נשות בעלי זרע חלש- בבקשה תקראו! ארווווווווך

twins200

New member
נשות בעלי זרע חלש- בבקשה תקראו! ארווווווווך

בנות יקרות,
אני חייבת לשתף אתכן במקרה שקרה לי והלוואי שזה יוכל לעזור..
קצת עלינו: אני עם פרופיל הורמונלי תקין בעלי עם זרע חלש ותנועה חלשה.
טיפול ראשון: 3 ביציות, 2 הפריות, עוברים עם 3 תאים ן15% שברים- התנזרות של 4 ימים
טיפול שני: הייתי אמורה להזריק אביטרל במוצ"ש אך מרוב היסטריה ופחד מההרדמה, הזרקתי ביום ראשון בלילה, ביום שני הגענו ליחידה עם הדגימה והאחות כמעט התעלפה ששמעה שהזרקתי ביום ראשון, הפרופסור כעס מאוד ואמר לי כי יתכן והרסתי את הטיפול ולא יהיה ביציות כי הם דוחים את השאיבה ליום שני,
יום למחרת הגענו, בצענו את השאיבה, נשאבו 5 ביציות, 3 הפריות 2עוברים מושלמים,- מתן זרע יום אחרי יום- זרע מצויין
הוחזרו 2 שלא היה להם כנראה חשק להיקלט
טיפול 3: 10 ביציות 4 הפריות, עוברים בינונים- זרע בינוני- התנזרות 3 ימים
טיפול 4: 16 ביציות, 12 לא בשלות, 4 הפריות עוברים בינונים- זרע בינוני-התנזרות 3 ימים
וכאן נדלקה אצלי מנורה אדומה, כיצד יתכן כי הזרע היה מצויין בטיפול שני ובטיפול שלישי והרביעי לא?
פרוטוקול הטיפול הוחלף בטיפול השני ובעלי לא שינה דבר בתזונה, לבוש וכ"ו..
התחלתי לקרוא מאמרים ולבדוק את הנושא לעומק ואלה הממצאים שלי
הוצאת זרע 24 שעות יום לפני השאיבה ויום אחרי השאיבה גורמת לזרימה ותנועתיות טובה יותר אצל בלי זרע המוגדר כחלש ובעל תנועתיות חלשה.
החלטתי לזרום עם הממצאים והטיפול החמישי והאחרון!! ביקשתי מבעלי לתת זרע יום לפני השאיבה וכמובן ביום השאיבה ולהלן התוצאות:
12 ביציות 8 הפריות 5 עוברים בעלי 8 תאים ללא שברים ואפילו יש מוקפאים... בדיקת ביטא בעוד מספר ימים ואני בטוחה כי היא תיצא חיובית!!!
אני מקווה שהסיפור שלי יוכל לתת קו מחשבה לעוד בנות והלוואי שכולן תתבשרנה בבשורות טובות בהקדם!!!

גזוז5

New member
תודה

הרופא שלנו אומר לנו תמיד שאם הטיפול בשני בבוקר, לתת פעם אחרונה זרע בשבת בערב.
אני אנסה בהמלצתך פעם הבאה 24 שעות ולא 36, אולי יעזור.

בהצלחה!

nicolada

New member
את יכולה בבקשה לקשר למאמרים?

או לכל חומר אחר שקראת?
כי המידע הזה יכול להיות מאוד רלוונטי עבורנו, וכמו שאת יודעת, המסקנות שלך מאוד שונות מהמלצת הרופאים....
אז אשמח לדעת מה להמליץ לבעלי!

תודה,
ובהצלחה!!

בלונדי36

New member
קודם כל בהצלחה

אני כבר שנה בטיפולים בשל בעיית זרע תנועתיות מרופולוגיה וירקוצלה ועוד..
לעולם במדיקל לא ניתנה לי אופציה כזו וגם לא שמעתי על כך.
כיצד את יודעת שהזרע טוב או לא ?

twins200

New member
אז ככה

אני אחפש את המאמרים ואדאג לקישור מתאים בהקדם
אני יודעת שמה שאני כותבת מאוד שונה ממה שממליצים הרופאים אבל עובדה שאצלי זה כן עבד וכפי שאתן יודעות הרופאים הם לא אלוהים וההפריות אינן מדע מדוייק. אילולא "הטעות" שעשיתי אני מניחה שעד כה היינו עם הפריות בינוניות מבלי לדעת למה

לשאלתך איך ידעתי שהזרע טוב, במהלך הסקר שלי הגעתי ליחידה בה אני מטופלת וביקשתי לראות את הדוחות של המעבדה, הייתי די חדשה לא הבנתי מזה שברים בעובר מזה תאים ושלמדתי את הנושא צילמתי את החומר וראיתי את ההערות המעבדה על הדוח בכל טיפול, הטיפול השני היא כתבה זרע מצויין ( זרע שניתן יום אחרי יום)

בהחזרה האחרונה סיפרתי לרופא על מה שקרה, הוא לא התפלא ואמר לי שאני צודקת..

בנות אני חלילה לא רוצה לגרום עוול לאף אחת וכמו שאתן יודעות כל מקרה לגופו, ההודעה שלי מלאה בכוונה טובה לכולן והלוואי שכולכן תצלחנה בדרך הקשה שאתן עוברות!!!

בלהבוב

New member
גם לנו זה קרה

אומנם אין בעייה זרע אבל הבדיקות בינוניות ולרוב לא בשיא.
ואז החודש יצא שעשינו יום אחרי יום הזרעה ועוד הזרעה
עצמאית :+) והבדיקה השנייה היתה מעולה!
הרופא הסביר שאצל שליי מהגברים יום אחרי יום מריד איכות
אצל שליש זה לא משפיע ואצל שליש זה משפר...

היי יקירתי, כל מקרה לגופו

היי טוויני

הכל תלוי בטיב המילוי וכל מקרה לגופו

אני נקלטתי לפני שנה וחצי להריון מהפריה שנוצרה אחרי 12 יום התנזרות בגלל שמירת טהרת המשפחה

ודווקא כשהיתה לו הזדמנות לחגוג ערב לפני כי כבר הייתי טהורה הריכוז למחרת היה חלש ביותר ולמרות שהיו 3 הפריות יפות מתוך 5 ביציות לא נקלטתי אז....

בטיפול לפני האחרון הריכוז אחרי שבועיים התנזרות היה 80 מליון כאשר הזרע נחשב בד"כ חלש ועם מורפולוגיה 1% הצליח לייצר הריון (לצערי כימי)

בטיפול האחרון אחרי שבועיים התנזרות שוב הריכוז היה 40 מליון, והתעקשתי גם על הפריות רגילות ולא איקסי ויצאו 3בהפריה הרגילה עוברים בדרגה 1 יפים סימטריים ומוצלחים ואני מצפה לבטא בשבוע הבא, וכל זה קרה לזרע שנחשב חלש ויודע להפרות בעיקר באיקסי.... ודווקא באיקסי משלוש יצא רק עובר אחד יפה ובעל 10 תאים אבל במעבדה אמרו שמההפריות הרגילות התקבלו עוברים יותר איכותיים.....

במקרה של ריכוז זרע נמוך לא מומלץ לרענן את הזרע

במורפולוגיה נמוכה אולי יותר כדאי

בהצלחה לשתינו ובכלל לכולן פה ושהפורום הזה כבר יעבור לכותרת" פורום נשים שנקלטו ומאושרות"....

שבת שלום

giraffelle

New member
זה באמת עניין של כל מקרה לגופו

כל אחד מגיב אחרת.
בגדול, התנזרות ארוכה (שבועיים) מורידה מאיכות הזרע.
התנזרות קצרה (יום אחרי יום) מורידה מהכמות, אבל יכולה לפעמים להביא לשיפור באיכות.

זה עוד פרמטר למשוואה, ועוד כיוון שצריך לעשות בו ניסוי וטעיה...

misty10

New member
מחזיקה לך אצבעות...

חזק חזק... מקווה שזה יהיה הסוף של הדרך אל האושר הנכסף...

בלונד23

New member
שיהיה בהצלחה!

מקווה בשבילך שאכן תהיה תשובה חיובית.
באמת שמעתי על מקריםפ כאלה. קשה לדעת כי זה ממש מפחיד לנסות לכאן או לכאן מחשש להרוס טיפול, אבל בהחלט חומר למחשבה.

נתנאלה2

New member
כשמדובר באיקסי בעקבות בעית זרע

ולא במקרה שאין זרע
זה לא ממש משנה
לנו אומרים להתנזר יומיים שלושה
ומניסיוני כל חודש חודשיים יש שינוי
הן בכמות והן באיכות חודש מליון חודש אלפים
חודש בודדים חודש אחוז שניים.....
במספר מקרים שהזרע היה יום אחרי יום או מנה
אחר מנה הכמות היתה מועטה הן מבחינת זרעים והן
מבחינת cc

בלונד23

New member
לדעתי, זה כן משנה.

זה משנה מאוד מה איכות הזרע באותו יום, כי למרות שנדמה שאיקסי פותר הכול, הוא לא פותר. אם הזרע לקוי במיוחד ייתכן (לא בטוח אבל יש הגורסים כך) שההפריות יהיו לא טובות או באחוז נמוך. פעם כתבו פה שפרופ' מסוים אוהב בבעיות מורפולוגיה לתת זרע יום אחרי יום כי אז לטענתו המורפו' טובה יותר. לא יודעת, נראה לי שכל מקרה לגופו.

giraffelle

New member
דווקא בICSI יש יותר הגיון לנסות את זה

בדרך כלל, כי הכמות באמת לא כל כך משנה, אבל האיכות תמיד משפיעה.

נתנאלה2

New member
לא מסכימה כי בבודדים עסקינן

אז אם יש 1% מתוך מאה אלף (וזה מצב קיצון כאמור) יש 1000 זרעים וצריך רק אחד...............
אבל מי אנחנו?

giraffelle

New member
לא התכוונתי למצב של בודדים

הייתי צריכה לציין את זה.
הכוונה היא: במצב הנפוץ בדרך כלל ב-ICSI, שהכמות היא ממש לא בעיה, אז האיכות היא גורם הרבה יותר קריטי.
במצבי קיצון שבהם הכמות לא גדולה אפילו בשביל ICSI, הייתי נזהרת... (אם כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יעזור ומה יזיק).

זרע חלש

שלום לכולם
גם לי יש נסיון מוצלח של הוצעת זרע ביום בשאיבה בבקר ומנת זרע שניה נתתי להפריות והיתה הצלחה
ממליץ לבעלי נתוני זרע נמוכים

למעלה