נרקיסים שמוטים..

hagiqq

New member
נרקיסים שמוטים..

שתלתי נרקיסים בעציצים. הנרקיסים גדלו וגבהו ופרחו אולם עקב משקלם הם נשמטים ונראים לא יפה. האם לגזום אותם ? מה לעשות ?

hagiqq

New member
שאלה נוספת בקשר לקומפוסט

האם זה זמן טוב לשים קומספוסט בגינה ? או לחכות לתחילת האביב ? איפוא קונים קומפוסט במחיר טוב ? אני צריך 15 שקים ? יש בלה ?

shlumbergera

New member
הזמן הטוב לפזר קומפוסט הוא בשיא

החורף, בתקופת הגשמים העזים. העוצמה של המים הניתכים, גם מקבעת את החומר במקום שפיזרת וגם סופחת את המזון עם החילחול לעומק האדמה. מפזרים קומפוסט גם בשאר חודשי השנה, לפי הצורך, ואז מצניעים אותו ע"י תיחוח חד או דו פעמי ומשקים את האזור בצינור, בזרם חזק לדקות ספורות. ואפשר לחזור על הפעולה הזו פעמיים שלוש. אפשר לדשן ע"י מערכת השקייה, או ע"י השקייה ידנית מבוקרת = עבודה קשה יותר. יש קומפוסט בצורת כופתיות. נדמה לי שהוא יקר יותר. אותו רצוי להצניע בנקודת הטפטפת. יש כאלה שחולקים על היעילות שלו יחסית לקומפוסט רגיל. בשקים יש בד"כ 30 ליטר. הכמות לשימושך נקבעת לפי הצורך, דהיינו גיל הצמחים, מיקומם, מצבם הבריאותי, כמה זמן עבר מאז הדישון האחרון. כמה לדשן כל צמח - צריך לקרוא את ההוראות שעל השקים ואז לבצע לפי הנתונים בשטח. קומפוסט איננו חומר יקר. מחיר שק יכול לנוע בין 8 ל 12 ש"ח. תלוי איפה מתבצעת הקניה ומאיזו תוצרת. לא שמעתי על קומפוסט ב'בלה'. כן שמעתי (והתחלתי לבצע) על יצירת קומפוסט ביתי. מה שעדיין לא פוטר אותי מקנייה כשמדובר בכמות גדולה.

shlumbergera

New member
תודה מיכל,לא עשיתי בורות.אני שמה את

החומרים ישירות על האדמה ובונה ערימות קטנות, אחת ליד השניה. ככה קל-לי יותר לערבב. בחודש האחרון כיסיתי אותן ב"בד" דמוי גומי, כזה של וילונות האפלה, ונוצרה שם לחות גבוהה וטובה. עכשיו אני חושבת להשאיר את הערימות מגולות ונראה איך יהיה. המטבח שלי לא מייצר הרבה אשפה. אני אוספת את רוב החומר מהסביבה. החקלאים זורקים ***המון*** פירות ונוצרות ערימות ענקיות של חומר זמין לקומפוסט. כנ"ל יש כאן גם המון גזם, כך שאם פתאום ייגמר אצלי הגזם, תמיד יש כאן בשפע. כבר לפני הרבה שנים רציתי לייצר קומפוסט, אבל לא היתה לי הדרכה ולא הרגשתי שאני יודעת מה אני עושה. עד שהגעתי לכאן.

דנידני

New member
מממ.....

קצת בעייה, כי שהקמנו את הגינה אחי יצר קשר עם גנן אחד שהזמין עבורנו את הקומפוסט ואכן הגיעה משאית והניחה את הבלה, במקרה שלנו זה היה לצורכי דשא.

baruchnp

New member
בוודאי שיש בבלה.

עשה חיפוש בדפי זהב תקבל הרבה מקורות לקומפוסט... אני הזמנתי אצל בקל, מצעים אורגניים. בלה של 1.5 קוב - בסביבות 300 שקל...

טסונמי1

New member
פעם הבאה הניח את האדנית

בשמש נרקיסים עולים לגובה כשאין להם מספיק שמש לנרקיסים אין פריחה נוספת לאחר הגיזום

hagiqq

New member
../images/Emo93.gif

שיפצו אצלי בבית ואכן נאלצתי להגן עליהם ולשים אותם במקום פחות מואר. לומדים מנסיון.. תודה

למעלה