נשאית אידס ואימוץ

shira^

New member
לכל אחת מגיע שתהיה אמא

קראתי את הכתבה המעוררת חמלה . אבל, מסקנתי שלכל אחד מגיע בעולמינו להיות הורה... אבל, אני תמהה איך אישרו לה אימוץ בחו"ל הם מקפידים על ביצוע בדיקות של הזוג.

מיכל@ל

New member
שירה

בעולם אידיאלי ברור שכל אחת שרוצה צריכה להיות אמא,אך היות והעולם שלנו לא כזה,מה לגבי השיקול שהילד עלול להשאר יתום בזמן זה או אחר [הסיכויים של חולי איידס להאריך ימים הוא לא גבוה] ? האם מותר לאישה לממש את רצונה אך ורק בגלל שהיא רוצה בכך מבלי להתיחס להשלכות ?

shira^

New member
האמת שזה קטע די אגואיסטי...

אם נחשוב לעומק זה באמת לא פייר כלפי הילד, הוא נכנס למעגל החיים עם פתיחה לא הכי סימפטית. אבל, מצד שני, אם אותה נשאית נניח תחיה עוד 50 שנה היא תרגיש פיספוס שלא אימצה ולא היתה לאם... ת´אמת קשה לי עם סוגיה זו... קשה לשפוט.

חגית א

New member
מיכלי

סיפור מרגש ועצוב כאחד ואני גם חושבת שמותר אם היא רוצה להיות אמא למה לא? קראתי את מה שכתבת לשירה אבל היא גם יכולה להאריך ימים היא רק נשאית בינתיים המחלה לא התפרצה

מיכל@ל

New member
חגית

אני חושבת שהנושא הזה מאוד מסובך ואין לי תשובה חד משמעית [מה כתבתי לשירה נועד בעיקר להציג את הצד השני של המטבע] מתי נכון ומתי לא נכון לאמץ [או להפוך להורים]. אני חושבת שכששמים על כפות המאזנים את השאלה מה "חשוב" יותר,הרצון של האם או טובת הילד,התשובה תהיה לגמרי לא פשוטה... הנטיה שלי היא טובת הילד,אני לא חושבת שילד שגדל עם אם חולה שנוטלת תרופות רבות המשפיעות על אורח חייה,זה הדבר הכי טוב עבורו.

חגית א

New member
מיכל

נכון יש שני צדדים למטבע אבל לא מספיק שהיא גם נשאית איידס היא צריכה לסבול עוד, הבנתי מהסיפור שהיא במצב יציב - אם היא לא הייתה אז זה היה משנה את דעתי נכון זו סוגיה מאוד קשה אולי מה שאכתוב פה מגעיל קצת ולא ממש קשור לי נראה שכן, נכון היא נוטלת תרופות וזה משפיע אז אולי לכל הורה שעתיד להיות חולה במחלה קשה אסור לו לגדל ילד? אבל יש באמת דבר כזה משפחה נורמאלית לילד? כי הרי לכל דבר בחיים שעושים יש השפעה על הילדים אני קראתי את מה שכתבתי וזה קצת נשמע לי רע וזה לא נאמר בנימה של.... אלא לנסות להסביר את עצמי שאולי אתן תראו את הצד השני

שולינקה

New member
אין התייחסות לנושא במקורות

האמריקאיים.בבדיקת לינקים באתרי האימוץ המרכזיים לא נמצאה כל התייחסות לנושא.עורכי הדין של כל הגורמים העוסקים באימוץ מתייחסים רק ל"fit parent",ללא הגדרה ספציפית לנושא ומתייחסים בשוויון נפש למאמצים guys ולמאמצות לסביות.כשמדובר באימוץ פתוח ,מוזכרת האופצייה של ההורים הביולוגיים להחליט ממי ימנעו מלאמץ את ילדיהם ובהחלט סביר שבמקרה זה,כבמקרה של מחלות אחרות לא יהיו מוכנים שהאם המאמצת תהיה נשאית.

מיכל@ל

New member
שולינקה

על בחירת דרך חיים [הומסקסואלים למשל] אפשר להתווכח ,אבל אם הילד מקבל את מה שהוא זקוק לו וחי במסגרת משפחה [כל סוג של משפחה],זה דבר אחר לגמרי מאשר ילד שמקבל הורה חולה שלא מסוגל [או שלא יהיה מסוגל] להבטיח בטחון וחיים רגילים לילד.

שולינקה

New member
ונמשיך....

-1-הומוסקסואליות כדרך חיים מהווה ,פעמים,זרז לקבלת המחלה. -2-אכן ,מחלה כאיידס העלולה להתפרץ בכל רגע,אינה דבר מלבב,אך אין לשכוח,שאנו עלולים לחלות לאחר האימוץ במחלות עקב עישון,סרטן השד(1 מ 9) ועוד . -3-אין לשכוח שבמקרה המתואר קיים גם אב מאמץ. -4-אם נמשיך בהגדרה של "ביטחון וחיים רגילים"לילד,אזי מאמצים חד -הוריים עלולים למצוא עצמם מחוץ למעגל האימוץ. יחד עם כל זאת,אין ספק,שתנאי פתיחה של מצב בריאות לקוי מצד האם המאמצת (ומה אם האב הוא החולה ולא האם?)אינם לטובת הילד המאומץ,ואני מניחה שבמקרה המתואר היו סממנים לא כל כך חוקיים. ידועים לי מקרים מתקופת טרום העמותות של הורים חולים במחלות לב שקיבלו ילדים לאימוץ ואני מניחה שגם היום יש מקרים כאלו(המצאת אישורים כוזבים).

למעלה