נרות בצד הלא נכון..

yaakii

New member
נרות בצד הלא נכון..

המקרה:סידרתי את הנרות בצד שמאל של החנוכייה (במקום בצד הימני) והדלקתי בצד ימין(במקום מצד שמאל). כשהבנתי שטעיתי העברתי את הנרות(עדיין דולקים) למקומם. האם יצאתי ידי חובה? להדליק שוב?

נצל"ש- שאלה על דרך הדלקת הנרות~~!!

אני מדליק את השמש קודם, ואז מברך את 2 הברכות, ואז מדליק את הנר השמאלי עד לימני- שהוא בעצם הראשון מימין....... ואז מברך את הברכה האחרונה. ככה עושים? ואפשר להדליק עם גפרור את הנרות כולל השמש או שצריך לדליק את הנרות עם השמש, ואת השמש מדליקים עם גפרור?

הדלקת הנרות..

אני מדליק את השמש קודם, ואז מברך את 2 הברכות, ואז מדליק את הנר השמאלי עד לימני- שהוא בעצם הראשון מימין....... = נכון. ואז מברך את הברכה האחרונה. = איזה ברכה אחרונה? יש רק 2 ברכות - להדליק נר של חנוכה ו-שעשה ניסים.. אם כוונתך למזמור "הנרות הללו" = לאחר הדלקת נר אחד אומר הנרות הללו תוך כדי הדלקת שאר הנרות.. ואפשר להדליק עם גפרור את הנרות כולל השמש או שצריך לדליק את הנרות עם השמש, ואת השמש מדליקים עם גפרור? = יש להדליק את השמש או כל נר בגפרור וממנו להדליק את הנרות, אם יש לך שמש משמן תדליק את הנרות עם נר ולאחר הדלקת כל הנרות תדליק את שמש השמן.

תגובה

1."אם כוונתך למזמור "הנרות הללו" = לאחר הדלקת נר אחד אומר הנרות הללו תוך כדי הדלקת שאר הנרות.."- אי אפשר אחרי שאני מדליק את כול הנרות להגיד את זה, כי אני לא יודע בעל פה 2. זה בסדר שאני מדליק בבית נרות, ולא אבא או אמא שלי?

אופירA

New member
מנהל
הם ספרדים

כלומר אחד מדליק ומוציא ידי חובה את כל בני הבית.

asaf2000

New member
כן מצוין

בדרך כלל זה האבא אבל אם הוא עושה אותך שליח שלו להדלקה זה בסדר.

Blackpanter1י

New member
יש לי גם שאלה בקשר לנרות

צריך שהנרות יהיו כבר עומדים בחנוכיה כולל השמש, ואז עם נר אחר להדליק את כולם? או שמדליקים נר (שהוא השמש) ואיתו אני מדליק את הנרות האחרים, ואז שם אותו במקומו בחנוכיה?

למעלה