נראה אם מישהו יבין...

נראה אם מישהו יבין...

ב
תפוז יש לכל אחד את אחד הקפטנים של האנטרפרייז, ורובנו משתמשים בבעלה של מכונית... (זו חידה עם שני חלקים)

Locutus

New member
ואולי בעצם........:

1. שם משתמש 2. ניק (הבעל של...?) ?

עדיין לא ../images/Emo4.gif (../images/Emo58.gif רמז)

אני אתן רמז: הוא לא כ"כ נמצא בפורום הזה, אבל תוכלו למצוא אותו הרבה בקומונה שלי (ובעוד הרבה פורומים)...

../images/Emo58.gif רמז ענק!

אני אתן לכם שאלה, שכדי לענות עליה תצטרכו להשתמש בבעלה של המכונית (אנא פרטו את הדרך. זה הכרחי בשביל הרמז): חקלאי החליט לתחום חלק מלבני מהשטח שלו למטרה מסוימת. כדי לחסוך חלק מעלות הגדר, הוא החליט להציב את השטח בסמוך לצלע הר - ולהשתמש בו במקום אחת מצלעות המלבן. אם בסה"כ יש לו 24 מטרים של גדר, מה השטח המקסימלי שהוא יכול לתחום?

CaptainOok

New member
אוקיי...

אני לא מצליח להבין את החידה (תמיד הייתי גרוע באלה). אבל אני יכול לפתור את השאלה המתמטית הפשוטה שהצגת: נסמן צלע אחת ב-x וצלע שנייה ב-y, ואז נקבל שההיקף הוא: 2x + 2y = 24 + y או למעשה ש: 2x + y = 24 רוצים שטח מקסימאלי: S = x*y = x*(24-2x) = 24x - 2x^2 נגזור את המשוואה ונשווה לאפס:: S` = 24 - 4x = 0 x = 6 ע"י גזירה שנייה נקבל ערך שלילי (-4) ולכן קיבלנו מקסימום. ע"י הצבה במשוואת ההיקף, נקבל ש-y הוא 12. לכן השטח המקסימאלי הוא: 6*12 = 72. עכשיו - מישהו יכול למצוא מתוך זה את בעלה של המכונית?

EBow

New member
אהההההההההההההההההההההההה!!!

למען השם, אנשים!!! אפילו בתור חובבי סטאר טרק אתם חבורה של חננות! אלון, למה אתה גוזר משוואות בפומבי?

אני לא מאמין! לא השתמשת בזה!

אני אנסה להקל עליכם: תפתרו את המשוואה הבאה:
3x+7=x+1​
ושהתגובה שלי לא תהיה: "שלוש מינוס מה?" (זה רמז גדול). נ.ב. גם בהודעה הזאת (בניגוד לקודמת) השתמשתי בבעלה של המכונית.

sleepwalk

New member
אולי navigator

בעל מכונית - נהג ואקספלור של Netscape, הרבה משתמשים בזה..

CaptainOok

New member
"סיום קוד"

כשאתם עורכים הודעה בתפוז, אז יש אפשרות להכניס קטע קוד בעזרת "הקוד" להתחלה ו"סקוד" לסיום.

למעלה