נראה לי שיש לי וירוס !!!!!!!

aviram120

New member
נראה לי שיש לי וירוס !!!!!!!

קיבלתי היום בדואר. והאנטי וירוס כתב שזה קלז. איך אני יכול למחוק אותו? והאם מותר לי לפתוח אותו (עדין לא נגעתי בו גם לא מאפנים)? העלתי גם תמונה לוודות.

אם האנטיוירוס אמר, מי אנו שנתווכח

ההודעה נשלחה דרך שרת דואר אלקטרוני העובד עם תוכנת שרת דואר Devinci, שהיא תוכנה ידועה ומכובדת לצורך זה. השימוש בה בעיקר כמערכת דואר בתוך אירגונים וחברות, לא למשתמשי קצה באינטרנט. בהודעה עצמה יכול להיות גם וירוס, וגם לא, כמו בכל הודעה ממקור לא ידוע. אכן יש כמה וכמה וירוסים שמופצים תחת הודעות שנראות כמו הודעות מנהל מערכת דואר. אם האנטיוירוס אומר, כנראה שהוא יודע. מחק את ההודעה וכל מה שמצורף אליה.

מה זה "מאפנים" ?

בהנחה שהמערכת שלך מעודכנת מבחינת עידכוני אבטחה, סמן את ההודעה כאשר האצבע עומדת ב "היכון" ליד מקש Del ואיך שאתה מסמן אותה מיד תקליד על DEL. גם קליק ימני ובחירת מחיקה יעשו את העבודה. אח"כ לך לתיקיה Deleted Items עמוד על התיקיה ובחר מתוך תפריט File לרוקן את כולה. האנטיוירוס אמור לדאוג שקובץ נגוע לא ירוץ בזמן זה.

uzi2

Active member
הנקודה היא

שמרוב שהאנטיוירוס לא נותן גישת קריאה למכתב הוא גם בהרבה מקרים לא נותן גישת מחיקה למכתב. האנטיוירוס עצמו לא נותן אופצייה למחוק או לשלוח להסגר את המכתב? (הסגר = quarantine). לחילופין, באם האנטיוירוס לא מאפשר הסרה או הכנסה להסגר של הוירוס (אפשר לנסות להריץ אותו בסריקה כללית של המחשב), אז בזהירות - הכי חשוב ובלי שום קשר - לעדכן את כל עידכוני האבטחה לאינטרנט אקספלורר (כולל אלו שה- klez משתמש בהם. כל אתר אנציקלופדיית וירוסים מפנה לעדכון האבטחה הרלוונטי של מייקרוסופט בחלק שמדבר על ה- klez, וחור האבטחה הזה הוא חור אבטחה שהרבה וירוסים מנסים לנצל) הגדר את Outlook ככה שחלון ה- preview יהיה disabled כלומר שכאשר את מצביע על מכתב לא נפתח לך החלון שמראה בקטן את המכתב. אח"כ נטרל את האנטיוירוס, וסמן בעזרת המקש הימני של העכבר את המכתב. אח"כ לחץ על del ומחק את המכתב. אח"כ החזר את ההרצות של האנטיוירוס ברקע לפעולה.

uzi2

Active member
בגירסאות שבאנגלית

מתוך תפריט view, בוחרים layout ושם מסירים את אופציית ה- preview pane. אני לא הכתובת האופטימלית לשאלות כאלה, כי אין לי Outlook Express אז אני צריך לשלוף מזכרון את הפרטים או לפתוח Google.

aviram120

New member
תודה מאוד עזר לי!!!!!

ויש עוד הודעה כמה שורות למטה אתה יכול לענות לי עליהם?

למעלה