נשא בהריון

tttt14

New member
נשא בהריון

שלום רב ! ביתי עשתה בדיקות הריון והתברר שהיר נשאית של המחלה. אני בפניקה. מה זה אומר ? ממה היא צריכה להזהר ? מה עם העובר? ומה הלאה בכלל.? ברצוני לציין שעכשיו בעלה נשלח גם לבדיקה הזו ואם יגלו שגם הוא נשא אז מה קורה? מה לגבי העובר ? אשמח לקבל תשובות להכל אני מאד מודאגת - נכד ראשון . תודה תודה

asor24

New member
נשאים

תעייני בדף המצורף http://www.my-cf.com/what%20is%20cf.htm צביקה

sporTV

New member
איך מתחיל ספר בישול מרוקאי ?

קודם כל תרגעי..... אמן שלא תהיה בייה בריאותית, במידה והוא יצא נשא בבדיקה יש כלים רפואיים "ליצור" ילד בריא. אבל כמובן יש להתייעץ עם רופאים ולא איתי. לצערנו יש גם מקרים בהם הבדיקות מראות שהאדם לא נשא ואולם הוא נושא מוטצית סי.אף נדירה. לכן יש לבדוק ביתר זהירות. בהצלחה

A n t o n

New member
מה פניקה מה?

סיאף זה לא איידס זה א. ב. זה שהיא נושאת ממש לא אטומר שגם הבעל שלה נושא, ואפילו אם הוא נושא זה בכלל לא אומר שהילד יצא חולה, זה פשוט מאוד מגדיל את הסיכוי. בהצלחה.

cafesito

New member
לא פניקה, דאגה. לגיטימי כשלא יודעים

אני יכול לנחש כמה מבהיל לשמוע את המילה נשא ולידה שם של מחלה. היום שאנשים מגלים פתאום שהם נשאים של משהו שהם לא הכירו ומקשרים מיד לחדשות ולמדורי רפואה פופוליסטים הם נבהלם. אחרי ברור (גם כאן בפורום) הם יכולים להחליט אם להרגע או לא. דרך אגב, בדוק מסרים שלחתי לך קישור לבדיחה שלא יכולתי לפרסם בכללי.

A n t o n

New member
כל הבעיות נוצרות בכלל

חוסר ידע! בתקופה האחרונה אני פשוט עצבני על אנשים שלא יודעים דברים די בסיסים שכל אחד חייב לדעת, והכי מגעיל לשמוע את התירוצים כמו: לא מעניין אותי, יופי שאתה חכם וכו'. במקרה הזה אני מתכוון להבדל בין חולה לנשא.... כל אחד מאיתנו נשא איזה גן חרא אם זה גן של סיאף, דאון, אפילו אומרים שסרטן זה תורשתי כי ילדים של חולי סרטן חולים בד''כ, אפילו גן לצבע עיניים כחולות הבן אדם נשא למרות שיש לו עיניים חומות.... כל זה לומדים בכיתה ט'! כך שאל תגידו לי שהידע בגלל סיאף. עוד נושאים שמעצבנים אותי במיוחד זה דברים שקשורים להיסטוריה, ילדים של היום (חלקם) תתפלאו אבל הם לא יודעים מה זה שואה, מה זה גטו, מי זה היטלר, כולם בטוחים שארצות הברית ניצחו את גרמניה ושבן גוריון זה נמל תעופה..... ממש אבל ממש עצוב! אה ואסתרינה בואי ללמוד איתי, אני אעזור לך להשלים את התואר חחח.

cafesito

New member
גם העברית של הילדים היום לא משהו

הכל בכאילו ולא בדיוק. "כזה" זה התיאור הכי קרוב למציאות שהם מוצאים וההגיה כל כך עלובה שזה ממש מפחיד.

A n t o n

New member
לזה אני לא ממש שם לב כי

בעצמי סובל ממבטא וקצת קשה לי לשפוט ילדים.... אבל אני רואה שהמון אנשים רושמים עם שגיאות כתיב (אני לא מדבר על השגיאות שעושים במקלדת בגלל שממהרים...). נגיד 90% אחוז רושמים "אני יכתוב" ולא "אני אכתוב". אני כבר לא מדבר על השם שלי שרושמים עם "ת". מחקה ומחכה כולם מתבלבלים בזה ועוד המון.

A n t o n

New member
בכיתה ט

בלשון המורה שלנו הסבירה איזה 3 שעות מה הבדל בין שם פועל לשם פעולה.... אנשים פשוט לא הבינו! אפילו החכמים של הכיתה לא קלטו, אני פשוט השתגעתי איך הם לא מבינים. הרי אנחנו למדנו את זה בכיתה א'... הייתי משנה את כל מערכת החינוך בארץ. בת דודה שלי הייתה בכיתה א' ראיתי מה הם עשו, ציירו וגזרו כל מיני צורות מנייר צבעוני. מה זה???? בגן ילדים אמורים לעשות את זה! ביזיון פשוט! ואז בכיתה י' פתאום נזכרים שצריך ללמוד לבגרויות ומתחילים לקרוע לך את המוח ואז מתפלאים למה כל כך הרבה אנשים מסיימים ללא תעודת בגרות.

vikvik

New member
לא בדיוק

בשיעור ביולוגיה לומדים שיש מחלות שקודם נשאים ואחר כך המחלה עלולה להתפרץ. לכן "נשא" כשמו זה יכול להיות משהו מאוד מלחיץ. בהמשך מאוד חשוב לדעת האם הנשאות יושבת על גן רציסיבי או דומיננטי. כי יש מחלות שלא משנה מה , אם שני ההורים נשאים יוולד להם ילד חולה. בסיאף זה לא ככה , זה אחוזים מסויימים. מה שאמא הזאת עשתה זה ברגע שקיבלה את הבשורה , הלכה באמת לחפש מידע על המחלה והגיעה למקום הנכון. וכאן אנחנו חייבים להתייחס בסבלנות להורים שנופלת להם המכה וביחד עם חוסר הידע נוצרת פאניקה. זה כל כך טבעי. דבר נוסף הוא שלפעמים ברגעי לחץ , כמו של אמא בהריון , פשוט שוכחים את כל ההגיון ואת כל הבית ספר.

A n t o n

New member
2 דברים

1. הפניקה שלה בגלל שהרופא איך אני אגיד בעדינות, חסר טקט או חסר סבלנות להסביר! כשמודעים דבר כזה צריכים להסביר מה זה אומר! ובמקום זה היא מחפשת את המידע באינטרנט. 2. למדתי בכיתה ט' מדעים ולמדנו שם על גנטיקה,ף על תורשה, אם זה עינים כחולות, שער בלונדיני או מחלה תורשתי כמו סיאף או תשמונת דאון. תנואי 1: * ששני ההורים יהיו בעלי הגן * ואז עשינו כל מיני טבלאות, אני כבר לא זוכר במאה אחוז איך, אבל חישבנו מה הסיכוי לילד חולה, בד''כ יצא משהו כמו 25%.

vikvik

New member
לא כל הרופאים כאלה

ואינטרנט זה המקום למידע במאה ה21. כל מה שאני אומרת שנכון שיש את איך שהמציאות אמורה להיראות אבל יש גם איך שהיא נראית ואפשר להיות יותר סובלניים למתח של אנשים. לא יזיק לכולנו.

sporTV

New member
אנטון....תזכור -

אל תשווה את כולם אלייך.... לא כולנו אותו הדבר!

sporTV

New member
תוספת

ועל אחת כמה וכמה כשאתה הורה הלחץ שלך מתעצם ברמות מטורפות.

A n t o n

New member
תקרא טוב

אני לא פעם אחת אמרתי שזה לא בגלל שאני משווה מישהו אלי, ושאני חכם או משהו. פשוט זה דבר בסיסי שכל מי שסיים 10 כיתות אמור לדעת. ואין לי בעיה שתחפש מידע באינטרנט, אני אפילו בעד. אבל דברים כל כך רצינים במיוחד אם זה מלחיץ אותה, היא אמורה לשאול את הרופאים! יש רופאים שמתעסקים בגנטיקה ובכלל כל רופא משפחה אמור לדעת דבר כל כך בסיסי.

A n t o n

New member
אבל בימינו הכל אפשרי

נגיד איזה רופא אמבולנס שאל אותי לא מזמן, האם סיאף זה מחלה רק של זכרים.... אז על מה אפשר לדבר אחרי זה

למעלה