נשבר לי

נתיN

New member
נשבר לי

(בקיצור – הומו-דתי-בייני"ש, אחרי פסיכולוג) רק חיבוק, זה הכל.

רעותי 17

New member
היי...

|חיבוק גדול גדול|

dkey

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif ומה למדנו מהפסיכולוג?

לעולם אל תסגור דלתות לעולם שלך

יש בפורום החביב הזה כמה אנשים שכנראה לא מבינים את המשמעות השם פורום `הומואים דתיים`, והם מציפים את הפורום במסרים שעקרם הוא שכל המוסר והצדק נמצא ביציאה מהארון, והיפוכו בארון. אל תקשיב להם. הם לא יהיו איתך כשתיפול חזק. בעיצוב דעותיהם על הדת והחברה הדתית הם נזונים מהתקשורת וממפגש טראומטי עם קרובי משפחה חרדים. הם לא יודעים מה זה להיות אדם מאמין עם צינור אמונה לא-ל חי. מה זאת משפחה המונהגת עי ערכים של תורה. מה זאת קהילה דתית לאומית שכן, למרות כל הפגמים המוחצנים שלה היא עדיין הקבוצה החברתית הכי מדהימה שאפשר למצא

די להתנשאות!

יכול להיות שהקהילה הדתית-לאומית היא המתאימה לך ביותר. מן הסתם, רוב הישראלים חושבים ופועלים אחרת. אז יש ערך ומקום לכל מיני קהילות בישראל - ואין לאף אחת עדיפות על חברתה. אבל גם אתה יודע, כמו כולנו, שיש בה פגמים קשים. אחת הבעיות הקשות ביותר שלה, ההתנגשות בין יחסה להומואים עם ערכים של אהבת אדם, קדושת החיים, הדאגה לחלשים וכו' - היא פגם מוסרי מהותי. אנחנו עוסקים כאן בדיוק בפגם הזה.

אז ככה

לדעתי רוב הישראלים כלל לא חושבים לעומק בנושא של האמונה ולכן הם פועלים אחרת. ומה שאתה ודייקי(שלו אני כלל לא טורח לענות) לא מבינים זה שהפורום הזה הוא אולי הבית היחידי לחבר`ה ,כמו הבחור הזה, שהנחת היסוד שלהם היא שהתורה היא אמת והשאלה איך מתקדמים מזה הלאה. אתה, ובייחוד דייקי מר הנפש רק מפריעים לאותם חבר`ה לגבש זהותם. אין לי בעיה שגם חילונים ישתתפו בפורום, אבל מתוך ענווה והבנת מהותו של הפורום. מי שלא מעוניין תמיד יוכל לפנות לפורום דתיים -חילוניים או משהו.

dkey

New member
הנחת היסוד שלך מאוד מוטעית

הפורום אכן נקרא הומואים דתיים והוא מייצג מיומו הראשון רק דבר אחד, את הסוגיה שיש הומואים דתיים בחברה הדתית. כידוע לך יש קהילות שלמות בארץ שרבניהן טוענים (כמו גם באיראן. על הדימיון הלא מפתיע בפעם אחרת) שאין אצלם הומואים. וכפי שכבר הוסבר לך על ידי לא מעט אנשים, זהו פורום פתוח. כך הוא היה מיומו הראשון עת נפתח על ידי מנהלו הראשון. הומו דתי יכול לנסות להתמודד עם קהילתו ויכול לצאת לחיים חדשים. רבים מהכותבים כאן דתיים לשעבר וחילונים ויש לכל אחד מה לספר על התמודדויותיו ומה למד ולומד. רוצה פורום אך ורק לדתיים הומואים? בבקשה, פתח לך אחד כזה. ההיסטוריה הקצרה מלמדת שהוא לא ימריא (היו לפחות שלוש נסיונות כאלה עד כה בוואלה, נענע והייד פארק) ואם ימריא, בהצלחה לך. תוכל לנופף רק שניצחת בדבר אחד, לא לשמוע זולת את עצמך והאמת כפי שאתה חושב שהיא. אמנם חונכת עד היום תחת צנזורה קפדנית ונשללה ממך הזכות לשמוע דעות אחרות, אבל נראה שבאמת לא יזיק לך. אגב, ביננו, בדיוק בגלל אנשים שכמותי יצאה ההכרזה שהכל סגור והתורה נתנה בסיני... האיום וחוסר היכולת להתמודד. אולי מבחינתך אתה צודק, אם רק בכח הזרוע אפשר להמשיך לבסס את הדת היהודית. ולבסוף, לא היה לי כל מפגש טראומתי משפחתי חרדי (יש אצלנו יחסים מצויינים). הודעותיך לעיל בענייני מגעילות, נוגעות בגופו של אדם ולא בגופו של עניין. כולי תקווה שתחדל מזה.

ושוב- הקוזק הנגזל

א. מי שסיגל לעצמו סגנון של טוקבקיסט זה לא אני. ב. אני מזמן עברתי את שלב האמונה העוורת, וכרגע מה שאני מאמין זה על בסיס דברים שלמדתי בעמל. ג. אולי אתה צודק והפורום הזה הוא לא הכתובת בשבילימ זאת אגב הסיבה שלאחרונה שמיעטתי לכתוב בפורום.

לא ירדתי לסוף דעתך..

אם אנחנו לוקחים כהתחלת הדיון את האמונה שהתורה היא אמת האם סופו חייב להיות שהומואים חיבים להשאר בארון?

לא

וגם לא אמרתי את זה. אלא שיש כאלו שלא מבינים את העולם שלנו, ובזים למי שנשאר בארון. מזה ניסיתי להזהיר את הבחור.

בוז לארוניסטים (גם אם אינו במקומו)

קיים גם כלפי הומואים חילוניים בארון, אין לזה שום קשר לדת. נראה לי שמה שאתה מנסה להגיד הוא שלהומו דתי יותר קשה לצאת מהארון. אתה טוען שלהומו דתי יש "נסיבות מקילות" בגלל החברה המאד לא סובלנית שהוא חלק ממנה. בדיוק נגד חוסר הסובלנות הזה דיקיי יוצא.

למה בוז?

חז"ל לימדו אותנו: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". קרא בעניין זה הודעה קודמת שלי (הניסיון מוכיח, שעדיין אני "בור ועם הארץ" בנושא קישורים ומצפה לראשון, שיעניק לי שיעור קצר, כיצד עושים זאת) ונסה להבין את עולמו של ההומו הדתי. נדמה לי, שכבר הגיבו כאן להודעה אחרת של dkey, שבכוח לא נשיג דבר, אלא אנו עלולןים עוד לגרום לנזק נפשע בלתי הפיך אצל ההומו הד'תי, שיצחא מהארון. קצת סבלנות!

אני כנראה מתבטא גרוע מאוד

אם זה מה שהבנת ממני. להבא אשקיע יותר מחשבה בניסוח.

ezzv

New member
../images/Emo24.gifיהיה טוב

תמיד תחשוב על זה כהזדמנות עכשיו נמצא ב down תחשוב על דברים יגרמו לך להיות ב up ותעשה את אותם דברים לי זה עוזר ויהיה טוב רק תאמין בזה ב"ה

arvandor

New member
בטח שיהיה טוב!!!../images/Emo24.gif

פונקציה של סבל וזמן...וקבלה עצמית. למה? כי אנחנו כאן. בשבילך.

למעלה