נראה לכן שזה בסדר?

נראה לכן שזה בסדר?

ההורים של בעלי נסעו לסופשבוע בחו"ל ויחזרו היום בלילה. אנחנו היינו בבית שלהם מיום חמישי בשביל להשגיח על שני האחים הקטנים של בעלי (יש לו אחות ואח בת 12 ובן 8... יש אצלם הפרשי גילאים בין שני הגדולים-בעלי ואחיו לבין שני הקטנים). בקיצור- ביום שישי עשינו קניות ונסענו הביתה (אנחנו גרים די רחוק מההורים של בעלי) ובבית בישלתי והכנתי אוכל לשבת ועוד היו לי כמה עבודות לעשות, כמו כביסה וכדו'. בקיצור היה לי יום עמוס. אחרי 3.5 השעות שהיינו בבית חזרנו לבית של ההורים של בעלי והיינו אצלם עד מוצאי שבת. יש לציין שהיתה שם עוזרת ביום שישי שניקתה וסידרה הכל וכשהגענו הבית היה מאד מסודר. אבל במוצ"ש היה הר של כלים בכיור, ערימת עיתונים בסלון ועוד כל מיני בלגנים שאחיו השאיר כי היה לו משעמם והוא רצה צומי. החלטתי כמחווה לחמותי לסדר את הבית ולשטוף כלים ולהשאיר לה את הבית מסודר. ביקשתי מבעלי לעזור לי כי אני לא מכירה מספיק את הבית בשביל לדעת איפה המקום של כל דבר, אבל הוא אמר לי שלא צריך ושעשיתי מספיק ושאחים שלו יסדרו (כן, בטח). בנוסף הוא אמר שאנחנו ממהרים, ועוד הייתי צריכה לנסוע להחזיר את אחותו מאיפשהוא, ובקיצור- סידרתי קצת אבל עדיין השארנו את הבית לא מסודר. נורא נורא לא יהיה לי נעים כשההורים שלו יחזרו ויראו את הבלגן. הוא אומר שזה לא יפריע להם ושהם לא מצפים שיהיה מסודר. אני חושבת שגם אם הם לא מצפים, עדיין יהיה נחמד לחזור מאוחר בלילה משדה התעופה, לצפות להיתקל בבלגן ולמצוא בית מסודר. מה דעתכן?

נשמה טובה בעלך ../images/Emo8.gif

ברור שנחמד לחזור לבית מסודר, ומאד מתחשב ויפה מצידך לרצות לסדר. בעלך נראה לי זקוק לסדנת חינוך קטנה
. אני סומכת עליך...

ככה זה המשפחה שלו

אל תאשימי את בעלי. במשפחה שלהם לא נהוג לעשות מחוות רק בשביל לשמח מישהו בלי ציפייה לתמורה... (למרות שברור שאותי הוא משתדל לשמח...) כלומר נראה לבעלי ברור שאני לא צריכה לסדר כי הם לא מצפים לזה בכלל, ובאמת שלא נראה לי שהם מצפים. סתם רציתי לשמח את חמותי... זה מסובך להסביר קצת, אבל אני אנסה- אבא של בעלי הוא בן אדם לא קל במיוחד ובעלי סבל ממנו וגם על חמותי אני מוצאת את עצמי מרחמת לעתים קרובות בגללו. חמותי, כפי שכבר ציינתי היא אשה נפלאה, אבל בגלל בעלה הבית שלהם קר ונטול רגש, לכן בעלי לא רואה שום צורך וחשיבות במה שרציתי לעשות, אבל אני נורא רציתי לשמח את חמותי ולתת לה קצת הרגשה טובה ומאד חבל לי שלא עשיתי את זה... מה שכן, השארתי להם עוגה במקרר... לפחות זה...

אנילה1

New member
טוב שהשארת לה עוגה, יעל

זה בגלל הקשר המיוחד שיש לך עם חמותך. אני נזכרת מה שסיפרת עליה ועליך. אולי תכתבי לה מכתב, שאת מצטערת שלא הספקת להשאיר לה בית נקי ומסודר. ושאת רוצה לפצות אותה בקפה ועוגה בבית קפה.

רונתי

New member
למה לחשוב בכלל?

אם זה נראה לך מתאים (ולדעתי זה מאוד מתאים) במציוחד שהייתה עוזרת אז בטח זה רק לעשות כלים ולסדר חפיף , כמב דקות ותרגישי טוב עם עצמך וחמותך איתך (אפילו אם היא לא תודה בזה ואולי היא אפילו תפתיע)

sovlanit

New member
,YAEL JUST MARRIED

אהלן,וברוכה תהיי . על היומה,ההתחשבות,הרצון לשמח... יישר כח. לגבי ההתנגדות של בעלך: לעניות דעתי הוא עשה זאת מאהבה אלייך. כל טוב

אנילה1

New member
yael just married את חמודה להפליא.

טובה ומתוקה. אני חושבת שאת היית רוצה לחזור לבית מסודר ונקי, אם היית חוזרת מחו"ל. אבל הפעם תקשיבי לבעלך, כי הוא מכיר את הוריו. הם באמת לא מצפים שיהיה בית מסודר. הם השאירו ילדים קטנים בבית ואת לא אמא שלהם. אז בטח שלא ציפו ממך גם לחנך אותם. רק להשגיח עליהם שלא יהיו לבד. מקסימום העוזרת תגיע שוב ותנקה. אם כלה רוצה לדעת איך להתנהג עם החמות, שתקשיב לבעלה. הוא מכיר את אמא שלו. אל תעשי יותר ממה שהבן שלה יעשה.

snowhite1064

New member
את האמת זה נשמע לי כמו תשובה של

גבר. אבל כאשר הוריו יחזרו משדה התעופה ויראו את הבלאגן הם בטח לא יאשימו את הילדים הקטנים בזה. הם יכעסו ויגידו "מה יש, יעל לא יכלה לסדר קצת את הבית לכבודנו?" ואולי בכל זאת בעלך צודק, ואני פשוט נמצאת בסביבת משפחת בעלי יותר מדי זמן....

לדעתי, הייתם צריכים לארגן ולסדר

אני בטוחה, שאם כולם היו נרתמים למשימה, תוך חצי שעה הבית היה מבריק. הם אמרו משהו??

לא דיברתי איתם עדיין

הם חזרו רק לפנות בוקר. לדעתי אמא שלו גם לא תגיד כלום כי או שהיא בכלל לא חשבה על זה או שהיא לא רוצה להעיר לי. יכול להיות שגם אם הייתי מסדרת היא לא היתה אומרת כלום כי היא לא היתה יודעת בכלל כמה מבולגן הבית היה במוצ"ש...

אני בטוחה, שהיא היתה מעריכה מאד

אם היא היתה חוזרת לבית מסודר ולא לבלאגן, שסיפרת שהשארתם. לדעתי, בגלל כל מה שסיפרת לנו, לפני כמה ימים, על הביישנות שלך ועל האהבה שלך אליה, ועל כמה שאת רוצה להתקרב אליה, זה יכול היה להיות הצעד הראשון. מקווה שלא אכזבת אותה.

למעלה