נראה לי שסיימתי....

poziman

New member
נראה לי שסיימתי....

לא יצא לי משהו, אבל בתור פרוייקט ראשון (שהותחל פעמיים)... הרנדרר שלי כנראה לא טוב, אם יש המלצות? תודה. אה, ואני גם מצפא להערות, ולטיפים

ejay

New member
זה לא רע בכלל.

בעיקר כשמדובר בפרוייקט ראשון. יש הרבה דברים שזקוקים לתיקון/שיפור - המודל, החומרים, התאורה, הרינדור... אבל עם הנסיון הם ישתפרו. אני יכול לנסות לתת כמה טיפים לגבי הפרוייקט הזה, עם רלוונטיות גם לעבודות עתידיות . המידול- כשאתה ממדל באמצעות (subdivision sufraces (meshsmooth שים לב לedges של המודל שלך. פעולת ה meshsmooth נוטה להחליק ולעגל את כל האובייקט בצורה שווה, ולכן אתה צריך להגדיר בעצמך את האיזורים שלא אמורים להתעגל כל כך- לדוגמא- החלונות . הדרך הפשוטה ביותר היא להכפיל edges באיזורים כאלה, ע´י ביצוע cut או ע´י ביצוע chamfer לשולי החלונות. בנוסף, כשאתה ממדל גוף מכני כמו רכב , פרק אותו למספר חלקים רב ככל האפשר - בדיוק כמו שמכונית אמיתית בנוייה- מכסה המנוע הוא גוף אחד, הדלתות הן גופים נפרדים, וכו´. בצורה הזאת המודלים נשארים פשוטים יותר למידול ולמיפוי, מוגדרים טוב יותר בצורתם, וגורמים לפחות השפעה הדדית על עקמומיות פני השטח, כזו שברוב המקרים קשה לשלוט בה. החומרים- למתכת או צבע של מכונית יש ברק גבוה יותר- וזה מתבטא בהשתקפויות של הסביבה המוארת (שמיים, מקורות אור טבעיים ומלאכותיים , וכו´). החומר שיש על המכונית כרגע נראה פלסטי ורך. אל תשכח להוסיף פרטים שלא מידלת (במקרה הזה - דלתות , מכסה מנוע וכו´) למפת הטקסטורה (וליתר דיוק ה bump ) של המודל. ועוד דבר אחד- antialiasing! זה יגרום לזה להיראות הרבה יותר טוב מיד. מקווה שזה עוזר - אם יש לך שאלות נקודתיות , שאל.

poziman

New member
תודה

תודה רבה על כל האינפורמציה והעצות שאלה: חפשתי באמת איך לעשות אנטיאלייסינג ברנדרר שיש לי, של לייטווייב 7 אבל לצערי לא מצאתי אפשרות כזאת, אז אם משהו מוכן להגיד לי באמת איפה היא נמצאת, תודה. עוד שאלה: ראיתי שכדי ליצור מפת סיביות למודל שלי, יש אפשרות לעשות אותו שטוח, אבל שוב, לא מצאתי אפשרות כזאת בלייטווייב 7, אז אם אפשר לומר לי היכן היא נמצאת ואיך לעשות זאת, שוב תודה. את הפרוייקט הב שלי אני אשתדל לעשות כבר מיותר חלקים.

poziman

New member
אה, גיליתי איך עושים אנטי אלייסינג

זה נמצא למי שאולי נתקל בשאלה שלי וצריך תשובה הכי למטה בתפריט של הcamera. עדיין מצפה לתשובה על השאלה האחרת, תודה

eldarinn

New member
בהחלט מרשים עבור עבודה ראשונה ../images/Emo45.gif

EJAY נתן הרבה טיפים ביסודיות, הייתי דובק בהמלצותיו!

למעלה