נראה לי מוזר.

שחר.

שחר, אני לא קופץ לפני עגלה כי אין פה עגלה. אני לא רואה טעם לחכות להודעה כי לדעתי ככה לא צריכים להתנהל דברים, אני לא מפחד או מתבייש להגיד מה שאני חושב פה ובשום מקום, ולי לצערי, זה לא מרגיש ולא נשמע טוב. שים לב שאת השאלות ששאלתי אמרתי לכל אחד לשאול את עצמו ומשם לצאת לדיון, אתה מדבר על דיאלוג? אני לא רואה בעניין הזה דיאלוג, הלוואי שהיה כזה, אבל כרגע אין פה דיאלוג, מה שאמרת נכון זה שצריך לדעת יותר ואכן בימים אלו אני מנסה ואנסה לדעת יותר על מה שקורה סביבנו בתנועה, אני לא יודע מה מניע את הנוע"לניקים בדאגה שלהם לעניין, בהחלט שמתי לב שזה מזיז להם משהו, ואגב, אני לא חושב כמו בהודעה של ג'ופר (אותו אני אוהב ומעריך מאוד...) שזה בגלל שהם הולכים להפסיד כסף, אבל לי זה מעלה הרגשה לא טובה ושאלות שונות הנוגעות למהות שבתנועת נוער, לזכות הקיום שלה ולהבדלים בין תנועה לארגון נוער. אני בהחלט הולך לברר עניינים, אני מציע גם לכם לעשות את זה ולא לחכות ש"תגיע הודעה", ממי תגיע ההודעה? מי היה שותף להחלטה? מה היו המניעים שעמדו מאחוריה? אני רוצה לדעת את הדברים האלו לפני שיציבו בפני עובדה מוגמרת, וזו זכותי כחינך\מדריך\מישהו שהתנועה חשובה לו ואני חושב שזו גם זכותכם. תנועת נוער? ואיפה התנועה של הנוער?

zmird

New member
אז מה הניתוק אומר עלינו?

חטיבת בני המושבים מתנהלת כתנועת נוער נפרדת לגמרי מהנוע"ל. אני חושב שבשביל הרבה מאוד חבר'ה שהם נוער, ואני לא מדבר על הבוגרים יחסית בתנועה, מאז ומתמיד היה נראה כאילו אנחנו תנועות נפרדות, ובמקרה יש לנו את אותם מדים. אני לא חושב שהערכים שלנו נפגעו/השתנו בגלל זה וכו'. אלא מה? הגיע הזמן להערכת מצב. צריך לבחור כיוון. קצת מציק לי שהנוער לא היה שותף לתהליך הזה. אולי זה ישתנה. אגב, כשאומרים המרחב הכפרי, למה הכוונה? צורן למשל, זה מרחב כפרי?

מעיין©

New member
מסכימה עם אריק../images/Emo45.gif

כואב לי שמקום שהייתי מאוד גאה לקרוא לו בית הולך ומאמץ צורה שאני לא אוהבת לראות ...
גם הרבה פעמים בתור גרעינרית כאב לי לראות שהמון החלטות מתקבלות במרתפים בלי שום שיתוף של הנוער עצמו ואפילו של ג"ע, ואני רואה שזה רק הולך ומחמיר. יותר מזה- מרגיש לי שלאף אחד כבר לו אכפת. פשוט עוברים ליד זה, "אם זה הוחלט כנראה שזה נכון..." מה קרה להטלת ספק? מצד אחד, אפשר להגיד שאין לי זכות להתערב כי אני כבר לו שייכת לתנועה- שזה דיון בפני עצמו, כי בן אדם יכול לתרום שנים מעצמו לתנועה וברגע שהוא לא בגרעין נח"ל, אין שום דרך שבה הוא יכול להשאר שותף (בזה אנחנו יכולים ללמוד מאחינו הנוע"ל). אבל מצד שני, בית זה בית ודברים כמו אלה עדיין כואבים לי.

מעין

בית זה בית...ממש כמו שאמרת, ואני בטוח גם אם את לא בגרעין נח"ל, שאת מוזמנת תמיד לבוא, לעזור, לעבוד ולהיות חלק, (נראה לי שדיברנו על זה אז בפלמחים בים אי שם בקיץ...) דברי עם הילה קטרי... אבל אני מבין ומחזק.

למעלה