נראה לי שאני יודעת,

נראה לי שאני יודעת,

למה התמכרתי. בחופש הגדול היה לי המון זמן פנוי, ולא היה לי הרבה דברים לעשות כדי להעביר את הזמן, אז נכנסתי, והמשכתי ככה כל השנה, וזה הרב לי הרבה חברויות. עכשיו אני לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי להשקיע יותר בחברים ובחיי חברה תקינים. עכשיו אני גאה (!) להגיד שאני הרבה פחות תלויה באינטרנט! אבל אני לא משקרת לעצמי, אני יודעת שאני עדיין מכורה ויש לי בעיה. אני יודעת שחרשו את השאלה הזאת, אבל יש בפורום אנשים שניסו להגמל (או להוריג שעות) ולא הצליחו

אפשר אולי...

לנסח את השאלה אחרת? כלומר: האם יש כאלה שניסו להגמל והצליחו? (אני תמיד בעד הגישה האופטימית
) אז ככל שזה נוגע לי, אני מרגישה שאני מתחילה להגמל, למרות שאני עדיין גולשת מהעבודה.
אבל בבית לעומת זאת הפחתתי בצורה משמעותית את שעות הגלישה שלי באינטרנט ואני עסוקה יותר בדברים אחרים. כך למשל ביומיים-שלושה האחרונים גלשתי אולי חצי שעה מהבית. וזה דבר נדיר ואדיר!

כן

אבר רק אם את מתייחסת לגמילה כהורדה משמעותית של שעות הגלישה לרמה נסבלת. אם הכוונה היא לניתוק טוטאלי, הרי שלא הייתי יכול לענות לך אם לא הייתימתחבר לרשת
עכבר

e-magine

New member
לפי ההודעות, יש כאלה,

וכרגע הם לא כאן. נטע, אני ממש שמייח שהמצב שלך משתפר,תמשיכי ככה ותשמרי על מה שהשגת

התכוונתי,

בכוונה לנסח את השאלה ככה. אני רוצה לדעת אם יש בפורום אנשים שניסו להגמל ולא הצליחו.............. מבינה?

e-magine

New member
להיגמל או להוריד שעות

בעצם מה זה להיגמל? זה להנמיך את התלות הנפשית, זה לא להינזר מהאינטנט, כי אין שום סיבה להינזר. כמו שכתבתי הרבה פעמים, האינטרנט לא מזיק כשלעצמו, המתרה היא להגיע לשליטה רגשית ולהרגלי גלישה סבירים, אין שום טעם להפסיק לגלוש כמו שאין טעם נגיד, להפסיק להשתמש בטלפונים. להוריד שעות זה חשוב, כי בסופו של דבר, הזמן הזה שהולך לאינטרנט נלקח ממשימות אחרות, אבל להוריד את השעות בכפיה, לא ממש יעזור, כמו שצום היא לא דרך לעשות דיאטה. בסוף הצום פשוט מתנפלים על המקרר ומשלימים.

למעלה