נראה אחלה פורום

mulani

New member
נראה אחלה פורום

רק רציתי לומר שלום לכולם זה נראה אחלה פורום ואני שמחה לראות עוד אנשים שחשוב להם הבריאות. נדבר בהמשך . . .

danna8

New member
יו איזה מדליק

ציפיתי למצוא פורום שומם- אני שמחה לדעת שיש עוד אנשים שאוהבים להיות בריאים. מקווה שתעשו לי שטיפת מוח להפסיק לאכול מזון מעובד ודל בערך תזונתי. -לבנתיים אני בשאיפה והפחתי במזון הזה אבל אני מקווה להגמל ממנו כמעט לגמרי. בהצלחה לפורום

ברוכות הבאות לפורום

דנה, אין לי בעיה שתאכלי מידי פעם מזון מעובד דל בערך תזונתי - אם את אוכלת *גם* אוכל לא מעובד ועשיר בערך תזונתי. שטיפות מוח לא תקבלי כאן -לפחות לא ממני. אני בעד שינויים הדרגתיים שבאים מבפנים, לא בעד שינויים קיצוניים שנכפים מבחוץ.

danna8

New member
קודם כל תודה רבה על הקבלת פנים../images/Emo140.gif

דבר שני- אף אחד לא כופה עלי להיות בריאה, זה מתוך צורך פנימי- לפעמים אני מרגישה שזה מגעיל לאכול מזון תעשייתי אבל לצערי הרב לא תמיד אני מרגישה כך, ואני מקווה שמתי שהוא בסוף התהליך אני אצליח להגמלך מזה כמעט לגמרי.

בבקשה, דנה

תגידי, למה כל כך חשוב לך "להיגמל" מאוכל תעשייתי? מה יקרה למשל אם כל השבוע תאכלי אוכל מבושל מהבית, ויומיים בשבוע כשתהיי עייפה במיוחד תפשירי לך משהו מהפריזר?

danna8

New member
כמה סיבות:

1)האוכל התעשייתי מוכן לא בצורה מספיק הגיינית (לדעתי) 2)הרבה "שאריות" ומוצרים לא איכותיים מעובדים בתוכו. 3)עכשיו כשאני צימחונית לא תמיד אני זוכרת את כל סוגי ה-E שאסור לי לאכול. 4)כל התהליכים שהמזון עובר הוא מאבד כמעט את כל ערכו התזונתי. 5)מזון עשיר בשומן ופחמימות. חוץ מזה- אמרתי שאני רוצה להגמל ממנו רק כמעט לגמרי, כלומר התכוונתי שאני עדין יאכל ממנו מדי פעם אבל לא שזה יהיה המזון העקרי שלי.

יש ויש

יש מזונות מעובדים שעשירים בכל החומרים המזיקים שתיארת, ויש כאלה שלא. ירקות קפואים וחתוכים למשל זה מזון מעובד. יש בזה משהו רע? אגב, בתור צמחונית, האם את דואגת לקבל B12?

danna8

New member
אני מקפידה לאכול...

הרבה ביצים בשבוע (בין 5 ל6 ביצים), האמת ... זה בגלל שאני מפחדת מהרופאה שלי- היא שונאת צימחונים ולכן היא צועקת עלי.

היגיינה

מזון מעובד תעשייתי מוכן על פי התקנים של משרד הבריאות שהם מחמירים יותר ממה שרובנו מקיימים במטבח, כך שהיגיינה לא צריכה לדעתי להטריד אותך. לעומת זאת אני רוצה להוסיף את העניין הלא ברור של הנשמה שבאוכל, אוכל תעשייתי משביע את הקיבה ומספק אבות מזון (במקרה הטוב), אוכל ביתי, במיוחד אם הוא נעשה באהבה, נותן הרבה יותר. אוכל זה הרבה יותר ממזון...

danna8

New member
הספיקו לי תאורים...

של חבר של אח שלי שעבד במפעל מסטיקים ואמר שזה רגיל שמישהו לוקח ולועס קצת מגושי המסטיק ומחזיר לגוש, או לגבי איך מכינים רסק- אבא שלי עד היום בקושי מתקרב לרסק בגלל שפעם הוא ביקר במפעל רסק. ותאמיני לי שלא נראה לי שאיזה שהוא מפעל מקפיד על הגיינה באוכל יותר ממני. לגבי מה שאמרת על המיוחד שבאוכל ביתי- כמה שזה נכון ובמיוחד אם זה עשוי מדברים שגדלת בגינה.

חפשו את התי"נ ../images/Emo80.gif

תי"נ= תנאי ייצור נאותים (GMP). יש תווית כזאת על מזון המיוצר בתנאי היגיינה טובים. אבל נכון, שאוכל מהבית עדיף. "אוכל זה לא רק מזון"? אהבתי.

למעלה