נראה אתכם...

bizhar

New member
נראה אתכם...

חזרתי משלושה שבועות קסומים של טיול בסין (טיול אמיתי ראשון שלא מחובר לעבודה). ועכשיו נבוא בחידה: מי מזהה איפה זה? רמז ראשון - זה פארק... רמז שני - נמצא בתמונה. רמז שלישי - לא מצאתי תיעוד של מטיילים ישראליים מהמקום אז אל תחפשו משהו בנאלי מדי רמז רביעי (גס!) הפארק נפתח לפני שנה....

nitzano

New member
פארק היורה!!!!!!

סתם, אין לי מושג. אבל אתה לא מתבייש לבקר כאן ולא לעדכן?! אתה בטוח שזה לא גלויה? בכל מקרה יופי של תמונה!

guanyin

New member
לא נכון!

פארק היורה נפתח בשנות ה90 המוקדמות, ואולי אפילו בשלהי שנות ה80 של המאה הקודמת.

bizhar

New member
אם אעדכן אז

..יש סכנה שתרצה להיפגש.( אולי? :) וזה עלול לעלות לי בארוחה. לא ביזבוז?:) התמונה צולמה במצלמה פושטית - דיגיטלית קטנה של אולימפוס שקניתי בדיוטי פרי ששמה בכיס את המינולטה הגדולה...:) לא מגלה עדיין איפה זה אבל אצרף עוד אחת - אולי יעזור?

guanyin

New member
סתם ניחוש

bamei בדרום יונאן. באמת לא פגשתי אף ישראלי שהלך לשם, אבל לפני שנה המקום כבר היה פתוח ומתוייר מאד ע"י הסינים.

GnomeBubble

New member
אני יודע! Jiuzhaigou

פארק קטן ולא מוכר, ואין שם בכלל ישראלים. אפילו סינים שבאים בכמויות ומצטלמים ליד אבנים מכוערות עם כותרת מוזרה אין שם!

bizhar

New member
לא!!!!!!!!!

אבל אל תלכלך - Jiuzhaigou פארק יפהפה וכייפי!

GnomeBubble

New member
לא אמרתי שלא

הוא מאוד יפה ב-6 בבוקר לפני שהתיירים מתחילים להציף אותו.

bizhar

New member
אז היה לנו מזל

היו כמובן סינים, אבל לקחנו זרוע ימין משבע בבוקר והתחלנו מהסוף להתחלה - 10 שעות הליכה רגועה עם קטעים שלמים וארוכים ללא סינים בכלל, כייף!:)

bizhar

New member
טוב, נגלה....

שם המקום הוא pudacua - פארק קסום במרחק של כשעה נסיעה מ Zhongdian . מי מכיר?

GnomeBubble

New member
לא אני, אבל זה טבעי

אם הוא נפתח רק לפני שנה. נחמד לדעת שיש מה לעשות קרוב ל"שנגרילה". כשאני הייתי שם הרגשתי שהיא די מבוזבזת, אבל אולי זה היה בגלל שהעיר העתיקה היתה בשיפוצים (כלומר בנו מחדש את העיר "העתיקה"
)

bizhar

New member
מסכים ששנגרילה לבד זה בזבוז זמן..

בשביל כייף יש את ליג'יאנג:)

bizhar

New member
צחקנו על זה די הרבה...

אבל צוחק מי שצוחק אחרון - הם החליטו שהם שנגרילה וזהו..:) הבדיחה הלכה בערך ככה: המדריכה שלנו היא נאשי מקורית. סיפרה לנו שנהוג לקרוא לנשים fat golden ladis (הכוונה לשחורות אבל זה התירגום שלה..) אם רוצים להחמיא לגברת. היא מנסה להשמין אבל ללא הצלחה (מאשימה את המים החומציים:). אז חיברנו את זה עם שנגרילה: " fat shangerilla golden lady " ( שזה בעברית צחה: כוסית) והמשכנו לחבר שנגרילה לכל דבר...

renjintso

New member
אה, אני אהבלה. לא ראיתי שיש תשובה כבר

Puda Tso , נכון? TSO - אגם בטיבטית, כמו בניק שלי. לא הייתי שם, זה נראה לי המקום הזה עם המשפחה הטיבטית שמארחת. כל האזור הזה סביב ז'ונגדיאן/ליג'יאנג מטריף לגמרי עם מלא מלא אגמים וכל מיני כפרים ופינות חמד שאף אחד עוד לא גילה. אני מסכימה שז'ונגדיאן עצמה לא משהו.

GnomeBubble

New member
אז גם renjin זה בטיבטית?

טוב, זה דווקא נראה סינית. ועכשיו תני גם לי להפגין את הידע שלי בטיבטית (גם אני! גם אני!). מעבר הרים זה la. איזה מילה קצרה וקולעת למונח די טכני בשבילנו, שהוא בטח חלק מחיי היום-יום בשבילם
מה שאומר שאם ג'ונגדיאן היא באמת שנגרילה האמיתית (Shangri-La, כן?) היא צריכה להיות על מעבר הרים... אה, עכשיו תפסנו אותם!

bizhar

New member
הכרה עצמית היא שלב חשוב בהטבה...

(כך אמר המורה שלי..:) תיקון שגיאה שלי: הפארק נקרא Pudacuo , כך בדיוק רשום בחוברת יפה שניתנת חינם במקום. המקום גדול , מושקע ביותר, העץ שמשמש לשבילים מיובא מפינלנד...:) נראה שנערכו מראש לכמות גדולה של מבקרים בעתיד אם כי היינו כמעט לבד שם.. ז'ונגדיאן לא משהו, אבל הדרך.. הדרך מליז'יאנג, נהדרת.

למעלה