נרות שבת

יערה140

New member
נרות שבת

מי מכן שמדליקה נרות-הוספתן עוד נר לתינוק שנפטר?אני מאוד רוצה למרות שאני יודעת שלא אמורים. מפחדת להוסיף ואז להתחרט כי יהיה קשה מדי

יערה יקרה

קודם כל תודה על המסר. אני בעבודה ובין לבין נכנסתי לכאן.. קשה להתנתק..
לגבי הנרות, אני יכולה לספר לך מה אנחנו עושים ואם זה מתאים גם לכם. מהשבת הראשונה לאחר הלידה היה לי מאד קשה להדליק נרות.. הנר שלו לא היה שם וכמה שרציתי שיהיה.. החלטנו לעשות משהו אחר, מאותה שבת אנחנו מדליקים נר במוצ"ש מהנר של ההבדלה ישירות. שמעתי שיש כאלה שעושים את זה ואומרים שזה נותן ברכה לכל השבוע. אהבנו את הרעיון, גם אני מאד מתחברת לעניין של נר ונשמה. והמחשבה שהנשמה שלו מאירה ונותנת לנו ברכה לכל השבוע, עושה לי אישית טוב. זה כאילו משהו שנשאר ממנו ומלווה אותנו משבת לשבת..

כן

הם יודעים ובהתחלה זה לא היה פשוט, הבת הגדולה שלי אמרה שזה עצוב לה כל פעם כשהיא רואה היא נזכרת.. דיברנו על זה ועל המשמעות של הנר אצלנו ואצלה. וזה עזר.. היום זה כבר חלק מאיתנו. אני חושבת שבסופו של דבר זה גם הרגיע אותם, באופן מוחשי זה נותן מקום למה שקרה ולא מטשטש אותו.

נתנאלה2

New member
אצלי דווקא הפוך , הפסקתי

להדליק נרות,
נשברה בי ולי האמונה,
כן אנחנו עדיין חברים, אני והשם הרושם,
ואני עדיין קצת כועסת,
ולא ממש מבינה, למה ומדוע?
וגם ששאלתי והתחננתי לתשובה, טרם קיבלתי מענה,
אז כרגע מרגיש לי חוסר רצון , להודות לתקשר,
מקווה שיעבור לי כי הוא קצת לי חסר,

ןאם אתיחס לשאלתך,
אני חושבת שהכי חשוב לעשות את מה שמרגיש לך נכון,
אם הנר בוער בך,
הדליקי אותו,
יהי זכרונו ברוך.

יערה140

New member
אני מדליקה

אבל לא מתחברת כ"כ ולא מבקשת כלום. יש לנו מנהג בהבדלה שכל אחד מבקש משהו ובמשך 9 חודשים בקשנו "הצלח הריוננו" (כי לפני הסיפור הנורא הזה היו לי 4 הפלות). אני כבר לא מבקשת כלום בהבדלה

להדלקת נרות שבת יש הרבה משמעויות

אם קשה לך להתחבר אל המקום האלוקי כרגע בגלל כל מה שעברת, זה בסדר וליגיטימי, כעס ואכזבה הם חלק מזה.. תחשבי אולי על דרך אחרת להתחבר אל הדלקת הנרות. אני לעיתים מרגישה כשאני מדליקה את הנרות שאני מבקשת שהנרות ישובו להדליק אצלי משהו חדש, יאירו בתוכי את החושך הקיים מאז נאלצתי להיפרד מבני

אני מברכת אותם

מכיוון שעברתי שתי לידות שקטות נראה לי קצת קשה להדליק עוד 2 נרות , אין לי כוחות להתמודד עם השאלות של המשפחה המורחבת או הילדים אבל אני כן מברכת אתום לאחר הדלקת הנרות . ומבקשת מהקב״ה שהנשמות הטהורות האלו הגיעו לגן עדן והמלאכים מלווים ושומרים עליהם . אני מתפללת שאת אני וכולנו נזכה במהרה להדליק נרות לילדנו החיים והבריאים

כן, אני מדליקה מידי שישי 2 נרות זיכרון...

טרם מדליקה את נרות השבת מדליקה (בפינת הזיכרון) באופן קבוע 2 נרות נשמה, הימני של סבתי היקרה והאהובה שהיה לנו קשר מיוחד ולצערי בשל אסוני נמנע ממני להיפרד ממנה. והשמאלי של לירז ז"ל. כשאני מדליקה את הנר של לירז אני מוסיפה ואומרת "לעילוי ביתי היקרה לירז, אוהבת וחושבת עלייך תמיד..."

orita29

New member
אני הוספתי נר

רק אחרי שנה, כשנולד לי ילד חי.
אני מדליקה כל שבת עוד נר אחד לבני הראשון.
אצלי אין שאלות של הילדים כי יהם עדיין קטנים. אבל אם ישאלו אענה להם שהיה להם אח שלא חי והוא גם ילד שלי.

אם שואלים אותי למה אני מדליקה עוד נר אני אומרת.
אני שלמה מאוד עם ההחלטה הזאת.
אז מה אם "לא אמורים".

מאחלת לך שתקבלי את ההחלטה שנכונה עבורך

אורית

למעלה