נשבר לי ה-

נשבר לי ה-../images/Emo23.gif ../images/Emo10.gif

מה הייתם אומרים לילד על דבר כזה: לא זוכרת מה בעלי אמר לילד,אבל הוא כתגובה "אמא לא אוהבת אותי,רק את טלטול"
הייתי בהלם...כי הוא אף פעם לא מדבר ככה,אף פעם לא אומר אני אוהב אותך וכאלה,רק עונה כששואלים ומחבק ומנשק. למה הוא חושב ככה? הוא מאוד אוהב את טל,ומשחק איתו,ולא נראה שמקנא בו בכלל,אז נכון שטל הרבה יותר מתחבק איתו ומתפנק,כי הוא מת על זה ותומר כבר גדול,ולא בקטע
אבל עדיין.....

tiger mom

New member
לא נראה לי שצריך להשבר לך הלב

לכל הילדים יש תקופה שהם אומרים שהם לא אוהבים או שלא אוהבים אותם אצלך יש שניים אז אפשר להפיל את זה על השני אצלי זה פשוט היה "אף אחד לא אוהב אותי" ויכול להיות שהוא מפרש את החיבוקים והנשיקות כאהבה. אז פשוט תגידי לו כל הזמן שאוהבים אותו גם בלי לחבק ולנשק כל מה שצריך לעשות זה להזכיר שאת כן אוהבת. אני מקפידה להגיד לה שאני אוהבת אותה וגם אחרי שאני כועסת ואנחנו "משלימות" אני מזכירה לה שאני אוהבת אותה תמיד גם כשאני כועסת (וזה לא מונע מהמשפט שהזכרתי למעלה לצוץ מדי פעם)

mAmA MiSiSiPi

New member
אולי הוא כן בקטע אבל מרגיש שאת לא

אולי הוא כן רוצה חיבוקים ונשיקות ולא יודע איך לבקש/לקבל ומתנהג כאילו הוא לא בקטע. אני הרבה מנשקת/מלטפת/מחמיאה ככה "על הדרך" ולפעמים מביאה אתה במתקפת חיבוקים אם יש ממש התנגדות אני משחררת אבל לרוב הוא מצטרף לחגיגה גם אם בהתחלה לא התחשק לו. זה לא נעים לשמוע דבר כזה אבל הוא יכול להיות בטוח שאמא אוהבת אותו מאוד מאוד מאוד!

../images/Emo24.gifהוא יודע איך לבקש..

כשבא לו,הוא בא לבד ומחבק ומביא לי נשיקה,אבל כשאני מבקשת,אז,זה בדרך רגע אמא,אני עסוק

דיינו

New member
הי, יכולות להיות המון סיבות שילד יאמר דבר כזה

ואף אחת מהן לא צריכה לשבור לך את הלב. יכול להיות שבאותו רגע הוא כעס על משהו, וזה היה הדרך שלו להביע את זה; יכול להיות מניפולציה, במודע או שלא במודע; יכול להיות שהוא מקנא בחיבוקים ומתבייש לבקש וזאת הדרך שלו להשיג אותם. יכול להיות שהוא ל-א רוצה בחיבוקים וכ-ל ז-א-ת מקנא באח שלו שמקבל וזה הדרך שלו לצאת מהקונפליקט הזה. מה שאני מנסה להגיד, שילדים לא מייחסים למילים שלהם אותה חשיבות שאנחנו מייחסים, ואין מה לשבור את הראש יותר מידי על כל אמירה (למרות שזה כמובן מאוד כואב לשמוע
). כמו שאנחנו לא מתרגשים יותר מידי מהקללות שלהם.

דיינו

New member
אוף מפריעים לי באמצע! רק להוסיף, שזאת כן

יכולה להיות הזדמנות נהדרת להעביר לו ריענון חיבוקים ולהזכיר לו את כל הדברים האלה שלנו כל כך ברורים מאליהם - שאת אוהבת אותו תמיד, גם אם לא מרשים משהו, גם אם כועסים, גם אם את מחבקת את טל וכו'. לא משנה למה הוא התכוון, זה תמיד טוב ואף פעם לא מזיק...

בוליפלג

New member
נייטי...קודם כל, עדיף ילד שמביע במילים, מאשר

במעשים... מעבר לכך - שני ערוצי התייחסות:
זמן איכות בלעדי של תומר איתך + זמן איכות בלעדי של תומר עם אבא שלו.
הרבי באמירות שמפגינות את האהבה שלך אליו, כמו שאת עושה ועוד קצת יותר. לדעתי לא כדאי להתעלם ממשפט שכזה, שהן הוא כמו נקודת ציון לתשומת לב, לבדיקה, מה אני עושה ומה פחות, מה הוא מנסה לומר לי (גם מעבר לקונקרטי) ואיך כדאי לי להתנהג בעקבות האמירה.

תודה על התגובה,ועוד משהו..

לגבי זמן איכות,באמת אין לי איתו יותר מדי לבד,עם אבא שלו יש לו כל יום,למשך שעתיים לפחות.. ומי אמר שזה לא במעשים גם?
פשוט זה פחות מטריד אותי.. אני אומרת לו המון,שאני אוהבת,וזה כי אני נודניקית..ובימים האחרונים הוא מורשה לישון איתנו במיטה,בגלל הגמילה ממוצץ(זה קשור?) כאילו נאבד המוצץ האחרון,אז החלטנו לגמול וזהו,הילד תכף בן שלוש...

../images/Emo14.gif

יש להם קטעים כאלו לפעמים... אני בטוחה שאם תשאלי אותו היום אם הוא יודע שאת אוהבת אותו, הוא יגיד שכן.

../images/Emo13.gif זה נכון...שאלתי אותו

והוא אמר שאוהב אותי,ושאני אוהבת אותו...שויין.

../images/Emo24.gif שלא ישבר לך הלב, את שומעת?

זה שהוא אומר את זה ברגע נתון, לא אומר שהוא מרגיש ככה כל הזמן. יכול להיות שהוא בדיוק קינא (אפילו שהוא לא מראה), יכול להיות שהוא בדיוק כעס... ילד שאומר מה הוא מרגיש זה מצוין, ועל דבר כזה אני תמיד עונה "אבל אני אוהבת אותך תמיד" חייבת לרוץ להביא את השוודית מהגן, אני אנסה להתקשר אלייך אחרי זה

../images/Emo163.gif אוקי זה בגלל שמיהרתי.

קראתי לא נכון, חשבתי שהוא אמר שהוא לא אוהב אותך... טוב, אז ככה, כל ההתחלה עדיין תקיפה גם כאן. רק, אם הוא אומר דבר כזה, אני הייתי שואלת למה הוא מרגיש ככה? עם הרגשה סוביקטיבית של ילד אי אפשר להתווכח, אבל אולי אם תשאלי אותו (ושוב, אני בטוחה שהוא לא מרגיש ככה כל הזמן) תקבלי תשובה מה גורם לו להרגיש שאת אוהבת את אח שלו יותר... גם הסוף נכון, חייבת לרוץ, אתקשר אלייך

אמיתמי

New member
../images/Emo24.gif כי הוא מספיק גדול להפעיל מניפולציה

ברור שיש סוג של כאב שהוא מבטא, כאב שהוא חלק טבעי מלגדול ולהיות אח גדול ופחות במרכז. אבל הוא בכל זאת קצת מניפולטיבי, כי הוא יודע שזה יפעיל אותך ואת תגידי לו דברים טובים וכמה הוא גדול, ואהוב, וחמוד. זאת מניפולציה טובה, ואני הייתי משתפת איתה פעולה, אבל לא נבהלת מזה יותר מדי. הוא יודע שהוא אהוב, אבל הוא רוצה לשמוע את זה בקול והרבה ותשומת לב זה דבר שכמה שתתני זה אף פעם לא יספיק.

מונקית

New member
אני מקדימה תרופה למכה

כל רגע אני אומרת לו אני אוהבת אותך וכד' אבל, כששואלים אותו מי אוהב אותך? הוא יכול להגיד כל דבר (הרמזור, העץ, הוילון וכד' תלוי מה הוא רואה באותו הרגע. . . ) ורק לא אמא. מה לעשות, כאמהות
אנחנו סופגות הכל (ובעוד כך וכך שנים הם ממילא יתלוננו עלינו אצל הפסיכולוג
)

למעלה