נשבר לי

• פותח הנושא suns
  • פורסם בתאריך

suns

New member
נשבר לי

נשבר לי בשבת ציר של גלגל אחורי (זה שסביבו מסתובב הגלגל האחורי ובתוכו עובר ציר השיחרור המהיר) בכל אופן, מישהו יודע האם זה דבר סטנדרטי ? כלומר - אפשר למצוא בקלות, או שלכל חברת אופניים יש את שלה ?

רובן Z

New member
סטנדרטי. יש בכל חנות אופניים

הציר של הגלגל נקרא נאבה. יש ברמות שונות ובטווחי מחירים רחבים. תוודא עם המכונופן, שמריכב לך נאבה ברמה שמתאימה לשאר המערכות המורכבות על האופניים. בהצלחה רובן

suns

New member
אני לא בטוח שזה הדבר אליו התכוונתי

מבדיקה במילון המונחים ראיתי שנאבה זה החלק ש"אליו מתחברים השפיצים (חישורים)" ואני מתכוון לציר ממש, אם הבנתי נכון מה זה נאבה - אז הוא בעצם יושב בפנים (ובתוכו - ציר השיחרור המהיר)

XCrider

New member
לפי דעתי זה לא כך (כנס)

כשהחליפו לי לאחרונה גלגל קדמי (וגם לי יש שחרור מהיר), היה צורך להחליף גם את הציר כי הקונוסים לא התאימו. קפוץ למכונאי השכונתי הנחמד שלך (או נחמד אחר בסביבה) ותתייעץ איתו. אם הגלגל נפוץ לא תהיה בעייה לדעתי להחליף את הציר. אם זה משהו נדיר ואין ציר תואם להחלפה, כנראה שיהיה יותר כדאי להחליף את כל הגלגל (כי גלגל חדש פשוט יהיה יותר זול מהחלפת נאבה + ציר + שפיצים + עבודה). אל תתיאש גם אם לא תמצא ציר כזה מיד. ברר של מי הנאבה (מה כתוב עליה) ותרים טלפונים. לידיעתך, גלגל קדמי חדש זול (ועדיין מאלומיניום) אפשר למצוא בסביבות 100 ש"ח... כמובן שציר אחורי זה יותר מסובך מקדמי, אז יתקנו נא אותי המבינים...

רובן Z

New member
בדרך כלל- אין לקנות רק חלקים לנאבה

כלומר, תתקשה למצוא רק את הציר. מצד שני, אולי למכונאי השכונתי שלך יש כזה משומש, או עם מעט מזל- כן יש לו חלקי חילוף פנימיים לנאבה. לא ציינת את רמת האופניים, או רמת הנאבה. לאחרונה החלפתי נאבה אחורית לאחרת ברמת LX, עלתה 180ש"ח. תוסיף לזה עלויות של בניית גלגל + שפיצים. מצד שני, אם יש לך אופניים של 700 ש"ח- לך על אופיה של גלגל משומש, וסגור עניין. רובן

למעלה