נראה לי שאני דו...

נראה לי שאני דו...

היי כולם,
אני בת 23 ורוצה לשתף אתכם במשהו שקרה לי שבוע שעבר
נפגשתי עם חברת ילדות שלי, דיברנו ושתינו יין
דיברנו בעיקר על הגברים בחיינו וצחקנו וכמעט בכינו ואז הגיעה הנשיקה
התנשקנו ארוכות
אפשר להגיד שסיימנו את המפגש קצת מבולבלות אבל מאז היא לא עונה לי
היום שלחתי לה הודעה אם בא לה להיפגש
ואני חושבת שאני מאוהבת בה
מה לעשות?

maayani2295

New member
לכי על זה

זה מפחיד. זה מבלבל. זה חדש. אבל לכי על זה

אני חושבת שאם תדגישי שזה חדש לך אבל את מרגישה טוב איתה בכיוון הזה ותשמחי לנסות, ייתכן והיא תשמח לצאת איתך למסע הזה ולראות לאן זה הולך.
יכולה להיות מקסימה הידיעה שהמסע הזה חדש לשתייכן.
המון בהצלחה מתוקה! ספרי איך היה!

itay Jerusalem

New member
דעתי

היא שהיא כנראה עלולה להיבהל מהסיטואציה ,ברגע של יין וראש טוב יכול לקרות מצבים כאלו ,אפילט אם זה יכול למשוך אותה ,היא תירתע כי היא תפחד שאולי היא עלולה לגלות שזה נעים לה המגע וכו ,ואז זה יכול להכניס לבלבלה מה שנקרא.
אם זאת מישהי שאת כבר יודעת עליה שהיא בקטע אז אין בעיה .
אצלי גליתי מישהו סטודנט שהוא חושק בי בשקט ,ובגלל שאנחנו מכירים ההכרות שיטחית עובדים באותו מקום אז ויתרתי שלא יהיה אי נעימות אחר כך ,עובדים ביחד לא תמיד בריא לערבב יחסים.
בהצלחה

אוהדאדם

New member
בי, לא דו

תשלחי לה פרחים, או מברק מזמר. או שתבואי אליה הביתה עם אייפוד מחובר לרמקולים ותשמיעי לה את Say Anything.

כמו כן, תתנצלי. בנות מתות על זה.

Apikachu L

New member
בי, דו...מה זה משנה?

דו-מיני זה המונח המוכר יותר באוכלוסיה. בתכלס, אין הבדל במשמעות של דו מיני או ביסקסואל... יש פרחים דו מיניים שבלע"ז נקראים ביסקסואלים.
אגב, הם גם מכונים פרחים מושלמים.

אוהד, התשובה שלך צינית, נכון? נימה לא עוברת טוב ברשת, והתגובה שלך קצת מוזרה לי...

אוהדאדם

New member
למה ציני?

יש הבדל מאוד גדול בין דו-מיני וביסקסואל, כמו שיש הבדל בין חד-מיני לבין הומוסקסואל או בין לסבית לבין אוטובוס. אני לא אוהב את הביטוי הזה, ואני מעדיף שאנשים ישתמשו בביטוי הנכון.

לגבי הנימה שלי - מה שרציתי לומר הוא שבמציאות לפעמים לא הולך כשמתחילים עם בנות, ואני חושב שיעזור אם היא תתייחס לזה כמו בכל מצב שבו person A הולך ומתחיל עם person B כאשר person B הוא במקרה בחורה. לתת לזה משמעות מיוחדת רק יחזק את ה-stress ויקטין את הסיכויים שלה.

Apikachu L

New member
תראה

בסופו של דבר אם נבחן את המשמעות המילולית של כל אחד מהביטויים האלו הם מתייחסים גם ליצורים עם 2 מערכות רביה וגם לאנשים עם "2 סוגי משיכה". אחד הוא פשוט בלועזית.
אישית, בגלל שהעברית קרובה לי יותר, אז דו מיני אכן נותן קונוטציות יותר..אה...חלזוניות, אבל זו המילה הנפוצה עבור אנשים שאינם מכירים באמת את המושג. המילה בשימוש רחב על ידי אנשים בתקשורת וברחוב (אפילו התחילה להכנס לטווח הקללות...
) וזה מה שאנשים מכירים.

לגבי השאר, טוב שהבהרת. כי זה לא היה ברור מהמשפט המקורי. . .

sobeit88

New member
הוא צודק

דו מיני זה לא תרגום נכון לעברית של "ביסקסואל". המשמעות לא עוברת.
אם את מדברת עם אנשים שלא מכירים את הנושא אז תתחילי בלהציג להם את המונח הבסיסי במקום לבנות מגדלים על הטעויות שלהם.

Apikachu L

New member
האמת...אני לא מרגישה שאף אחד מהתיאורים

הוא מספיק.
בכל מקרה, אני עוד צריכה לחשוב קצת על הנושא...
כנראה הצדק איתכם, אבל יש לי תחושה שמשהו מתפספס כאן.

Kutaly

New member
דווקא נראה לי שהתרגום מצויין

מעביר טוב את כפל המשמעות ביחד עם הגסות וחוסר הדיוק מהמילה הלועזית לעברית.

ההבדל הוא שבניגוד לסחים שמסתובבים שם בחוץ ולא מבינים שום דבר, אנחנו מאגניבים שיודעים לדבר באינגליש ולהראות כמה שאנחנו יותר טובים.

Kutaly

New member
גסות, כלומר ההפך מעדינות

המילה ביסקסואל, מקורה בלקסיקון הרפואי כסוג של הפרעה נפשית שבה הפרט מראה נטיה "הפוכה" אבל גם נטיה סטרייטית "בריאה". כלומר קיימת משיכה כפולה לשני המינים.

עכשיו צריך תרגילי הרפיה לפני שהעווית שההגדרה הזאת עושה לך בפנים יהפוך לקבוע.

אוהדאדם

New member
למה אינגליש?

אין שום הבדל בין השימוש במילה הומוסקסואל או ביסקסואל ובין השימוש במילה טלוויזיה או טרנזיסטור. זו מילה בלע"ז וזו מילה בלע"ז, ושתיהן אימצנו לעברית. אתה אומר שילדים מאומצים הם ילדים פחות אמיתיים מילדים ביולוגיים? זה מאוד מעליב מצידך.

או, ברצינות: אני לא רואה איך "דו-מיני" זה תרגום מצוין ל"ביסקסואל" - כי כבר יש שימוש בדו-מיני, והוא התרגום העברי להרמפרודיט. אם קרפדה היא דו-מינית, זה בגלל שהיא גם זכר וגם נקבה, לא בגלל שהיא מתחרמנת גם מקרפדים וגם מקרפדות.

Apikachu L

New member
בנוגע לפרחים דווקא לא נכון...

אז הם יכולים להיות בהחלט ביסקסואלים:
"Bisexual or perfect flowers have both male (androecium) and female (gynoecium) reproductive units, including stamens, carpels, and an ovary. Flowers that contain both androecium and gynoecium are called androgynous or hermaphroditic. Examples of plants with perfect or bisexual flowers include the lily, rose, and most plants with large showy flowers, though perfect flower does not have to have petals or sepals. Other terms widely used are monoclinous, and synoecious. A complete flower is a perfect flower with petals and sepals."

Apikachu L

New member
חשבתי קצת על הנושא

בסופו של דבר, הויכוח הזה קצת עקר לדעתי. אני לא בטוחה אם יש בכלל הגדרה "נכונה" והגדרה "לא נכונה", ואם יש אנשים שנוח להם להגדיר את עצמם כדו, שיהיה להםן בכיף.
באופן אישי, גם אני מעדיפה ביסקסאליות, כי מהמילה דו-מיני, יש יותר קונטקסט של 2 סוגים של איבריי מין בהשוואה למילה ביסקסואל, שעברה איזו העברה לכיוון "משיכה לגברים ונשים", לפחות תרבותית, למרות שהיא גם מילה שמתארת פרחים, למשל, שיש להם גם אבקנים וגם שחלה.
צודק לגבי האימוץ מלע"ז, סה"כ.
במקרה הזה אני מעדיפה את המילה הלועזית... רק שב"רחוב" עדיין כולם מכירים את המילה "דו מיני", עד כמה שהיא מדוייקת אפילו פחות.

אישית, לי לא תמיד נוח גם עם המילה ביסקסאליות... אני לא מרגישה שיש לי 2 סוגים של מיניות, או שהחלוקה של המיניות שלי היא לפי מגדרים. אצלי באופן אישי, זה לא ככה. אבל זה הדבר היחיד שיש בשוק כרגע.

Apikachu L

New member
תני לעצמך זמן לסדר את הרגשות שלך

אולי היא בעצמה נבהלה קצת מהסיטואציה. אולי גם היא מבולבלת. תשלחי לה הודעה ותשאלי אם היא רוצה לדבר על מה שקרה. תראי מה קורה עם זה.
נשיקה יכולה להיות אינטנסיבית מבחינה רגשית וגם להפחיד א-נשים...

תני לשתיכן זמן לעכל ולחשוב. תצרי איתה קשר ותדברו קודם מה זה היה מכל אחת בשבילכן... ותראו לאן הולכות הלאה.

בהצלחה!

למעלה