נשואה לאזרח גרמני

maayania

New member
נשואה לאזרח גרמני

לי אין אזרחות גרמנית ואני מתכננת להירשם ללימודים בגרמניה (לשנה"ל 2012-2013). האם כדאי לי להוציא ויזת סטודנט, או "לנצל" את מעמדי כאישתו של מי שמחזיק באזרחות גרמנית? (מבחינת רישום וקבלה ללימודים, סיוע, מלגות וכיו"ב). אשמח למידע בעניין...

אשנתי

New member
מזל טוב

כדאי לך לברר קודם כמה עולה כל ויזה ומה התנאים שלה. על פניו ויזה של אשת אזרח נותנת יותר זכויות, אז היא עדיפה. לא רק מבחינת רישום וקבלה ללימודים (איך זה משנה?) יותר מבחינת זה שויזת סטודנט בדר"כ לא מאפשרת עבודה במשרה מלאה, זכאות לכספי ציבור וכו'

בקר12

New member
מצד שני את תלויה בבעלך

חס ושלום ועניינים לא מסתדרים ומתגרשים בהמשך ואת באמצע לימודים השהות שלך יכולה להיות תלויה בבעלך. את צריכה ייעוץ ספציפי לגבי התנאים של ויזת סטודנט בגרמניה מול ויזת בת זוג גרמני בגרמניה (בו חוק גרמני תקף ולא אירופי) ואז לקבל החלטה.

maayania

New member
תודה על התגובות, וגם

בקר12 - איפה אפשר להתיעץ בעניין - בשגרירות? לי נראה שלקבל שהות שאישתו של אזרח מקנה יותר מאשר ויזת סטודנט (או לפחות עושה את החיים ליותר קלים...), אתה יודע האם זה אכן כך? (בהנחה שאהבתנו עדיין פורחת
) ושוב - תודה על התגובה וההתייחסות!

בקר12

New member
נראה לי גם

שלאשתו של אזרח יש יותר זכויות מסטודנטית אבל לא מכיר החוק הגרמני בנושא. השגרירות והקונסוליה בגרמנית בהחלט מקום ראשון לחקור חכי גם לעצות של אחרים כולל NOBILIS

אשנתי

New member
מצד שלישי

אם משהו קורה לנישואים והזכאות לויזה מתבטלת תמיד אפשר להגיש בקשה לויזת סטודנט. עוד משהו: בתור אשתו של אזרח גרמניה, אחרי 3 שנות מגורים רצופות בגרמניה (ועמידה בכל התנאים וההגבלות) את זכאית לאזרחות גרמנית. זה משהו שיש לו לדעתי ערך מאוד גדול - אם אתם כבר עוברים לגרמניה, למה להגביל את אורך השהות? (ויזת סטודנט=את חייבת לעזוב בסוף הלימודים) תשארו כבר שלוש שנים ואח"כ - כל העולם פתוח לפנייך (גם כרגע, האמת אבל התהליך לקבלת אזרחות עבורך יהיה הכי קצת בגרמניה) מה גם שאם את באה בתור "בת זוג של" את זכאית ללימודי גרמנית בחינם או מסובסדים (הוא לא) אם את באה כסטודנטית השהיה לא נחשבת לך לכלום. <על החתום, אשתו של אזרח גרמני>

pichinan

New member
כמובן שרישום EU/EEA

רבים בעלי אשרות סטודנט המנסים במהלך תקופת שהותם להשיג אישור שהיה מסוג "יעיל" יותר. אם את בסטטוס המאפשר לך גישה לאישור שכזה מלכתחילה, אז כמובן שעדיף. עקרונית קיימים שלושה סוגי אישורי שהיה: אשרות ע"ב היתר (resolution), כגון אשרות עבודה. אשרות קונסולריות (לרוב מוגבלות בזמן וללא זכויות יתר, אך מצד שני גם פחות חובות). רישום כאזרחי EU/EEA ובני משפחותיהם. הראשון והשלישי מקנים זכות ל (אנגלית: settle, ספרדית: fijar residencia, עברית??), מה שאומר שתקופת שהותך נלקחת בחשבון למספר צרכים, כולל, כפי שכבר נאמר כאן, הליך אזרוח עתידי במידה וזה עומד על הפרק. וכמובן, המגבלות הקיימות על אישורי שהיה מהסוג השני לא חלות כאן.

אשנתי

New member
צריך להבהיר

שאשרת סטודנט היא מהסוג השני... נגלית: settle, ספרדית: fijar residencia, עברית?? אין, כי ישראל לא מאפשרת. סתם. זה נקרא תושב קבע.

pichinan

New member
כן, אבל

בניגוד לארה"ב, למשל, המונח תושב קבע מכוון לסוג של תושבות מסוימת, המושגת אחרי חמש שנים או במקביל לתושבות הקבע של בן זוג אירופאי. הכוונה שלי היתה למה שנקרא right to reside, בניגוד לright to stay, שהיא הזכות המוקנית לבעלי אשרת סטודנט.

אשנתי

New member
למה אבל?

איך מה שאמרת סותר את מה שאני אמרתי? תושבות קבע מכוונת בדיוק למצבים של אחרי חמש שנים, או בעקבות נישואין וכד'. בישראל יש שני מצבים (מלבד תייר) - תושבות זמנית שזו הזכות להשאר וללמוד במוסד מוכר (לדוגמא) או גם אזרח/ית זר/ה שנישא/ה לישראלי/ת בשנים הראשונות מקבלת תושבות זמנית בלבד שצריך לחדש כל שנה ורק אחרי אי אילו שנים (בהתאם לגחמותיו של פקיד ההגירה התורן) האנשים והנשים האלה יכולות להגיש בקשה לתושבות קבע. מכירה כאלה שלקח להן גם 10 ו-15 שנים. תושבות קבע זה כמו indefinite leave to remain של הבריטים, בערך. לא הבנתי מה רצית להגיד על ארה"ב.

pichinan

New member
תשובה

כשעניתי הצבעתי על כך שלבעלי אשרות מסוימות אין את הזכות ל right to reside, וחיפשתי את המונח בעברית. את תרגמת אותו לתושבות קבע, וזה לא התרגום שחיפשתי מכיוון שתושבות קבע היא סיטואציה מאוחרת יותר המבוססת על אותו right to reside שלסטודנטים אין. זה הכל. לא התכוונתי לשום דבר מעבר לכך. לגבי ארה"ב, זו היתה רק הערה מכיוון שהמונח permanent resident card (מוכר כגרין כארד), גם בקנדה, משמש לתעודת התושב מלכתחילה, בעוד ש temporary residence היא הסיטואציה של מי שאינו מהגר והגיע לשהות מוגבלת בזמן.

אשנתי

New member
הבנתי

לדעתי מדובר במונחים אמריקאים, למיטב הבנתי right to reside (או leave to remain) הוא תחילתו של תהליך שמוביל בסופו להתאזרחות וזה אין בישראל כי בישראל, מי שאינו יהודי יכול להתאזרח רק לפני משורת הדין, ולכן אמרתי שאין תרגום למונח הזה. תושב קבע זה כנראה הכי קרוב, למי שיש לו את הזכות לכאורה להמשיך למשהו יותר קבוע מתושב זמני. אבל אפשר לתרגם מילולית: זכות להתיישב.

בקר12

New member
לא תמיד וגם זה משתנה באנגליה

קודם כל הזכות לאזרוח באנגליה וגם במדינות אחרות היא לא זכות אבסלוטית אלא גם כפופה לשיקול דעת (DISCRETION) למרות שבפועל הכללים ברוב המקרים ברורים ולכן הדבר נראה אוטומטי. אגב, באנגליה הממשלה מנתקת כיום אצל הרבה מהגרים כלכליים את המעבר בין תושבות זמנית לתושבות קבע (וכמובן לאזרחות ) באמצעים שונים המונחים באנגליה הם settelment או Settled לתושב קבע ו resident לתושב שאינו קבוע כלומר "זמני"

pichinan

New member
אין קשר לאזרחות

הענין פשוט - right to reside (המונח המופיע בדירקטיבה האירופאית בתרגום האנגלי (!) - מונחים אחרים כמו leave to remain בבריטניה קשורים לחוקי ההגירה המקומיים) היא הזכות להתיישב, בניגוד לזכות השהיה (right to stay / permiso de permanencia) הניתנת בין היתר לסטודנטים. אין קשר לאזרחות שהיא בכלל לא זכות מוקנית, ובמדינות מסוימות (הקטנות יותר) זה לא עד כדי כך פשוט. כאן מדובר פשוט בזכות של אזרחים אירופאים (במקרה זה) ובני משפחותיהם להתיישב במדינת היעד עפ"י חוקי האיחוד האירופאי. אם אותה מדינה מאפשרת הליך התאזרחות בשלב מאוחר יותר, שזה רוב המקרים, זה כבר משהו אחר שתלוי בחוק של המדינה עצמה ולא קשור לאיחוד וגם לא לדירקטיבה. תודה על התרגום, לא השתמשתי בלהתיישב ע"מ לא לבלבל עם עם המונח settle, שבו כבר השתמשתי בטעות, בדיוק בשל העובדה שבבריטניה settled משמש עבור סיטואציה שעל בסיסה מתקבל מעמד של תושבות קבע. בכל מקרה, נראה לי שמיציתי.

למעלה