נרגילה, כן\לא ולמה?

גל אור2

New member
נרגילה, כן\לא ולמה?

היי לכולם. אז ככה, ראשית אציג את עצמי, אני נער בן 17 שמעשן מידי יום נרגילה עם החברים. אני מתאמן במכון כושר פעילות אירובית וגם פעילות אנאירובית (עובד על חיטוב, זאת המילה?) ומרוצה מהיכולות הספורטיביות שלי בגדול. איני מעשן סיגריות או כל דבר אחר, ואת האמת אפילו סיגריה ממש צורבת לי בגרון (אולי משום שבאמת נרגילה פחות מזיקה מסיגריה?) שאני מעשן אז זה קורה בדר"כ עם חברים, כך שבנטו אני גם לא מעשן "ראש" שלם. אני מאוד אוהב לעשן נרגילה בשביל האווירה ואיני רואה פסול בכך, בכל זאת- אני נער מתבגר וזאת רק נרגילה, מותר לי נכון חברים חח? אלא מה, לאימי החמודה זה קצת מפריע לראות את הבן שלה מעשן, אז היא אומרת: "זה כמו סיגריה", ואני משיב שאיני מכור לנרגילה (אני יכול שלא לעשן תקופות) וכל מה שטענתי לעיל, בקיצור. רציתי לשמוע את דעתכם בנושא, מה יש לכם לומר לי? זה לגיטימי? זה כ"כ גרוע לעשן נרגילה בשביל המצב רוח?

TheGreatNut

New member
עד כמה שאני יודע...

אין שום ייתרון בריאותי בעישון נרגילה. אני מניח שאתה מעשן כי זה כיף לך. לדעתי, אם הבריאות שלך חשובה לך, תפסיק. יש הנאות שלא שוות את העלות שלהן.

TheGreatNut

New member
עוד להוסיף...

1) אני לא חושב שיש משהו רע בלעשן נרגילה. אני פשוט חושב שזה לא בריא. 2) אני לא חושב שאתה צריך להפסיק לעשן בגלל מישהו אחר, גם אם זה אמא שלך. תעשה מה שמרגיש לך נכון. 3) באופן כללי, בדרך כלל מנהגים שיש לנו שאנחנו מקיימים על מנת שיהיה לאחרים נעים יותר אתנו, כדאי לוותר עליהם. כדאי לך להיות מי שאתה ולא "לעשות דברים בשביל האווירה". 4) בקשר לזה שהרבה אומרים שנרגילה פחות מזיקה מעישון. בוא נגיד שמישהו בא ואומר שהוא לא יושב 12 שעות ביום על המחשב כמו שרוב האנשים שהוא מכיר בהייטק עושים, אלא שהוא יושב רק 9. הייתי מציע לו גם לא לשבת 9. לשבת 9 שעות אולי יזיק לו פחות אבל זה עדיין יזיק לו.

0 אור 0

New member
אמא צודקת בחששות שלה

אמנם אם היא היתה זו שפונה לפורום הייתי מרגיעה אותה (מרשה לך להראות לה את התשובה שלי) כי כל הילדים שלי עברו את השלב של הנרגילה, ועדיין יש לנו את הנרגילה בזולה שבגינה, אבל היא כבר משמשת בתור קישוט כי כולם עברו את השלב הזה בחיים והשאירו אותו מאחור, החשש שלה מוצדק בכל זאת, גם כי הנרגילה עצמה מזיקה פחות או יותר כמו סיגריה (יותר כי הניקוטין נכנס לגוף, קצת פחות בגלל שפחות זפת ועשן נכנסים), אבל בעיקר כי ההסחפות החברתית לכיוון נרגילה יכולה גם להגמר בהתמכרות לעישון או סמים, שאלו התמכרויות מזיקות שקשה מאד אחר כך להגמל מהן.

TheGreatNut

New member
וסביר שרבים מאלו שהגיעו לסמים...

אמרו לעצמם בשלב של הנרגילה - אני בסמים לא נוגע. כי אני מניח שזה מה שאתה אומר לעצמך, שנרגילה זה בסדר אבל לסמים אתה לא תתקרב (אני >>מניח<<). אני לא מנסה לזלזל בך או לצחוק עליך חלילה, ממש לא. פשוט זה קורה. וזה קורה להרבה אנשים. וזה חבל ומיותר. אז אם יש בך את כוח הרצון לגמור עם זה עכשיו, אני מציע לך ללכת על זה. יש לנו מנגנון BUILT-IN בשכל שמתעלם משינויים הדרגתיים "שליליים" (לא בריאים) אם הם קורים לאט מספיק. התעלמות מעצמינו וחוסר נסיון נותנים לו דלק לעבוד. מ-א-ו-ד חשוב להזהר מזה.

paluta

New member
עישון גורם לנזק גם עישון נרגילה

אתה תפתח תלות ולא יעזור לך לספר לעצמך סיפורים כאלו ואלרים , עישון כמו שתיה גורמת לתלות . אני חושב שאתה מספיק בוגר לגלות בעצמך את נזקיהעישון - יש על כך מחקרים רבים שתוכל לעיין בהם בסיוע גוגל עישון הנרגילה מסוכן יותר מעישון הסיגריה כיוון שבכל שאיפה אתה מכניס לריאות שלך הרבה יותר מזיקים ובכמות גדולה יותר מאשר בסיגריה מלבד זאת אתה בחור צעיר וכדאי לך לחשוב על הצרות כלי הדם שחלה בגוף המעשן במיוחד עם אתה גבר שרוצה לשמור על איכות האיבר (שבמפורש יסבול ראשון מהצרות כלי הדם) .

גל אור2

New member
תגובה.

תודה על תגובותיכם, וכמה הערות: כידוע לי, לא נערך שום מחקר רציני בתחום, אבל בואו נעשה מחקר מחשבתי קטן בעצמנו... בעישון סיגריה העשן נוצר כתוצאה מבעירה של הטבק, כלומר שורפים את הטבק בנרגילה? הגחל מחמם את האוויר (ששואפים פנימה), כשהאוויר החם נכנס לתוך הראש הוא "צולה" את הטבק, כלומר העשן נוצר בתהליך שהוא משמעותית יותר קר מעישון סיגריה ולכן כמויות הזפת והחומרים המזיקים בנרגילה הם משמעותית יותר נמוכים. אמנם ציינתי שלא נעשה הרבה מחקר בתחום, אבל נתקלתי במספר מחקרים, 2 מהם טענו שעישון רצוף של נרגילה במשך 45 שקול, מבחינת כמות הניקוטין והזפת שנכנסים לגוף...לסיגריה אחת!!! תורידו מזה שאתם מעשנים ביחד עם עוד חבר או שנים.. מחקר נוסף שפורסם בעלון ה Periodontology קובע שמעשני נרגילות סובלים רק טיפה יותר מלא מעשנים מבעיות בפה (בשביל זה יש פיות) החלק היחיד שאני מסכים עם הידיעה זה החוסר פיקוח על הטבק, ולכן אני ממליץ לעשן טבק איכותי וביתי שאפשר לקנות אצל סוחרים רציניים ולא בפיצוציות.. אז אולי בכל זאת אפשר להירגע?

TheGreatNut

New member
זה באמת בעייה מאוד מאוד גדולה...

הדרך שבה ידע עובר בימינו. בגיל שלך הגוף עובד ברמת אנרגיה מאוד מאוד גבוהה. אם אתה עושה כושר ומשקיע בעצמך סביר מאוד שייקחו כמה שנים טובות עד שתתחיל להרגיש את ההשפעות. אבל כשהם יגיעו הם יגיעו. וכשהם יגיעו אתה תרגיש. תמיד אפשר למצוא מחקר שאומר מה שאתה רוצה לשמוע. אני רק יכול לבקש ממך לנסות להרגיש את מה שאתה עושה. אם תהיה מספיק קשוב הגוף שלך כבר יגיד לך מאוד בברור אם מה שאתה עושה הוא כדאי או לא. להסתמך על מחקרים בעניינים מעין אלו זה >>לדעתי<< להיות חסר אחריות.

TheGreatNut

New member
אין כאן הרבה מה לחקור...

הגוף אמור באופן טבעי להתרחק מעישון כמו שילד לומד להתרחק באופן טבעי מאש. לא סתם משתעלים בפעמים הראשונות. אבל יש לנו את היכולת להתעלם ממנגנוני ההגנה של הגוף.

למעלה