נשברתי

Reznik

New member
נשברתי

אחרי 3 חודשים נטולי גלוטן (עם מעידה פה ושם) היום באופן סופי נשברתי. כן אני יודע חלש אופי וכאלה. אבל משום מה היום, ירדתי על דאבל מקרויאל במקדונלדס. ועכשיו בלילה על פיתה או שתים עם חומוס. לא יודע למה אבל היום ממש היה יום של פרעות. סתם רציתי לחלוק, לילה טוב לכולם רזניק

נו, ואיך המעיים מקבלות את זה?

מבחינתי רק התחושה הזוועתית אחרי כל פעם כזאת מספיקים לי כדי להתרחק.

Reznik

New member
עד עכשיו, לא נתקלתי בשום בעיה האמת

בהחלט מוזר כל העניין הזה. אין לי שום בעיה בינתיים.

נצר1

New member
למה מקדונלדס?

ברשת בורגר ראנץ' יש המבורגר נטול גלוטן

Reznik

New member
דווקא שם שאכלתי את הנטול גלוטן

סבלתי אחרי זה. ההפרדה היא לא מוחלטת ומשתמשים באותם לוחות שמשתמשים ללחם הרגיל,

Lihi05

New member
כולי קינאה. גם לי הייתה מעידה,

לפני שבועיים, אמנם מחוסר ידיעה. סבא שלי נתן לי בטעות פירכית אורז שכללה 5 דגנים. זה לא השפיע עלי (לפחות אני מקווה שלא) אבל לא הפסקתי לחשוב, שאם כבר מועדים אז עדיף שזה יהיה עם משהו שווה באמת ולא רק עם פרכית אורז מסכנה.

daniela21

New member
יש לך מזל שלא השפיע עליך..

אותי הזמינו לפני חודש לארוחה משפחתית ושאלו אותי מה להכין לי בנוסף לבשר. ביקשתי בטטות אפויות. בסוף הערב הבטן שלי התנפחה מאוד והיו לי כאבי בטן. שאלתי את המארחת מה היא שמה באוכל והיא טענה ש:"כלום", לכן חשבתי שאולי זה לא מהבטטות וכנראה סתם בעיות של מעי רגיז.. אחיות שלי מאוד אהבו את הבטטות ואמא שלי לקחה ממנה את המתכון והכינה את אותן הבטטות אצלנו. אכלתי הרבה. היו לי כאבי בטן איומים, בקושי יכולתי לזוז ונרדמתי רק לפנות בוקר. כששאלתי את אמא שלי מה היא שמה בבטטות היא אמרה לי שבין היתר רוטב טריאקי. בדקתי את הרוטב - מכיל גלוטן.. מה שמוזר הוא, שמאז שהתחלתי את הדיאטה כשכבר יוצא לי בטעות לאכול משהו עם גלוטן התגובה הרבה יותר חמורה משהיתה פעם.

גם אצלי זה ככה

מאז שהתחלתי עם הדיאטה, כל פעם שאני מפספסת התגובות של הגוף כל כך חריפות שזה בלתי נסבל. פעם למשל היו לי שלשולים אבל לא נוראיים, טיפה גזים, כאבי בטן לא היו בכלל. עכשיו כל פעם זה בחילות מזעזעות, זה כאבי בטן שאני סובלת מהם ממש - מרגישה כמו דקירות קטנות כאלה מבפנים, וגם השלשולים וכל השאר הרבה יותר חריפים... מעניין למה זה ככה, אבל עכשיו נהייתי הרבה יותר רגישה.

סביוני

New member
כמעט מעדתי בחנוכה.

לא, שתבינו: הסריטה שלי בחיים זה סופגניות! בכל חנוכה לפני האבחון - הייתי טורף בערך 10 סופגניות מידי יום. אין. סופגניות זה הטריפ שלי... וכך, כמה שאני עומד יצוק מול פיתויי הגלוטן במהלך השנה, כל פעם כשמגיע חנוכה - אני מתחיל לרייר, ולחמוד, ולפנטז, ואולי רק ביס, ואולי רק סופגניה אחת כמו מלך וכאלה... החנוכה הזה שעבר - כמעט ששברתי את כל הכלים ושלחתי ידי אל סופגניה ענקית, מהבילה ותפוחה כהוגן. ולא. היה לי קשה הפעם, אבל אני שמח שלא נשברתי. כל פירור (אפילו מטבילת סכין שמרח קודם פרוסת לחם עם גלוטן) שעולה אל פי - גורם לי לאחר חצי שעה להשפריץ בכל מיני צבעי יסוד לכל רוחות השמיים בחדר הכסא.

סביוני

New member
וכדי שנראה כמה חשוב...

להקפיד על דיאטה של גלוטן כדי שניראה לא רזים מידי ולא עייפים מדי מצאתי לנכון להראות תמונה שלי, אחרי שנתיים של אימון בחדר כושר תוך דיאטת אל-גלוטן... (לאחר הוספת שלוש עשרה קילו שהתאמצתי להשיג) (לא לדאוג, זה הכל רק עניין של פוזה למצלמה ותאורה...)

איזה תיאור ../images/Emo6.gif

אני מודה שגם לי הסופגניות היו אחד הדברים הקשים ביותר, אם לא הכי קשה. בחנוכה הבא אנחנו פשוט צריכים להיסגר בחדר ולא לצאת עד שזה נגמר... (ותאמינו או לא, הקושי השני שלי היה עוגת מצות בפסח)

לא מצות מצות, עוגת מצות

כזאת שמכינים אצלי בבית מאז שאני קטנה ותמיד הייתי כל פסח מיישרת את השורות בכזה קצב שכל יום היינו מכינים חדשה... והשנה רק הסתכלתי

נצר1

New member
תרשום לעצמך: "לשובע"

מכינים אחלה אוכל נטול גלוטן, (אין על העוגות שמרים שלהם!!!!!) ובחנוכה יופי של סופגניות

Lihi05

New member
אוי..לא נעים. האמת היא שהייתי

לפני כמה זמן וטעמתי משהו שנראה תמים אבל מייד נראה לי חשוד אז הפסקתי. אני חושבת שהיה שם גם רוטב טריאקי. שלא תחשבי שאני אוהבת "להתנסות" מידי פעם. אני מקפידה בפדנטיות היסטרית. במקרה הזה היו לי כאבי בטן, לא מזהו זוועתי אבל הרגשה כזו שהבטן לא רגועה. מה שלא היה לי אף פעם לפני שגילו את הצליאק.

אכלתי שם היום

הלחמניות נטולות הגלוטן מגעילות! עדיף כבר לוותר לגמרי ולאכול בלי הלחמניה.

daniela21

New member
../images/Emo45.gif ממש מגעילות

טעמתי אותן, הן כבדות יותר מההמבוגר והירקות, ממש כמו גוש. כל זה בגלל שהן עמדו בהקפאה כמה חודשים טובים ואיכותן יורדת (מה גם שאני אישית לא אוהבת את כל הלחמים, העוגיות ולהחמניות של "לשובע"). אני פשוט קונה במקדונלדס המבוגר בלי לחמניה ומגישים לי אותו בצלחת עם ירקות.

נצר1

New member
בלשובע לא קונה לחמים...

קונה שם רק אוכל לחגים, דהיינו: סופגניות בחנוכה, אוזני המן בפורים. (ולפעמים בלי חג עוגות שמרים, כי היה לי מאד נוח לקחת את זה כארוחת צהריים לעבודה) ובלי קשר, בבני ברק אני קונה מצות לפסח.

למעלה