נרדמתי בשמירה

amitbk

New member
נרדמתי בשמירה

שלום, יש לי פקעות של יקינטון, פרזיה ונץ חלב שנשארו מהאדנית של שנה שעברה. לפי ההמלצות הוצאתי אותן מהאדנית ושמרתי בארון במקום יבש וקריר. יש לי גם זרעים של הפרזיות ושל נץ החלב. אני חושב ששכחתי אחת מהפקעות של הפרזיות, כי התחיל לבצבץ משהו ירוק באדנית שלי שמזכיר את הפרזיות שצמחו. השאלות שלי: * האם מאוחר מדי לשתול את שלושת סוגי הצמחים הללו באדנית, או שאפשר עדיין? * אם אפשר לשתול, צריך לתת להן טיפול מיוחד (בקור למשל) לפני? * לאור ההתנסות של שנה שעברה, אני מעדיף לא לשתול את היקינטון באדנית בחוץ מאחר והגשמים חיסלו לו את הפריחה. כמה אור הוא צריך? אם אני אגדל אותו בצד הפנימי של החלון זה יספיק? * מה לגבי הזרעים? * עוד שאלה לגבי הפקעות. יש כמה פקעות שיש להן פקעות קטנות צמודות אליהן (ליקינטון במיוחד). הבנתי שמדובר בפרחים נוספים שיצאו מהן. כדאי להפריד את הפקעות הקטנות, או פשוט לשתול את כל הפקעת הגדולה עם הקטנות הצמודות ביחד? תודה!

טסונמי1

New member
לא מאוחר לכלום-

אפשר להפריד את האמא מהילדים- אפשר לישתול יחד את היקינתון להכניס לקירור -מימתי גשם מחסל פריחה של יקינתון? תגדל אותו באדנית בחוץ וכשיפרח הכנס הביתה

א ס ף ב

New member
לא פיספסת עדיין כמו שטסונמי כתבה...

* האם מאוחר מדי לשתול את שלושת סוגי הצמחים הללו באדנית, או שאפשר עדיין?
אפשר ולא מאוחר * אם אפשר לשתול, צריך לתת להן טיפול מיוחד (בקור למשל) לפני?
יקינטון לקרר למשך 4 שבועות לפחות (במקרר, לא פריזר). * לאור ההתנסות של שנה שעברה, אני מעדיף לא לשתול את היקינטון באדנית בחוץ מאחר והגשמים חיסלו לו את הפריחה. כמה אור הוא צריך? אם אני אגדל אותו בצד הפנימי של החלון זה יספיק?
צריך מעט שמש, יסתפק ב"חצי צל" * מה לגבי הזרעים?
אין לי ניסיון בזריעת נץ חלב ופרזיה, אבל כדי לקבל פריחה בדרך הזו, לפעמים צריך לחכות כמה שנים. * עוד שאלה לגבי הפקעות. יש כמה פקעות שיש להן פקעות קטנות צמודות אליהן (ליקינטון במיוחד). הבנתי שמדובר בפרחים נוספים שיצאו מהן. כדאי להפריד את הפקעות הקטנות, או פשוט לשתול את כל הפקעת הגדולה עם הקטנות הצמודות ביחד?
להפריד. סביר להניח שהקטנות יוציאו רק עלים השנה ויפרחו לכשיגדלו, בשנה/שנים הבאות.

amitbk

New member
שכחתי לציין

אני מתגורר בירושלים. האם עדיין צריך לשים את היקינטון בקירור? לגבי הזרעים - יש מקור טוב ברשת שמומלץ לקרוא בו? לגבי היקינטונים הקטנים - מה יקרה אם אני לא אפריד אותם? תודה!

למעלה