נרקיסים שלא פורחים

tzooka

New member
נרקיסים שלא פורחים

שלום לכולם שתלתי בתחילת החורף נרקיסים (ריחניים) שפרחו אצלי בשנה שעברה, אחרי שהיו מחוץ לאדמה כל הקיץ. הם צמחו לגובה מהר בדיוק כמו הנרקיסים שקניתי השנה, אבל בעוד שהחדשים כבר מסיימים פריחה, הישנים לא מראים שום סימן בכיוון של לפרוח. מישהו מכיר תופעה כזאת?

טסונמי1

New member
בשום פנים ואופן לא לגעת בעלים של

הנרקיסים הם חייבים להצהיב ולהיתיבש- זה חשוב לפריחה של שנה אחרי-

tzooka

New member
עלים יבשים

זה , כמדומני, מה שעשיתי. שתלתי אותם השנה עם העלים היבשים משנה שעברה. אבל עכשיו שאני חושבת על זה, המשכתי להשקות אותם בשנה שעברה עד שהתייבשו לגמרי , יכול להיות שזה קשור? ו
תודה על התשובה הזריזה.

טסונמי1

New member
לא קשורה ההשקיה ליבוש העלים

השאלה היא היכן העלים היתיבשו- באדמה או במחסן- אים היתיבשו במחסן זה לא טוב- אים היתיבשו באדמה זה בסדר להוציא מהאדמה רק כשהעלים יבשים! ואגב נרקיסים אין צורך להוציא מהאדמה

טסונמי1

New member
אים את מתכוונת ל-NARCISSUS

TRUMPET אז אצלי הם בקושי יצאו עדין הפריחה שלהם הרבה יותר מאוחרת

reuven4u

New member
לדעתי חוסר באור יכולה להיות הסיבה

הכוונה למחסור בשמש ישירה שהנרקיסים צריכים. החדשים פורחים כי הבצלים שלהם מלא באנרגיה שצברו שנה שעברה בשדה שגידלו אותם, לעומת הישנים שאם לא קיבלו מספיק שמש הם חלשים הם לא יצליחו לפרוח שנה הבאה. מה שמעניין שאם מעבירים את הבצל למקום אם שמש אפילו בתחילת העונה הבאה הוא כבר יפרח. לנו יש נרקיסים שלא פרחו במשך 4 שנים בגלל במבוק שגדל הצל עליהם, השנה העברתי אותם למקום עם שמש וכולם עם ניצני פריחה עכשיו.

tzooka

New member
זאת כנראה הסיבה

הישנים באמת מקבלים קצת פחות אור. לא תיארתי לי שזה יהיה כל כך קריטי. אני אעביר אותם בשנה הבאה למקום יותר מואר, ואקווה לטוב. תודה

reuven4u

New member
בהצלה, אם אתה מוציא אותם

בתחילת העונה הבאה (סתיו, כשכבר יש קצת ירוק) תחפור עמוק יותר מהבצל כדי להוציא אותו עם השורשים

olcתי

New member
שאלה על נרקיסים

את הפרחים המתים אפשר להוריד או שגם אותם צריך להשאיר להיבש? ועוד שאלה. אני רוצה לקטוף את הפרחים של הנרקיסים ולשים בבית. האם זה יפגע בפקעות? האם אני חייבת להשאיר את העלים ואת הפרחים עד שהם מתייבשים? למה? ותודה ...

צפנתי

New member
לפרחי תפקיד מישני בהטמעה

רוב העבודה נעישית ע"י העלים. לגבעול הפרח יש שטח הטמעה אבל הוא זניח בגלל מס' הפרחים הקטן, לעומת מס' העלים הגדול. קיטפי לך בכיף !

גם בגינתי הייתה פריחה מועטת מדי

(לטעמי) של הנרקיסים יחסית לריבוי העלים שיצאו מכל פקעת. שתלתי את הפקעות בצפיפות סביב עץ תמר במקום שהוא חצי צל. כל פקעת הניבה כ 1-3 פרחים. עכשיו אף נרקיס לא פורח. אז זהו? מה שכן, הריח היה נפלא. שאלות: 1. האם צפוי עוד גל פריחה? 2. האם לתת לעלים להתיבש ולהוציא את הפקעות לשתילה במקום אחר? ואם כן, מתי להוציא? 3. האם להסתפק במה שהיה, להגיד תודה ולהניח לצמחים בשלום על אדמתם?

טסונמי1

New member
אצלי הנרקיסים פורחים בכמויות

בחצי צל- אין בעיה עים נרקיסים בחצי צל -בעיקר לא נרקיס החצוצרה

למעלה