נראה לי

ותשחק

New member
נראה לי

שאולי רשמית אכתיר את עצמי בתואר: 'סרבנית פרידה'!! קשה לי עם פרידות, גם כאלו שאני יוזמת אותן.. זה פשוט לא עובר לי, גם כשהדברים ברורים לי. חשבתי שלא, אבל הרגש אומר שכן.

ותשחק

New member
אבל בסוף

זה כן עובר, רק לוקח קצת יותר זמן מכולם. כנראה. {ממחשבותי הלא מעובדות כרגע)

הגדרה שכנראה המצאתי...

"אנטי גירושין כפייתי" ישנם כאלה - אני מכיר אישית - שלמרות שהכל ברור ונהיר וכו' הם לא רוצים להתגרש, פנטזים עדיין על שלו"ב למרות שלמזלם הטוב אין לו כלל סיכוי וכו'. כן, יש דבר כזה.

touti

New member
קטנטן,

כל אחד, אני מאמינה עושה סדר בדברים. מכירה כאלה שיש להם אשה טובה, אמא טובה לילדים , ורק בתחום האישי יש פערים, ולא כל אחד מוכן לפרק תא משפחתי ולגרום נזק לילדים(נזק בטוח) בגלל צורך אישי. בד"כ הם סוג האנשים שמוציא את עצמם מהמעגל וחושב על כולם מלבדם. בד"כ הם יעזבו כשהילדים יגדלו ויינשאו. ויש כאלה שלא טוב להם, הולכים, לא משנה מה למה כמה, אנשים שהם חלק מהמעגל ולא מוכנים "להקריב" את עצמם למעו תא משפחתי, הם חשובים וחושבים (בצדק) שגם להם מגיע לחיות חיים טובים יותר ממה שיש להם. אני מאמינה שאפחד לא עושה שיקול פזיז בלקום להתגרש, במיוחד לא בעלי משפחות. לא כשיש ילדים. אז אני גירושין זה טוב. כי לא מקלים ראש במוסד הנישואין, אבל ברור שלכל דבר יש מחיר. בהצלחה לכולנו:)

נעה שחר

New member
נזק בטוח לילדים?!

הילדים ניזוקים יותר כאשר ההורים גרים באותו בית - רבים ומתעמתים או יותר גרוע מתעלמים אחד מהשני..

touti

New member
נעה שחר:)

לא בטוחה אם ניזוקים יותר... אבל בכל מקרה יש נזק, כל אחד צריך לשקול ולהביא את הנזק בחשבון:)

נעה שחר

New member
לצערי אני מדברת מניסיון אישי

אוחחח, אם הורי היו מתגרשים, ולא נשארים ביחד "בגלל הילדים" ובגלל "מה יגידו" חיי וחיי אחיי ואחיותי היו שונים בתכלית. זה השיקול המרכזי מבחינתי בלפרק את החבילה!!! הילדים שלי הרוויחו אמא!!! (ואבא פעם בחודשים... אבל גם ככה הוא אף פעם לא היה בתמונה.. אבל זה שייך לסיפור אחר..)

סאני42

New member
אם הוא לא היה ב"תמונה".......

הכי הוגן שישאר מחוץ ל"מסגרת"...

סאני42

New member
בהחלט ניזוקים יותר!!!!!!

לא הייתי רוצה שילדי ילמדו לחיות כקרבנות של מערכת שמתה מזמן........

נכון!!!

חושב לדעת, בחיים יש 'סיבות' ויש 'תירוצים' ואחד התירוצים הנפוצים לפחדנים מן הלא נודע קרי גירושין זה "הילדים". זה אף פעם לא הסיבה האמיתית, מפני שכשאין זוגיות ומחזיקים אותה בשביל הילדים זה משול להחלפת פרה בחמור, הפרה נותנת חלב, גבינה וכו' החמור גם לסחוב משקל רציני לא יכול.... בוודאי שהוא לא מייצר כלום. אוי, אוי, אני מזדעזע כל פעם מחדש מתירוצים האלו.

ציפי81

New member
את טועה טעות מרה

אמא של האקס שלי לא התגרשה "כדי לא לפגוע בילדים". צריך ים של מילים כדי לתאר את הפגיעה בילדים עד עצם היום הזה, במיוחד בשני הקטנים שעדיין אינם נשואים. כולם סבלו וסובלים מזה עד עצם היום הזה, ואחת הסיבות שלקח לי זמן להתגרש היא העובדה שהאיש פחד פחד מוות מגירושין. כל החיים היה לו את הסיוט של "אולי מחר אבא ואמא יתגרשו", והוא פיתח פחד נוראי מגירושין. כשנוצרו אצלינו הסיבות שהובילו לגירושין, הוא לא היה מוכן לשמוע על כך. למיטב הבנתי, הוא לא אישר זאת מעולם אבל כך אני מניחה, אחת הסיבות שהוא בחר להעביר את החיים שלו לחו"ל היא להתרחק מהנישואין המפורקים של הוריו, שחיים ויחיו באותו בית עד סוף ימי חייהם, חיים שלא הייתי מאחלת לגרועים שבשונאי. אז לא, תותי, מצטערת יקירתי, כשלשני ההורים לא טוב זה עם זו, ולאחר שכל הנסיונות לשלום בית כשלו, עדיף לפרק את החבילה, ולא להישאר יחד "בשביל הילדים" ולהזיק להם. או, במילים של ידידה שעודדה אותי לעשות את הצעד "לעולם לא אסלח לאימי על שלא התגרשה למענינו". נדמה לי שנעה שחר כתבה כאן מילים דומות.

ותשחק

New member
יש כאלו

אבל לא לזה כיוונתי. ישנם עוד הרבה גוונים אחרים במציאות.

touti

New member
מבינה...

לפעמים יש לי נטיה לחכות שהוא ירצה להפרד כדי לישון יותר טוב בלילה, ואם אני יוזמת את הפרידה אז אחכ מרגישה נקיפות מצפון שאולי לא מיצתי ואולי היה אפשר אחרת וכו' בקיצר דפקט מולד.

osher156

New member
גם אישתי סרבנית פרידה

ואת לא יכולה לקחת ממנה את התואר היא אוחזת בה בחוזקה

odery

New member
אפשר להכיר לה את התכשיט שלי

הוא נשוי,אבל זה אפפם לא הפריע לו. זה לנצח,עד שהמות יפריד ביניהם (לאו דוקא מוות טבעי)

osher156

New member
חחח.. דברי איתי באישי

אולי נרוויח 2 ציפורים במכה אחת

סאני42

New member
לפעמים ההתעקשות נובעת מנקמה-ואז בעצם ה"נוקם"

קודם דופק את עצמו....... לפעמים מפחד להיות לבד..ואז הזמן עושה את שלו........ ולפעמים וזה הכי מוזר-מהתקווה שאולי יחזור........ אז נכון שיש מקרים כאלה אבל מי לעזזאל רוצה לחיות יום אחד! עם מישו שלא רוצה אותך????? זה לא מפחיד יותר???? לא אבין.אבל אסור לשפוט.....

ציפי81

New member
מאוד מבינה אותך

גם אני כזו, ואני חושבת שעוד יותר קשה להיפרד ממשהו שהשקעת בו רבות.

למעלה