ב"מועדון הגברים" היו פשוט גרועות. חשבתי לעצמי: מי כתב את זה לעזעזאל? הסצנה הלפני אחרונה - במועדון, הייתה כל כך מייגעת. מריקוד הוואלס ועד למונולוג הגרוע של גלן קלוז. נראה שגם שאר השחקנים הושפעו מזה. ניקול ממש לא הייתה יעילה בסצנה שבה גלן קלוז נשברת. "את משוגעת". WTF? חבל כ"כ שלא נתנו לבט מידלר / רוג'ר בארט כמה משפטים שהיו מהווים אתנחתא קומית בתוך הבלאגן הזה. חוץ מזה שהסוף היה צפוי וציפיתי למשהו יותר פיקאנטי. בכל אופן, שמחתי לראות שגלן קלוז לפחות החזיקה מעמד. בחזרה לניקול ולפתיחת הסרט שכ"כ אהבתי. כשהיא יושבת לשיחה שבה מפטרים אותה, התגובות שלה היו כ"כ אמיתיות ומצחיקות! כנ"ל אח"כ, בתור ה"עקרת בית". תפקיד קומי מושלם!

shiray

New member
מסכימה!../images/Emo58.gif

כמה מפתיע- אנחנו מסכימות.. חחח אז ככה- באמת הרמה של הסרט ממש ירדה כשבט הפכה לרובוט בגלל שהדמות שלה ממש ממש הוסיפה לסרט. ממש אהבתי אותה פה! מצד שני אבל לא הראו אותה כ"כ מאותו רגע- רק כשרואים שהיא הפכה לרובוט והיא שיחקה את זה אחלה.. באמת אבל היו חייבים שהיא תגיד משהו בסצנה במועדון בסוף! ראו אותה שותקת והיה לי כ"כ חבל כי אם היו מכניסים בסצנה הזאת בדיחה או שתיים היא הייתה יכולה להיות הרבה יותר נורמלית... זה פשוט הזכיר לי את הסדרות הקומדיות האלה שהכל אחלה אבל אז בחמש דקות האחרונות יש להורים איזה מסר לילדים שלהם ולכל שאר ילדי ארה"ב בערך... האמת שגם כל הבדיחות על בט מידלר היהודיה ורוג'ר ההומו דווקא היו סבבה... למרות שחזרו על הקטע של ההומו כמה וכמה פעמים איכשהו מצאתי את זה מצחיק, ובדר"כ בדיחות כאלה לא מצחיקות אותי בגרוש.. ובאמת התגובה שלה לפיטורים הייתה ממש ממש טובה! ממש ראו שזה לא שממש יש ספק לגבי זה שהיא מפוטרת וקצת קשה לא להבין את המסר אבל מצד שני היא זו שהובילה הכל ומה פתאום מפטרים אותה... פשוט שיחקה שם מעולה!

Kidmaniac Liron

New member
באמת כמה מפתיע....! ../images/Emo58.gif

לא התכוונתי שהמשחק של בט / רוג'ר ירד בצורה דראסטית, אלא כתבתי שהסרט עצמו התדרדר כיוון שזמן המסך שלהם הצטמצם. ד"א, משום מה לא זכרתי כ"כ הרבה בדיחות על בובי שהיא יהודית. ז"א פה ושם (במיוחד עם הקטע במועדון הספרים שהיה ענק!!!) אבל חוץ מזה, תזכירי לי פליז? כל מה שקשור בדמות של רוג'ר אהבתי.... "ויגו!!!" ענק!!!!! נכון שאלו בדיחות סטריוטיפיות והיו הרבה קלישאות שחזרו על עצמן, אבל שוב, ידענו שלא מדובר כאן בסרט איכות ע"י ספייק ג'ונז או וודי אלן, אז לא היו לי תלונות לגבי זה.

shiray

New member
אל תדאגי../images/Emo58.gif

באמת גם אני זוכרת שהיו הרבה יותר בדיחות על רוג'ר מאשר על בובי, אבל גם ה"פה ושם" הרבה פעמים מרגיש שחוק ופה זה היה סבבה... אויי הסצנה במועדון הספר באמת הייתה ענקית!!! בואנה איך צחקתי ממנה! ואם כבר וודי אלן- ראית את "כל דבר אחר" כי אני ראיתי ובואנה ההערכה שלי אליו ממש צנחה לה... עזבי זה שחצי אולם התרוקן בכלל בהפסקה, עוד היו כמה קטעים שהצחיקו אותי אבל זה היה כזה מעיק!!! וכל הזמן חזרה שם על איזה 3 בדיחות בגרסאות שונות קצת...

shiray

New member
ועוד משהו../images/Emo58.gif

היו לא מעט מסרים בסרט שממש הפריעו לי בשטחיות שלהם וזה ממש ביאס אותי כי חשבתי שזה יהיה שונה... חוץ מהמסר שקשר לא חייב להיות מושלם לגמרי וכל זה, והמסר הברור שניקול קידמן בלי שום מכונה ורודה מזעזעת נראית טוב ברמה שאישה לא יכולה להיות אלא אם כן היא רובוט היו כאלה מסרים דפוקים! עזבי זה שלא הבנתי למה לעזאזל אם גלן תופסת את בעלה בוגד בה היא קודם מרגישה צורך להפוך את הנשים לרובוטיות ורק אז את הגברים, לא היה ברור הקטע הזה וממש לא קיבלתי לזה הסבר.. וגם אוקיי, אני מבינה שהפכו את הנשים ליותר שוות כדי לממש את הפנטזיה של הבעלים החנונים שלהן, אבל למה כ"כ לשים דגש על זה שכשאישה מצליחה ויש לה קריירה היא מכוערת ורק כשהיא נהיית סתומה היא יפה?! עם הדמות של ג'ואנה פחות הייתה לי בעיה כי זה לא שניקול הייתה מכוערת בהתחלה, הרי היא לא יכולה בחיים להיות מכוערת וזה שבסוף היא בכלל לא הייתה רובוט גם מוסיף, אבל כל הקטע שג'ואנה בודקת במחשב ורואה איך מנהלת חברת התעופה נראתה מעפנה כזאת ואחת אחרת בכלל נראתה הכי מוזנחת שיש היה לי קצת יותר מדי...

Kidmaniac Liron

New member
../images/Emo58.gif לא ממש התמקדתי בזה

בכל אופן, התירוץ הסופי הוא שהיא "משוגעת"...
זה לא שהייתה כאן אידיאולוגיה שלמה של נשים שעשו זאת בהתנדבות. בקשר לחוכמה / יופי - קודם כל זו קלישאה ישנה, ודבר שני זה יכול להתפס בקטע של לא משנה עד כמה היא הייתה יפה קודם (ע"ע ניקול), תמיד יש מה לשפר כדי שהיא תהיה "מושלמת". הרמת חזה, מתיחת פנים.... יו גט דה פוינט. בכל אופן, זה היה חלק "חשוב" בעלילה כי אחרת ג'ואנה לא הייתה עולה על זה שהופכים את הנשים ל"מושלמות". לא ממש הפריע לי כי לא ראיתי שום מסר לשום פן.

shiray

New member
עדיין...../images/Emo58.gif

אם זו הייתה קומדיה שכולה "אוו שתיתי משהו מהכוס לידי ומסתבר שזה פיפי" זה ממש לא היה מפריע לי שיש איזה מסר דפוק אחד או שניים. האמת שגם ה"ממממ רק קומדיה" שניקול אמרה אצל לטרמן גם לא הכי עבד לי כי עדיין כמו שקראת- בהפסקה באמת אנשים באולם התחילו לשאול "מה אתה היית עושה?" וכאלה...הסרט כן העלה כמה סוגיות שהן עדיין רלוונטיות.. חוץ מזה שכל הקטע של הכלב הזה שמוציא כדור מהפה, השלט שהם מצאו וגם התנועות של הדמויות די הצביע על זה... אבל זה כבר דורש ממש שינוי מהותי בסרט אז לא נורא...

shiray

New member
היי!!! נוספה ביקורת!!!

בול כתבתי עכשיו את הביקורת לסרט (נטולת ספוילרים גם כן) ואת תהיי בהלם על כמה דברים הסכמנו! זה פשוט מטורף!! גם אני כתבתי שם על הבעות הפנים של ניקול ועל הדיוק המושלם הזה שלה... פתאום עוד קומדיה בכלל לא נשמע לי כמו רעיון רע... באמת כל הקטע עד המעלית היה פשוט ענק! בואנה מתאים לניקול לקריין חחח. היו הרבה קטעים שהיו ממש מצחיקים וגם כל האולם צחק- שזה היה ממש משמ מעולה ופחדתי שזה לא יקרה ושרק אני אהנה קצת בגלל ניקול... הופתעתי לטובה! רק הסצנה לפני האחרונה (האמת ש-2 לפני האחרונה בגלל שיש שינוי לוקיישן לגמרי ממש ממש בסוף...) ממש ממש הרסה לי את הסרט! פשוט סצנה לא טובה ולא יעזור כלום... היה כ"כ צפוי וגם מועבר בצורה כזאת גרועה שפשוט היה עצוב כי הרי זו ממש ממש סצנה חשובה... זה ממש היה הקטע הכי פחות טוב בסרט וחבל! כי בלי הסצנה הזאת הסרט היה יכול להיות כמה וכמה רמות מעל, כי זו באמת אחלה קומדיה... גם חברה שלי, שקראה ביקורת גרועה ביאהו ונלחצה קצת אבל הלכה איתי כי היא חייבת, בסוף נהנתה. עכשיו אני אשלח אבל מהר כי יש לי תחושה שעד שההודעה תשלח כבר תהיה לך עוד הודעה עם ספוילרים ויותר בא לי להגיב על זה.

Kidmaniac Liron

New member
תגידי שירה, מה יהיה??

אנחנו צריכות לביים ריב או מחלוקת כדי שהדיונים שלנו ייראו יותר אותנטים. אני בהלם מהביקורת (המצוינת) שלך - קלטת על כמה דברים התמקדנו לטובה / לרעה?? אני בשוק!!
לפחות אני שמחה שלא רק אני שמתי לב לזה שניקול הייתה מדהימה שם ולדברים הקטנים שעשו את ההופעה שלה מושלמת. תאמיני או לא, עכשיו אני מאוד מצפה לקומדיה נוספת מבית קידמן, רק שתהיה כתובה טוב יותר פליז!!!!!!!!!! כמו שרשמתי, וחבל לחזור, אני מסכימה איתך לגמרי לגבי הסצנה הלפני אחרונה
אבל תארי לעצמך שזה היה נגמר שם! מזל שהוסיפו את הסצנה האחרונה, לא?

shiray

New member
חחח זה באמת לא עובד ככה!

כבר יהיו בטאוחים שאנחנו מישהי אחת עם פיצול אישיות קשה במיוחד... בואנה אם את מבריזה מהמפגש בסוף אוגוסט בכלל יחשבו שאני המשוגעת.. חחחח ובאמת זה מטורף!! הביקורת שאני כתבתי בול אומרת מה שאת כתבת בתגובה שלך בול באותו זמן!!! כבר אי אפשר אפילו להגיד מי מסכימה פה עם מי!!! ואפשר לא לשים לב לכמה ניקול הייתה מדהימה?! אני רצינית שרוב הסרט הייתי עם ההבעה שלה על הפרצוף מההלם של מה שקורה שם.... ובאמת מזל שהוסיפו את הסצנה האחרונה... למרות שהייתי בה יותר מדי בשוק מהסוף הגרוע אבל עדיין... ובי וויצ'ד יהיה באיזה ז'אנר בדיוק? לא הצלחתי עדיין להבין את זה... בכל אופן ניקול באמת צריכה לשחק באיזו קומדיה מעולה כזאת.

N i c o l e

New member
גם אני ראיתי!!

ממש נהניתי בסרט...הוא ממש הצחיק אותי... המוזיקה בהתחלה ובסוף היתה די מצמררת... וזהו...הם ממש לקחו את הסרט הרבה יותר בכיוון הקומדיה מאשר הדרמה...היו שם די הרבה בדיחות..והסוף באמת היה קיטשי...

shiray

New member
שמחה שנהנית!

באמת הסרט היה מצחיק! היו כמה בדיחות שברור לי שהן היו מצחיקות לכל דבר, בלי שום קשר לציפיות הנמוכות שבאתי איתן כדי לא להתאכזב... בואנה איך נדבקתי למוזיקה בסוף!!! כל הדרך לחברה שלי אח"כ פשוט זמזמתי את זה לחברה שלי שהלכתי איתה לסרט (2 חברות שונות...) והיא מזה השתגעה ממני אבל ממש נדבקתי למנגינה הזאת!!! וזו הייתה לגמרי קומדיה, היו קטעים טיפה טיפה מותחים אבל זהו... לקחו סיפור מותח ופשוט מילאו אותו לגמרי בבדיחות עד כדי כך שהמתח לא ממש מתח ונשארים פשוט עם קומדיה מצחיקה.

shiray

New member
יווו פתאום קלטתי משהו../images/Emo58.gif

בטריילר יש קטע כזה שרואים את אחת הרובוטיות מוציאה בלנדר מהאצבע או משהו בסגנון... אני ממש זוכרת את זה כי גם דיברתי עם חברה שלי על זה, ופתאום קלטתי שבסרט לא היה את הקטע הזה! הטריילר יצא לפני שסגרו את העריכה של הסרט?! מה קרה?! או שבעצם היה את הקטע ופשוט לא שמתי לב?

למעלה