נראה לי מוזר.

נראה לי מוזר.

נראה לי מוזר שהעניין של הניתוק נדחק פה למטה. הרי מדובר פה בכל מה שסובב אותנו בתנועה, לא צריכים אפילו לדבר על הניתוק עצמו אבל זה בהחלט מעלה שאלות חשובות, מי אנחנו חטיבת בני המושבים? מה זו התנועה הזו? איפה היא עובדת ולמה היא עובדת שם? למה שרוך אדום וחולצה כחולה? האם הערכים האלו שכתובים מתאימים לנו? מי מחליט את ההחלטות המשמעותיות בתנועה? ועוד המון שאלות חשובות. אתם יכולים להתעלם מהדיון עד שיגידו לכם מה התשובות "הנכונות", אתם יכולים לדקלם מתוך מה שכתוב באתר של התנועה וחלקו (ואני אומר זאת בביטחון מלא) לא נכון ולא קשור למציאות, אתם יכולים גם לבוא ב"אנטי" ולהגיד שזה לא משנה כלום. אבל זה משנה המון, לא הניתוק דווקא אלא החשיבה שלנו, של כל אחד על מה זו התנועה הזו, מוזר לי שמי שכתב את השאלות הכי טובות, או תשובות הכי מעניינות היו דווקא אנשים מהנוער העובד והלומד ולא מפה, או שלא אכפת לכם, או שאין לכם מושג, או שאין לכם אומץ לשאול את השאלות הנכונות, את עצמכם קודם כל... תחשבו על זה. אריק.

spraizler

New member
או שפשוט מאוד אנחנו חושבים

שהניתוק הוא תוצאה של תהליך ארוך שקרה לפני הרבה זמן וזה לא מפתיע, ושלנו אין בעיה להתנתק מהנועל כי גם ככה עד עכשיו היינו מנותקים. וגם אנחנו מחכים להודעה רשמית ולפרטים נוספים, וגם אנחנו חושבים שזה טוב כי עכשיו נוכל לשאול שאלות ולהכתיב איך אנחנו רוצים שהתנועה תראה.

לא תשובה משהו...

אני מעריך את את הכנות שלך שחר אבל זה קצת בריחה, צריך את זה בשבילך לשאול שאלות? למה אי אפשר לשאול עכשיו? מה התהליך הזה שהתחיל לפני הרבה זמן ולמה הוא התחיל בכלל? הניתוק הזה שאתה מדבר עליו (ניתוק בפועל) באמת קיים, איש לא יכחיש, השאלה היא האם זה אידיאלי, אולי מה שצריך זה דווקא להתקרב יותר (אני לא אומר את זה רק מעלה תהייה), מי מוביל את התהליכים האלה ולאיזה מטרה? מה שכתבת נראה לי יותר כמו "אחרי המהפכה נבדוק מה היה המצב קודם" ואם תגלה שהמהפכה הזו היא לא בשם משהו שאתה מאמין בו? שזו מהפכה שמובילה למקום שהוא פחות טוב בשבילך? או מצד שני - אולי תגלה שזה הדבר שחשוב ביותר לעשות וחשוב שהנוער יקח חלק בשינוי הזה ולא רק כמשהו שנופל מלמעלה- שינוי אמיתי במודע מלמטה? אני מציע לבדוק. בתוכך, בתוכי כל אחד לעצמו ואז ביחד.

ה טמבל

New member
ותשובה שלי זה טוב? ../images/Emo150.gif

לא נמאס לך לפעמים לעלות את השאלות האלו כל פעם מחדש?(לי נמאס, מזל שבצבא אין זמן לחשוב יותר מדי) כל כמה שנים צץ לו איזה ניסיון חדש להפיח רוח במפרשים התנועה הזאת, במיוחד באלו שהנוער מחזיק, ולרגע נראה כאילו הכל מסתדר והנה מגיעה המהפכה ואז אנחנו איך שהו חוזרים להתחלה, לשאילת השאלות הכמעט מייאשות האלו (בסגנון של "עד @$#"). שאלות חשובות, כאלו על ערכים שאנחנו מחנכים וגדלים עליהם,ומקבלים אותם כמובן מעליו, שאלות שהתשובות להן יכולות לשנות הרבה בחיינו. מוזר שדווקא השאלות האלו נשאלות כל פעם מחדש ואף פעם לא מקבלות תשובה אמיתית... השאלה היא מי לא יודע לענות? אבל שנינו יודעים את התשובה אריק, ושנינו יודעים גם את האמת האפלה מאחורי הניתוק המנוע"ל, ותמיד נענה שבסוף יהיה בסדר באמונה תמימה... ושלא תחשוב שאני הפסקתי להאמין, פשוט מעלה מחשבות ישנות בלי תשובות. משהו פה רקוב מהיסוד, וצריך טיפול עמוק וכואב, מלמטה. (דקה של מחשבה בראש של טמבל, בטח רובכם לא הבנתם כלום, אני בטוח שאריק הבין משהו)

זה לא האיש זה מה שהוא כותב... :)

אהלן חבר, תמיד כיף לראותא ותך פה, אם תשים לב אני דווקא לא מעלה את השאלות האלו סתם אלא בהקשר, אתה יודע שאנחנו מסכימים על רוב הדברים, אני זוכר אותך שואל את אותן שאלות ומתרגז מאותן תשובות, ואתה יודע מה... זה לא נמאס ולא יימאס, בעיקר כי לגבי כבר קיבלתי תשובות, אני חושב שהיום אני יכול לראות דברים ולהבין, השאלות שאני מעלה פה כמו שכתבתי הן מאוד אישיות, יכול להיות שמדריך ממעלה יוסף ומעמק חפר יקבלו עליהם תשובות שונות- הקשר לערכים, הקשר לתנועה הארצית והקשר לנוער העובד, אומנם אין לי את "התשובה" אבל כשאתה יודע שהתשובה האישית שלך נותנת לך כיוון הרבה יותר קל לכוון את האחרים, לא לתשובה אלא לשאלת השאלה בעצמם. ואולי לך נמאס, וזה בסדר, ואולי עוד מעט כשתשתחרר בעזרת השם (שלם בריא ועם חוש הומור) אולי זה יעניין גם אותך. רק שים לב שכמעט כל מה שאני כותב פה מגיע בתוגבה לדברים שקורים או שאנשים כותבים, בסך הכל גל (ואתה מוכיח את זה בזה שאתה פה כקורא סמוי או כותב גלוי) אנחנו עדיין חלק מהמעגל הזה, שמח שאתה פה. אריק.

ה טמבל

New member
חלק מהמעגל...

צריך לשבור את המעגל, ולבנות מחדש...

spraizler

New member
תשובה משו משו

אתה גם קופץ לפני העגלה כמו כל שאר הנוע"לניקים.. בחדשות פרסמו ואנשים מדברים על זה, נכון. אבל חכה שהתנועה תצא עם הודעה מפורטת ומסודרת ואז נראה מה עושים. אי אפשר ישר לצאת ולהגיד! מה? זה לא בסדר ופה ושם. צריך לחכות ולבדוק ולשמוע קודם כל מה שהם אומרים. זה דיאלוג. השאלות לא קיימות רק מעכשיו בגלל הניתוק הן היו תמיד, אז אל חשש. התהליך של הניתוק ומה שיבוא אחריו יהיה ארוך, וגם אני ביררתי ודיברתי והתרחיש יותר אופטימי ממה שעושים אותו. אז בחייאת רבאק, חכו עד שנדע יותר דברים ולא כל אחד יזרוק מה שבא לו.

שחר..

שים לב איך זה נראה.. מרמת החניכים,מדריכים,גרעינרים ועד רמת ``בוגרי התנועה`` גילה מה קורה בתנועת ה נ ו ע ר שלהם דרך החדשות.. לא נראה לך שזה גם חלק ממקומך כפעיל בתנועה לדון ולהשמיע דעתך?

spraizler

New member
הוא גילה מאותה סיבה

שגם הסודות השמורים ביותר של מדינת ישראל מופצים לעיתונות.. או שהם דיברו עם איזה כתב והוא שחרר (את כל הכתבות על זה ראיתי רק באנטרנט), וגם אתה מכיר את העיתונות איך שהיא מסלפת ודוחפת את האף שלה לכל מקום. דווקא ממך הייתי מצפה ליותר הבנה ואיפוק.. צריך לחכות קצת. לפני שבוע התחילו השמועות.. לא נחכה עד אין סוף. נתן עוד איזה שבוע

fate spinner

New member
זה לא נשמע לי הגיוני שאנחנו צריכים

לחכות למידע בגלל שזה לא נראה לי נכון לעשות את התהליך הזה לפני שאנחנו (הנוער) יודע על הכוונות עליו ועל ההשלכות שלו. איך יתכן שבתנועת נוער תהליך כזה קורה בלי שיתוף של הנוער??? זה לא תקין שאנחנו נשמע את זה מהעיתונות ולא נדע על זה כי אנחנו חלק מהחלטה כ"כ גדולה בתנועת נוער

spraizler

New member
בהחלט לא הגיוני אבל אתה לא יכול

לצפות מהתנועה לעשות את זה. התנועה כיום היא לא תנועת הנוער האידיאלית כי הנוער לא מעורב בה ממש. התנועה לא תתחשב בך כיוון שזה המצב, התנועה בתהליכי גיבוש והתעצבות ולאט לאט יש יותר יוזמה ומעורבות של נוער, אבל היום היא לא כזאת משמעותית ומשפיעה שהצמ"ר ותנועת המושבים חשבה לערב אותנו. נכון שזה לא צריך להיות ככה וזה לא צודק, אבל במצב הנוכחי זה מובן לחלוטין. רוב התנועה ומה שהולך בה מוכתב ע"י הצמר והרכזים והנוער כמעט לא מעורב.. לכן ההחלטה לצאת מהנועל משקפת את המצב הנתון.

fate spinner

New member
אבל ההתנהגות של הצמ"ר זה כמו להגיד

הנוער לא לוקח יוזמה וככה זה. לא הגיוני ששבועיים (או שבוע) אחרי מעדל תנועה שבו השתתפו מנכ"ל התנועה ורכז ההדרכה של התנועה מהצמ"ר תיפול עלינו הודעה כזאת. למה אף אחד לא חשב לשאול, לדווח, לשמוע מה אנחנו חושבים. למה אף אחד לא יכל להיכנס כאן לפורום בתחילת התהליך ולעדכן אותו שהנושא עלה על הפרק ולשמוע מה יש לנו להגיד. חוסר השיתוף של הנוער בתהליך והעובדה של ידענו את זה גורמת לזה שהנוער יהיה מנותק. השותפות של הנוער צריכה לבוא גם מהנוער אבל גם מהצמ"ר זה חייב לבוא ביחד

spraizler

New member
זה הגיוני מאוד

זה הלך הרוחות בתנועה.. שהצמ"ר קובע והחניכים עושים מה שהוא אומר. זה לא בסדר אבל זה המצב הנתון.. והם פעלו לפיו. היתה התחלה של התארגנות של נוער.. (שאני גם לא יודע מה הלך בסמינרי סובלנות) שבאו אליה 30 איש מתוך תנועה שלמה.. דיברנו יומיים והתחלנו תהליך ארוך מאוד. אתה לא יכול לצפות שאחרי פגישה אחת משהו ישתנה כי באמת משהו לא השתנה.. אולי במי שהיה שם השתנה אבל המצב נשאר עדיין ככה.. בגלל זה גם הצמ"ר מתנהג ככה כי זו הדרך שהוא מכיר ויודע.

fate spinner

New member
הדיבורים על יוזמה של נוער התחילו..

לפני שנתיים בועידת נוער הראשונה. אז נכון אנחנו מקרטעים. חלק משתפים פעולה וחלק לא. לפעמים אין יותר מדי שיתוף פעולה. אבל בסיכומו של דבר הצמ"ר צריך לדעת שיש בתנועה נוער שאכפת לו ורוצה לקחת חלק בתהליכי שינוי. לא יכול להיות שדעתו של הנוער לא תשמע במהלך תהליך כזה. לא בתנועת נוער. אי אפשר להגיד "לא ידענו" ו "ככה אנחנו רגילים" זה לא דרך נכונה להחליט החלטה. אם כל ההסכמה שלי לפירוד מהנוע"ל. משהו כאן מתנהל בצורה לא נכונה

spraizler

New member
אבל זה לא משהו יוצא דופן וייחודי

כל המהלכים של התנועה בשנים האחרונות לא נעשים בצורה תקינה, אף פעם לא שיתפו ממש את הנוער וזו לא היתה תנועת נוער כמו שהיא צריכה להיות. אתה לא יכול להתפלא עכשיו ולהגיד למה לא, כי עד עכשיו זה אף פעם לא היה ככה. צריך שינוי תודעתי וכולל, שאחריו אפשר יהיה להגיד למה לא עשינו את זה קודם.

fate spinner

New member
אני חושב שמדובר פה על החלטה מספיק

גדולה כדי שהתנועה תבין שהנוער רוצה להיות מעורב בה במיוחד לאחר שלא מזמן היה מעגל תנועה

spraizler

New member
אתה צודק אבל אתה גם

צריך לראות את הצד שלהם.. בתור שכירים ובתור העובדה שהם רגילים לנהל לבד. אי אפשר רק להאשים אותם צריך גם את הנוער להאשים. ושלחתי לצמ"ר ולרכזים אי מייל בנושא.

למעלה