נר אחרון מה מכינים?

נר אחרון מה מכינים?

חנוכה חג ארוך ומקסים
אנחנו נוהגים להיפרד ממנו כמו מהסוכה, בחגיגה
מה אכין? או זה עוד לא סגור אבל בוודאי יהיה סוג של לביבות
מרק, ונראה מה עוד יעלה על הדעת- יש לי שפע כתומים נראה אם זה יהיה מרק או לביבות, עם מרק יהיה עתיר שום ובצל ירוק בסוף ולביבות טופו וקישואים עם עשבים ירוקים קצוצים דקדק

ואצלכם?

RSPA

New member
מוציאים את תפריט הדיאטה מהמגירה ותולים על המקרר

נזכרתי שנשארה סופגניה אחת

במקפיא!
אחגוג אתה את סוף החג.
זהו, אפשר להתחיל לחשוב על החג הבא

p e b b l e

New member
ואם בענייני סופגניות עסקינן

אני ממש מודה לך על הרעיון של ההקפאה וההפשרה. הכנתי סופגניות ביום רביעי והקפאתי. אתמול היתה אצלנו הדלקת נרות, הפשרתי, חיממתי, והן חוסלו וקטפו מחמאות. תודה!

Dr T noki

New member
אנחנו תמיד מקפיאים ויוצא אחלה

פתאום בט״ו בשבט בא לך סופגנייה ומפשירים אותה בכיף

היה מעולה! וגיליתי שלהפשיר במיקרוגל

יותר מוצלח מאשר בתנור!
אמרתי לעצמי - בשביל סופגניה אחת פצפונת לא אדליק תנור, אז התפשרתי על 30 שניות במיקרו. יצא הרבה יותר מוצלח... בדיוק מהסיבה שבגללה לא מחממים מאפים במיקרוגל - הסופגניה יצאה רכה ונעימה.

זהו, מקווה לזכור את זה לשנה הבאה.
החג הבא ט"ו בשבט (ואני אחגוג חמש שנות טבעונות), אבל אצלנו גם עושים מחווה לאוכל של חג המולד, אז נראה מה יהיה אוטוטו.

מרק כתום קטיפתי

אחרי שנטחן עד דק הוספתי חלב קוקוס שום ושמנת אלפרו, עירבבתי עם מי בישול במסורה,הוספתי קוביות קטנטנות של טופו רך, פיזרתי בצל ירוק למכביר וגררתי מעל ג'ינג'ר טרי ואגוז מוסקט. הריח מענג.

לביבות זוקיני בצל וטופו כולם מגוררים על פומפיה ומודבקים בעמילן ת"א ומעט קמח חומוס, עכשיו בתנור להגברת הפציחות עם רוטב מיצלימון וסילאן.

סלט עגבניות בשלושה צבעים עם בצל סגול ופטרוזיליה, הרבה מיצלימון.

חומוס תוצרת בית.
טחינה עתירת שום ולימון.
סלט משעועית טריה בשני צבעים וכרובית מרוככת אך מעט להשארת הפציחות. מעט שמן שומשום , מלח פלפל ובצל מוזהב.

לקינוח סלט פרות צבעוני מאד עם נגיעת מי זוהר.
מה עוד...אורחים וחנוכיות לרוב

שיהיה ערב צח וחג שמח לכולם

למעלה