נרקסיסטיות

birdyblue

New member
נרקסיסטיות

גיליתי מה ה"בעיה " שלי
אני נמשך רק לנרקסיסטיות.
עשיתי חושבים לא מזמן מה, היה משותף לכול אותן בחורות עימן הייתי בקשר. והגעתי למסקנה כולן הראו סימנים של נרקסיזם באופן כזה או אחר.
הבעיה היא שאני "נופל" בפח כול פעם מחדש אני מוקסם ממנה, מההתנהגות שלה, מהקסם שלה, ואחרי כמה זמן אני מגלה עד כמה היא מרוכזת בעצמה ללא יכולת אמיתית לתת, אך אני פשוט לא מפנים זאת וגם אם כבר הפנמתי אני כל כך עמוק בקשר ופשוט קשה לי לעזוב.
כול פעם נשבר הלב מחדש כול פעם מנסה לאחות שברים
פשוט ריטואל שחוזר על עצמו

סיגלית 2014

New member
מנהל
רואה שאף אחד לא ענה לך... אז אענה

משהו לא מסתדר לי בתיאור שלך:
תראה, אתה כותב שאתה "נופל" בפח כאשר אתה מוקסם ממנה ומההתנהגות שלה.

אז נשאלת השאלה האם אתה רואה בתחילת הקשר, בהתנהגותה, סימנים של נרקיסיזם.
כי אם היית רואה את הסימנים הללו, והם מפריעים לך, לא היית מוקסם ממנה ומהתנהגותה.
אולי אני משווה לעצמי. לי אישית, קשה להימשך ולהיות מוקסמת מאדם אנוכי, יהיר ושחצן, אפילו אם הייתי מגלה זאת בהמשך.

אילו ראיתם את הסימנים מהתחלה, אז לא מתאים וחותכים.
ואילו לא ראית את הסימנים בהתחלה, אז כשהופיעו, עדיין הן המשיכו "להקסים אותך"? עד כמה שאני מבינה ההתלהבות יורדת אחרי שרואים סימנים כאלו, לא?

The Heretic

New member
זה באמת נרקיסיסזם?

או פשוט הערכה עצמית נורא גבוהה?
אני חושבת שיש הבדל עצום.
אבל הנחה שאתה באמת מתכוון לנרקיסיטיות שחושבות רק על עצמן, אולי אתה נמשך לזה בגלל חוסר דימוי/בטחון שלך או פשוט באמת משיכה שלך לזה.. (כמו הבחורים של סול דומיניק)
אבל אם זה מפריע לך, כנראה שאתה מחפש מישהי שיש לה אמנם בטחון עצמי גבוהה אבל (ואלי בעקבות זאת) שתוכל להכיל ולהיות צד שגם נותן בקשר ולא רק מקבל.
יש הבדל דק בין השניים...

סאטוריס

New member
אתה יודע מה אומרים הפסיכולוגים..

הכל זה מגיע מהאמא שלך. כניראה אמא שלך כזאתי ויש לך דפוס שגורם לך להימשך לבחורות כאלה. מציעה לך לנסות טיפול פסיכולוגי או אימון לזוגיות - קואצ'ינג.

השלב הראשון בפתרון בעיה, זה להודות בה.

אם אתה יודע שזה מעגל שמביא לך כאב לב, הגיע הזמן לבחון טוב מההתחלה את הבחורה שאיתה אתה מתעתד להכנס לקשר.

אדם נרקיסיסט, הוא אדם שמרוכז רק בעצמו, מעריץ את עצמו, ולרוב זה בא על חשבון מי שאיתו.

זוגיות בנויה מהדדיות, אם אתה שואף לזוגיות ולא סתם למשהו זמני עם מישהי שמושכת אותך רק פיזית, נסה כבר בהתחלה לבחון את הבחורה מבחינת אופי, האם היא תעניק לך

רגש או הקשבה, או יחס או שלא..?

ברגע שתענה לעצמך על שאלות... תדע לפעול באותו רגע ולמנוע פגיעה חוזרת.

שלום

קשה למצוא את האדם המתאים והנכון. צור קשרים לא בגלל היקסמות, אלא בגלל אהבה. השקע בקשריך ברצינות. צור קשרים במסגרות שמעניינות אותך, ואז תמצא את האנשים הנכונים והקשרים יהיו טובים עם אהבה.

למעלה